Sosyal Medya

BÄ°YOÄžRAFÄ°

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel!

CHP’nin olağan kurultayı sonuçlandı. Değişim vaadi ile Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olarak çıkan Özgür Özel CHP’nin yeni genel başkanı oldu.



Cumhuriyet Halk Partisi’nde olaÄŸan kurultay sonuçlandı. Kemal KılıçdaroÄŸlu ve Özgür Özel’in yarıştığı genel baÅŸkanlık seçimi büyük heyecana sahne oldu. 

Ä°lk turda Özgür Özel 682, Kemal KılıçdaroÄŸlu 664 oy aldı. Sadece iki oyla salt çoÄŸunluÄŸun saÄŸlanamaması üzerine seçim ikinci tura kaldı.Ä°kinci turda Özgür Özel 812, Kemal KılıçdaroÄŸlu 536 oy aldı. Bu sonuçla Özgür Özel CHP’nin yeni genel baÅŸkanı oldu.

 

8. Genel BaÅŸkan

Manisa Milletvekili ve CHP Grup BaÅŸkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. OlaÄŸan Kurultay'da partinin 8. genel baÅŸkanı seçilmiÅŸ oldu.

Özel, 1974'de Manisa'da doÄŸdu.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eÄŸitimini tamamlayan Özel, 1999'da serbest eczacılığa baÅŸladı.

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda baÅŸkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları BirliÄŸinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü.

Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi.

25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup BaÅŸkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup BaÅŸkanlığı'nı üstlendi.

Almanca ve Ä°ngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babası.

ÖZGÜR ÖZEL, KILIÇDAROÄžLU'NA 276 OY FARK ATTI
CHP Genel BaÅŸkanlığı için Kemal KılıçdaroÄŸlu ve CHP Grup BaÅŸkanı Özgür Özel, yarıştı. Yarışın ilk turunda galip çıkmadı. Ä°kinci turun sonunda seçimin galibi ise Özgür Özel oldu. Özgür Özel 812 oy alırken, Kemal KılıçdaroÄŸlu 539 oy aldı. 

SONUÇLARI Ä°MAMOÄžLU DUYURDU
Sonuçları Ekrem Ä°mamoÄŸlu açıkladı. Ä°mamoÄŸlu "Sonuç her CHP üyesinin kazandığı bir sonuç olmuÅŸtur. Partimizin yeni genel baÅŸkanı Özgür Özel olmuÅŸtur. Hayırlı uÄŸurlu olsun" dedi. 

Özgür Özel'in konuÅŸmasından satır baÅŸları:

“Sayın Divan BaÅŸkanım, hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP'nin 100. yılında ve CHP'nin hatta Türkiye'nin 100. yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliÄŸiyle ve hepimizin yürekten desteklediÄŸi ÅŸekilde ÅŸahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiÄŸiniz için tüm CHP'liler adına size teÅŸekkür ediyorum.

“BAÅžLATTIÄžI ADALET YÜRÜYÜÅžÜNE HEP BERABER DEVAM EDECEĞİMÄ°Z SAYIN GENEL BAÅžKANIMIZA TEÅžEKKÜR EDÄ°YORUM”
Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha önce pek az deneyimlenen ve iki oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında ben oraya geleyim Özgür BaÅŸkanımızın elini kaldırayım niyetini ifade eden hepimizi duygulandıran, ÅŸimdi bizimle birlikte, gönlü bizimle birlikte olan bundan sonra baÅŸlattığı adalet yürüyüÅŸüne hep beraber devam edeceÄŸimiz sayın Genel BaÅŸkanımıza teÅŸekkür ediyorum. Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu'na... Omzuma yüklemiÅŸ olduÄŸunuz sorumluluÄŸun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ä°smet PaÅŸa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun koltuÄŸunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben, sizlere güveniyorum.

 

“TÜM CHP'LÄ°LERE YÜREKTEN TEÅžEKKÜR EDÄ°YORUM”
Bir teÅŸekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen ama bu süreçte bütün geçmiÅŸteki pratiklerinin aksine yanımda olan, beni yetiÅŸtiren anneme, babama, kardeÅŸime, sevgili eÅŸim Didem'e, biricik kızım Ä°pek'e ve Özel, Okay ve MenemenlioÄŸlu ailelerine yürekten teÅŸekkür ediyorum. Ä°lk okul öÄŸretmenimden yatılı okuldaki öÄŸretmenlerime kadar beni yetiÅŸtiren tüm öÄŸretmenlerime, bugün beni burada yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi mezunu arkadaÅŸlarıma ve elbette böylesi bir gecede, gecenin bu saatinde bu büyük onuru benimle birlikte yaÅŸayan tüm delegelerimize, tüm CHP'lilere yürekten teÅŸekkür ediyorum.

