Sosyal Medya

SPOR

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun amacı ne?

Amacımız hakemleri ve Trabzon taraftarını korumaktı ki bunu da hakemleri şehirden sorunsuzca çıkarılmasını sağlayarak gerçekleştirmiş durumdayız"



Trabzonspor BaÅŸkanı Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu, Gaziantepspor maçının ardından yaÅŸananlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı ve ÅŸöyle konuÅŸtu: "Amacımız hakemleri ve Trabzon taraftarını korumaktı ki bunu da hakemleri ÅŸehirden sorunsuzca çıkarılmasını saÄŸlayarak gerçekleÅŸtirmiÅŸ durumdayız" 

Bordo-mavililerin resmi sitesinden yapılan açıklama ÅŸöyle: 

"Kamuoyunda ÅŸike davası olarak bilinen Ä°stanbul13. Ağır Ceza Mahkemesinden çıkan hukuka aykırı, haksız karar ve yine 5. haftadan bu yana tekrarlanan hakem hataları dolayısıyla TrabzonÅŸehri üzerinde haklı bir gerginlik mevcuttu. Trabzonspor'un sürekli hakkının yendiÄŸi düÅŸüncesinde olan Trabzon halkı artık infial noktasındaydı. 

Gaziantep maçında hakemin kötü yönetimi üzerine maçın bitmesine 10 dakika kala tarafıma sosyal medya üzerinden taraftarların haberleÅŸtiÄŸi ve hakemleri protesto edecek büyük kalabalıkların toplanma hazırlığı içerisinde olduÄŸu bilgisi ulaÅŸmıştır. Maçın son dakikalarında gerekli önlemlerin alınması için yöneticilerle görüÅŸtüÄŸüm sırada verilmeyen penaltı üzerine ÅŸehirde bu durumun infiale neden olacağını düÅŸünerek, Trabzon'da hakem ve TFF görevlilerine karşı yapılabilecek geri dönüÅŸü imkânsız olaylara engel olabilmek için inisiyatifi üzerime aldım. Yöneticilerimizi arayarak emniyetle koordineli olarak çalışılmasını hakemlerin güvenliÄŸi için her türlü tedbirin alınmasını, hakemlere karşı sözlü ve fiili müdahalelerin olmaması için her türlü önlemin alınmasını, derhal Trabzon'a hareket ettiÄŸimi söyledim. Ayrıca durum hakkında Sayın Valimize bilgi verilmesi konusunda talimat vererek o saatte tarifeli uçak olmaması sebebiyle derhal özel uçak ile Trabzon'a intikal ettim. UçaÄŸa binmeden basın mensuplarının alana çaÄŸrılmasını ve açıklama yapacağımı söyledim. Amacım yapacağım açıklama ile stat çevresinde ve ÅŸehirde infiali engellemek, BaÅŸkan olarak sorumluluÄŸu üzerime aldığımı göstererek yapılacak eylem ve gösterilere mani olmaktı. Yapmış olduÄŸum açıklamaların temelinde; Trabzonspor'un ve Trabzon'un daha fazla zarar görmesini engellemek, galeyana gelen taraftarı yapılacak her ÅŸeyin BaÅŸkan ve yönetim tarafından yapıldığının ortaya konulması yatmaktadır. Nitekim yöneticilerimiz devamlı Sayın Valimize bilgi vererek Emniyet Müdürümüzle koordineli olarak çalışmıştır. Hiçbir yöneticimiz ne hareketle ne sözlü olarak hakemlere karşı en ufak bir tepki göstermemiÅŸtir. Bu husus gerek hakem raporlarında gerekse temsilci raporunda açıkça anlaşılmaktadır. 

Trabzonspor yönetimi olarak her zaman hukukun üstünlüÄŸüne inandık ve hakkımızı her zaman hukuk yoluyla aradık. Medyada belirtildiÄŸi gibi suç iÅŸleme kastıyla hakemleri alıkoyma gibi bir hareketimiz asla olmamıştır. Amacımız hakemleri ve Trabzon taraftarını korumaktır ki bunu da hakemleri ÅŸehirden sorunsuzca çıkarılmasını saÄŸlayarak gerçekleÅŸtirmiÅŸ durumdayız. Bu hususta yaklaÅŸan seçim ortamında gerekli saÄŸduyuyu göstererek Trabzon halkı ile kolluk kuvvetlerinin karşı karşıya kalmasını engelleyen Sayın Valimiz Abdil Celil ÖZ'e ve Sayın Emniyet Müdürümüz Murat KÖKSAL ve yine stattan sorumlu Emniyet Müdürü Metin DO?AN'a Trabzonspor yönetimi olarak ÅŸükranlarımızı bir kez daha bildirmek isteriz. 

Ä°brahim Ethem HACIOSMANO?LU
Trabzonspor Kulübü BaÅŸkanı"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.