Sosyal Medya

SÄ°VÄ°LTOPLUM

Rizeli Gençler Akademisyenlerle Buluştu

Rize Vakfı Gençlik Kolları tarafından geleneksel hale getirilen ve 4.?sü düzenlenen "Rizeli Gençler Akademisyenlerle Buluşuyor" İstanbul?da gerçekleşti.



1453 Topkapı Sosyal Tesisleri’nde geçen hafta düzenlenen etkinlikte, Rizeli gençler farklı üniversitelerden akademisyenler bir araya geldi. Atatürk’e saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile baÅŸlayan etkinlik akademisyenlerin konuÅŸmaları ile devam etti.

EtkinliÄŸe, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ä°smail Yüksek, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Åžahin, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fak. Prof. Mustafa Öksüz, YTÜ Ä°nÅŸaat Fak. Prof. Dr. YaÅŸar NuhoÄŸlu, YTÜ Fen Edebiyat Fak. Prof. Dr. ÇiÄŸdem NuhoÄŸlu, TÜBÄ°TAK Marmara AraÅŸtırma Merkezi Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin, Ä°TÜ Ä°nÅŸaat Fak. Doç. Dr. Fethi KadıoÄŸlu, THY EÄŸitim Daire BaÅŸkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek, Ä°stanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Yrd. Doç. Dr. Hızır Aslıyüksek, Ä°stanbul Üniversitesi Müh. Fak Yrd. Doç. Dr. Hasan HacıfazlıoÄŸlu, Marmara Üniversitesi Ä°ÅŸletme Fak. Yrd. Doç. Dr. Merve KoçoÄŸlu Sazkaya, Maltepe Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fak. Mehmet Aydın, Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fak. Murat Çakır, YTÜ Ä°nÅŸaat Fak. Aykut Karadeniz gibi bir çok akademisyen katılım gösterdi.

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu-1.jpg

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Prof. Mustafa Öksüz, geçmiÅŸle günümüz arasında iletiÅŸim arasında farkların bulunduÄŸunu belirterek, “Bizim öÄŸrencilik yıllarımızda iletiÅŸimde büyük sıkıntılar vardı. HaberleÅŸme sadece mektuplarla yapılıyordu. Köylerde sadece en zenginin evinde telefon vardı. Telefon etmek isteyen o eve gider oradan telefonunu baÄŸlatırdı. Zaman ilerledikçe iletiÅŸimde de hızla ilerlemeler oldu. Adeta iletiÅŸimde çaÄŸ atladık. Bu gün iletiÅŸim meillerle yapılıyor. Hemen herkesin elinde cep telefonu var. Ä°letiÅŸimdeki bu ilerlemeyi gençlerimiz iyi deÄŸerlendirmelidir. Kendilerini iletiÅŸimdeki bu deÄŸiÅŸime ayak uydurarak geliÅŸtirmelidir. Artık milenyum çağında ulaşılamayan bilgi yoktur. Bunu geçlerimiz çok iyi deÄŸerlendirmelidir” dedi.

AKADEMÄ°SYENLER DENEYÄ°MLERÄ°NÄ° PAYLAÅžTI

Rize Vakfı Gençlik Kolları BaÅŸkanı Ä°lkan Yazıcı programda yaptığı konuÅŸmada, Ä°lkan Yazıcı “Biz gençler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüÅŸlülüÄŸü, Ä°psiz Recep’in milliyetçiliÄŸi ve Ekrem Orhon’un Rize aÅŸkını örnek alarak yola koyulduk. Ülkemize ve Rize’mize faydalı olmaya çalıştık. Türkiye’nin dört bir yanında olan Rizeli genç kardeÅŸlerimize Rize Vakfının samimiyetini ve kapılarını açtık” dedi.

Ä°stanbul Üniversitesi Adli Tıp BaÅŸkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hızır Aslıyüksek  ise konuÅŸmasında geleceÄŸin Türkiye’sini inÅŸaa eden gençler ile baÅŸarılı akademisyenlerin buluÅŸtuÄŸuna vurgu yaptı.

MEF Üni. Rektörü Prof. Dr. Muhammed Åžahin yaptığı konuÅŸma da öÄŸrencilere “EÄŸitim ve Liderlik” ile ilgili sunum yaparken “DeÄŸiÅŸime ayak uyduran deÄŸil, o deÄŸiÅŸimi gerçekleÅŸtiren olun.” önerisinde bulundu.

Kahvaltının sponsorluÄŸunu üstlenen Eko Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Sümer, “Ürün deÄŸil çözüm satın” diyerek gençlere ticari hayatta nasıl baÅŸarılı olacaklarını aktardı.

Rize Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ä°shak KoçoÄŸlu, gençlere Karadeniz kültürünü farklı kültürlerle de paylaşılmalı önerisinde bulundu.

Ä°TÜ Ä°nÅŸaat Fakültesi Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi Bölümünden Doç. Dr. Fethi KadıoÄŸlu, öÄŸrencilere ilgi alanlarına göre seçecekleri spor veya sanat dalında yer almaları gerektiÄŸini vurguladı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Ä°smail Yüksek, “Bizler zor coÄŸrafyadan geldik. Bu coÄŸrafya da sevgi ve saygıyı öÄŸrendik. Ä°yi ki o coÄŸrafya da doÄŸmuÅŸuz iyi ki o coÄŸrafyada yaÅŸamışız diyerek coÄŸrafyamıza karşı bazı sorumluluklarımızın bulunduÄŸunu” dile getirdi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye ticaretin turizmi merkezinde lojistik bir ülke haline gelmeye baÅŸladığına vurgu yaparak, öÄŸrencilerin gelecek planlarını önceden yapmaları gerektiÄŸi konusuna deÄŸindi.

Temel Saraç çaldığı tulumu ile Ramazan Sarı ise söylediÄŸi atma türküler ile etkinliÄŸe renk kattı. ÖÄŸrenciler akademisyenler ile aynı horon halkasında buluÅŸtu.

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu-2.jpg

temel-kotil.20141120123837.jpg

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu4.jpg

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu5.jpg

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu6.jpg

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu7.20141120123916.jpg

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu8.jpg

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu9.jpg

rizeli-gencler-akademisyenlerle-bulustu-3.jpg

Haber: Duygu Furuncu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.