“1366 DELEGEMÄ°ZÄ° BANA OY VERMÄ°Åž KABUL EDÄ°YOR, HEPSÄ°NE TEÅžEKKÜR EDÄ°YORUM”
CHP'nin 130 milletvekilinde oluÅŸan harika bir grubu var. Çok konuÅŸuldu. Buraya kim kaç milletvekilinin desteÄŸiyle geldi diye. Bu salonda 130 milletvekilimizle el ele, omuz omuza çıkıyorum. Salona il baÅŸkanlarımızla girdik. Bu salondan 81 il baÅŸkanımızla kol kola, omuz omuza çıkıyorum. Ä°mza sayıları çok konuÅŸuldu. Ben seçim sonuçlarını sayın BaÅŸkanım Müsaade ederse 1366 delegemizi bana oy vermiÅŸ kabul ediyor, hepsine teÅŸekkür ediyorum.

“BU ZOR SÜREÇTE, BU SALONDAN DIÅžARIYA HÄ°ÇBÄ°R KIRGINLIK ÇIKARMAYACAÄžIMA KENDÄ° ADIMA SÖZ VERÄ°YORUM”
Zorlu bir süreci geride bıraktık. Kolay deÄŸildi büyük bir üzüntünün travmanın arkasından umutsuzluÄŸu umuda çevirmek, düÅŸmüÅŸ omuzları dikleÅŸtirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak ve asılan suratları güldürmek, buna inandık; arkadaÅŸlarımızla inandık; sizlere inandık; siz de inandınız ve umudu yükselttiniz. Umut içindeyiz. Bu zor süreçte, bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. Benim süreç boyunca ve bugün istemeden kırdıklarım olduysa affola.

“Ä°LK ZÄ°YARETÄ° HATAY'A YAPACAÄžIM. HATAY'I VE DEPREM BÖLGESÄ°NÄ° SÜREKLÄ° GÜNDEMDE TUTACAÄžIM”
Grubumuz pazartesi sabahından itibaren Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki mücadelesine, büyük bir enerjiyle ve tek yumruk olarak devam edecek. Bizler de hep birlikte beÅŸ ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan bir buçuk milyon üyemize diyorum ki: Biz Cumhuriyetin 100. yılında yaÅŸadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız, omuz omuza çalışacağız. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyorum. Bunun için de sizlere güveniyorum. Kendi adıma iki sözü tutacağımı ifade ederek sözlerimi sonlandırayım. Örgüte verdiÄŸim bütün sözleri tutacağım. Yarın sabah, 09.30'da 81 il baÅŸkanımla yarınki PM sürecini görüÅŸmek üzere toplantı koydum. Kendilerini davet ediyorum. Ön seçime yönelik, demokratik tüzüÄŸe yönelik, bundan sonra bu partiye yakışır her türlü iyileÅŸtirmede verdiÄŸimiz sözleri hep beraber zaman kaybetmeden tutacağız. Bir de benim bir sözüm var. Sayın baÅŸkanın da emeÄŸinin çok olduÄŸu Hatay... Hatay'a gittiÄŸimde siyaset konuÅŸmadım. Dedim ki: Mazbatamı alacağım, ilk ziyareti Hatay'a yapacağım. Hatay'ı ve deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım. Devamında ertesi ziyaretin, ikinci memleketim Osmaniye'ye olacak. Söz verdim Osmaniye, geliyorum.

“YOLUMUZ AÇIK OLSUN, YOLUNUZ AÇIK OLSUN”
Bundan sonra hep beraber büyük zaferler yaÅŸayacağız. Bugün burada zafer CHP'den bir adayın deÄŸildir. Bir ekibin deÄŸildir. Bir yarışmanın sonunda kazanılan bir zafer deÄŸildir. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP'lilerdir. Biz bütün Türkiye'ye ve dünyaya parti içi demokrasiyi, çoklu yarışı, CHP'de genel baÅŸkanın demokratik seçimlerle deÄŸiÅŸebileceÄŸini her birlikte gösterdik. Åžimdi CHP'deki deÄŸiÅŸim sadece kendi içimizdeki bir merhaleyi katetmektir. Åžimdi önceki genel baÅŸkanlarımızla, Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu'yla ve bu partiye emek veren herkesle birlikte el ele, omuz omuza yerel seçim zaferi için yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.