Sosyal Medya

Giresun

TARSİM toplantısı yapıldı

TARSİM Genel Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, ?Tarım sigortasının yarısını devlet ödüyor.?



Tarım da çalışan üreticiler için önemli olan "Tarım Sigortaları" konulu konferans Bulancak Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.
 26 Ocak 2010 Salı günü Bulancak Ziraat Odası baÅŸkanlığınca düzenlenen konferansa Bulancak ta ki köy ve mahalle muhtarları ile birlikte üreticiler katıldı.
 Konferansa konuÅŸmacı olarak katılan TARSÄ°M Genel Koordinatörü Bülent YaÅŸaroÄŸlu ÅŸunları söyledi: "TARSÄ°M kanunla kurulan Tarım Sigortaları havuzunun kısa adıdır. Kar amacı yoktur. Sigorta yaptırmış olan üreticilerin uÄŸradığı zararları öder. 81 il içinde Giresun sigorta kapsamında 3. ve 4. lüğü paylaşıyor.
 Biz ne kadar ürünlerimiz ile ilgilenirsek o kadar karlı olacağız. 2004 de üreticilerin ürün kayıpları olmuÅŸtu. Devlet bu kayıpları ödemekte güçlük çekti. Ãœreticilerimiz tüm tarım ürünlerinde ürünlerini sigorta ettirmelidir. Bu sistem elektronik sistemle kontrol altına alınmıştır. 21 sigorta ÅŸirketi tarım sigortalarını yapmaktadır. Ãœretici her hangi bir tercih yapabilir. Ödemeniz gereken pirimin yarısı devlet tarafından karşılanıyor. ÖrneÄŸin poliçenizin toplam primi 200tl ise bu tutarın 100tlsini ödersiniz.
 Size özel indirimler olarak, farklı tarifelerden sigortalarınızı ödeyebilirsiniz. Bu sigortanın kapsamı devlet tarafından kabul ve ilan edilmiÅŸtir. Genel ve teknik ÅŸartları da belirlenmiÅŸtir.
 Bu çerçevede baÅŸta fındık, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem ve heyelan risklerinin neden olduÄŸu miktar kaybına karşı sigorta olunur" dedi.

   

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.