Sosyal Medya

GÜNÜN TARİHİ

Osmanlı padişahları da kanunla korunacak

Dilekçe Komisyonu padişahların korunmasına dair gelen dilekçeleri dikkate aldı.



TBMM Dilekçe Komisyonu padişahların korunmasına dair kendilerine gelen talebi işleme koydu... Muhteşem Yüzyıl dizisi ekseninde gelişen ve AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın tarihi şahsiyetleri küçük düşüren veya aşağılayan filmlerin yasaklanmasına yönelik hazırladığı kanun teklifi ile boyutlanan tartışmaya TBMM de dahil oldu.
VATANDAŞLAR PADİŞAHLARI KORUMA ALTINA ALDI
Dilekçe Komisyonu bazı vatandaşlardan gelen padişahların kanunla koruma altına alınması talebini işleme koydu. Bir vatandaş Komisyona yaptığı başvuruda padişahların tıpkı Atatürk gibi kanunla korunmasını istedi.
PADİŞAHLAR DA ATATÜRK GİBİ KORUNSUN
31.7.1951'de yayımlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü koruma kanunu anımsatan vatandaş dilekçesinde özetle, "Atatürk, TV'lerde görsel basında, internette vb. gibi yerlere kötüleme aşağılama, hakir görme gibi kötü bir şekilde gösterilemiyorsa, padişahların da aynı şekilde korunması gerekmektedir. Osmanlı tarihinde olmayan olayları uydurma senaryolarla film, dizi görsel basın ve kitap yoluyla gerek neslimizin ecdadımızın yanlış tanıması, gerekse dış ülkelerin Osmanlı hakkında yanlış fikirlere kapılması açısından kesinlikle önemli buluyorum. Resmen ecdadımıza hakaret edilmesini bir Osmanlı torunu olarak kabul edemiyorum, Benim gibi düşünen milyonlarca insan vardır. Gereğinin yapılmasını temenni ediyorum" dedi.
TBMM İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAK
Padişahlar için de koruma kanunu çıkarılması talebini de içeren başvuruları işleme koyan TBMM Dilekçe Komisyonu, ilgili bakanlıklar ve kamu kuruluşlarıyla yazışarak böyle bir düzenlemenin yapılıp yapılamayacağını araştıracak. Komisyon gelecek bilgiler doğrultusunda ilgili bakanlıklara yasal düzenlemelerin yapılması yönünde tavsiye kararı alabilecek.

HABER 7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.