Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kurtulmuş'tan Sert Açıklama..!

Numan Kurtulmuş, ''özelleştimelerin bize getirisi 50 milyar dolardır. Bu 50 milyar dolar Türkiye'nin 1 yıllık faiz ödemelerine eşittir'' diyerek Ak Parti Hükümetine yüklendi.



   Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, Cumhuriyet tarihinden bu yana biriktirilen kurumların yok pahasına satıldığını savunarak, ''Bütün varlıkların özelleÅŸtirilmesinin bize getirisi 50 milyar dolardır. Bu 50 milyar dolar Türkiye'nin 1 yıllık faiz ödemelerine eÅŸittir'' dedi.

 

 

         KurtulmuÅŸ, Ege Palas Oteli'nde Ä°zmir'in metropol ilçe muhtarlarıyla tanışma ve dayanışma toplantısında bir araya geldi. Burada konuÅŸan KurtulmuÅŸ, Türkiye'nin en önemli sorununun ülkedeki ''ekonomik yoksulluk'' olduÄŸunu savunarak, ülkenin bu yoksulluÄŸu özellikle 17. IMF protokolünün uygulanmaya baÅŸladığı 2000'den bu yana yaÅŸadığını öne sürdü.

        Bu protokolle birlikte geliÅŸen süreçte uygulanan ekonomik modelin Türkiye'yi tamamıyla dışa bağımlı hale getirdiÄŸini, 'devletin ekonomide ne iÅŸi var' denilerek özelleÅŸtirmelerin yapıldığını ileri süren KurtulmuÅŸ, ''Cumhuriyet tarihinde biriktirilen kurumlar yok pahasına satıldı. Bütün varlıkların özelleÅŸtirilmesinin bize getirisi 50 milyar dolardır. Bu 50 milyar dolar Türkiye'nin 1 yıllık faiz ödemelerine eÅŸittir. Malımızı mülkümüzü sattık ama elbisenin bir kısmına ancak yama yapabildik'' diye konuÅŸtu.

        Ä°nsanların iÅŸsizlik sorunuyla karşı karşı kaldığını, yüzlerce fabrikanın kapanma noktasında olduÄŸunu, toplumsal dokuyu oluÅŸturan küçük ve orta esnafın yok olduÄŸunu, mülkiyet yapısının Türkiye'de el deÄŸiÅŸtirdiÄŸini, toplumsal yapının deÄŸiÅŸtiÄŸini savunan KurtulmuÅŸ, bir yandan ekonomik yapının bozulması, diÄŸer yandan ise kültürel emperyalizm sonucunda aile yapısının bozulduÄŸunu kaydetti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.