Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Ä°stanbul `da Trabzon kurtuluÅŸuna baÅŸkan dopingi

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü İstanbul?da da Trabzon Federasyonu tarafından organize edilen etkinlik gecesi ile kutlandı.



Dursun Ali Yılmaz

Ä°stanbul- Trabzon’un Derneklerinin üst kurumu Trabzon Federasyonu’nun düzenlediÄŸi Trabzon’un DüÅŸman Ä°ÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 94. yıl dönümü etkinliÄŸi Ä°stanbul Ümraniye’de Haldun AlagaÅŸ spor salonu’nda düzenlendi.

                 Gece Åžehitler anısına saygı duruÅŸu ve istiklal Marşının ardından yapılan ÅŸehitler için dua ile baÅŸladı.Yöre sanatçısı Zeynep Birinci ve  Halk oyunları ekibi gösterisi devam etti.

                       KurtuluÅŸ gecesinin selamlama konuÅŸmasını yapan Trabzon Federasyonu BaÅŸkanı Dr. Haydar DulkadiroÄŸlu“18 Nisan 1916’da iÅŸgale uÄŸrayan ve 24 Åžubat 1918’de iÅŸgalden kurtulan Trabzon, iki yıla yakın bir süre iÅŸgal altında kalmıştır. Bu süre zarfında Ruslardan cesaret alan Ermeni ve Rumların yöre halkına büyük eziyetler ettiÄŸini yazılı kaynaklarda görmek mümkündür. Bu akÅŸam burada savaÅŸ çığırtkanlığı yapacak deÄŸiliz. Bu kurtuluÅŸ gecelerinden amacımız da genç nesillere iÅŸgal ve esaretin ne olduÄŸunu anlatmak, kurtuluÅŸ ve özgürlüÄŸün ne olduÄŸunu bilmelerini saÄŸlamaktır. Esaret altında yaÅŸayan hürriyetin ne demek olduÄŸunu bilir. Maharet, esir düÅŸmeden hürriyetin kıymetini bilmektir.” Dedi.

              

 

          Ümraniye Belediye BaÅŸkanı Hasan Can ise “Gençler bu süreçte yaÅŸamlarının her alanında daha çok dikkatli olmaları lazım.Çünkü ülkemiz üzerinde gözleri olan odakların durmadan çalışmalar içinde oldukları açıkça görülmektedir.Bizler bundan sonra daha dikkatli olup Ülkemizin birliÄŸi dirliÄŸi için çalışmalara devam etmeliyiz.dedi.

              Trabzon Belediye BaÅŸkanı Dr. Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu “Trabzon’un dışında bu kadar güzel bir birlikteliÄŸi görmek bizim oradaki hizmet aÅŸkımızı da kamçılıyor. Lûtfedip Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olarak takdim ettiler. Halen yasal anlamda BüyükÅŸehir deÄŸiliz. Ancak sayın baÅŸbakan 13 vilayete BüyükÅŸehir statüsü tanınması vaadinde bulundu. O bugüne kadar bütün vaatlerini yerine getirdi. Trabzon da bu yasama yılı içinde BüyükÅŸehir statüsüne kavuÅŸacak. BüyükÅŸehir olmak için aslında asgari bir milyon nüfus ÅŸartını sayın baÅŸbakan Trabzon’u mutlaka BüyükÅŸehir yapmak amacıyla 750 bine çekmiÅŸtir. Ancak Trabzon nüfus ve ekonomik açıdan küçülmektedir. Köklerini unutmayan sizlerden gücünüz nispetinde memleketinize yatırım bekliyoruz.” Diye konuÅŸtu.

                 Geceye Ordu Dernekler Federasyonu BaÅŸkanı Sabri ÇELEBÄ°, Giresun Dernekler Federasyon Genel BaÅŸkanı Sıtkı Ada, Trabzonlu Ä°ÅŸadamları ve Bürokratları DerneÄŸi BaÅŸkanı Atalay ÅžahinoÄŸlu, Karadeniz Konfederasyonu BaÅŸkanı Tahsin Usta, Arsin Dernekler Federasyonu Genel BaÅŸkanı Ä°smail Keskin, Åžalpazarı Dernekler Federasyonu Genel BaÅŸkanı Köksal DurmuÅŸ, Ä°stanbul’da faaliyet gösteren birçok Trabzon ve ilçelerinin  dernek baÅŸkan ve yöneticileriyle vatandaÅŸlar katıldılar. Gece kemençe ve horonun verdiÄŸi coÅŸkunun eksilmesine sebep olmadı.

             

                      Gecede verdiÄŸi hizmetlerden dolayı TÄ°AB BaÅŸkanı Atalay ÅžahinoÄŸlu’na Orhan GümrükçüoÄŸlu, KARKON BaÅŸkanı Tahsin Usta’ya da Hasan Can verdiler.

                      Gece folklor ekibi gösterileri ve sanatçıların sahne almasıyla geç saatlere kadar devam etti. Zeynep Birinci, Ferhat SaÄŸlam, Mehmet Tak, Seyfettin Çakıral,Halk oyunları ekipleri gösteri yaptılar.

 

Habere diÄŸer FotoÄŸraf ve Video eklenecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.