Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Numan Kurtulmuş: Dershaneler kapatılsın

Numan Kurtulmuş, 4+4+4 yasasının Türkiye´de eğitim anlamında yeni bir reformun başlangıcı olduğunu söyledi.



Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, 4+4+4 yasasının Türkiye´de eÄŸitim anlamında yeni bir reformun baÅŸlangıcı olduÄŸunu söyledi. KurtulmuÅŸ, "Dershanelerin ise geçiÅŸ süresi tanınarak mutlaka kapatılması gereklidir." dedi.

        HAS Parti Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, memleketi Ordu Ünye´de partisinin ilçe kongresine katıldı. Numan KurtulmuÅŸ, kongre öncesinde Åžeyh Yunus Türbesi'ni ziyaret etti. KurtulmuÅŸ, burada dua edip hemÅŸehrileri ile hasret giderdi.

        HAS Parti Genel BaÅŸkanı KurtulmuÅŸ, kendisine yöneltilen 4+4+4 sitemi ve dershanelerin kapatılması durumuna iliÅŸkin soru üzerine, ÅŸunları söyledi: "Öncelikle 4+4+4 artık yasalaÅŸtı. Türkiye'de inÅŸallah önemli bir eÄŸitim reformunun baÅŸlangıcı oldu. Bu sekiz yıllık kesintisiz eÄŸitimin sona erdirilmesi bakımından doÄŸru bir karardır. Yönlendirilmeli ve seçmeli bir eÄŸitimin gençlere sunuyor olması da önemlidir. Bizim de seçim meydanlarında çok açıkça ifade ettiÄŸimiz bir ÅŸey var. Her yurttaşına her gencine kaliteli ve iyi bir eÄŸitim sunmak devletin devlet olma vasıflarından gereÄŸidir. Dolayısıyla biz gençlerin hepsine kaliteli ve parasız eÄŸitim sunmak zorundayız. Biz eÄŸer eÄŸitimi dershaneler üzerinden vereceksek zaten bu sistem özelleÅŸmiÅŸ demektir. Devlet, çocuklarına, gençlerine kaliteli bir eÄŸitim sunamıyor demektir. Dolayısıyla Türkiye'de dershanelerin fonksiyonlarının artık sona erdirilmesi lazım, eÄŸitim kurumlarımızın devlete ait resmi eÄŸitim kurumlarında çok ciddi ÅŸekilde eÄŸitim veriyor hale gelmesi gerekiyor. Bu da olumlu bir yanıt. Ama bugünden itibaren de dershaneleri kapatıyoruz demek de belki çok kolay deÄŸil. Bu süre içerisinde bir geçiÅŸ süresi olması ama mutlaka bu dershanecilik sisteminin sona ermesi gerekir. Biz bunu seçim beyannamesinde de açık bir ÅŸekilde söylemiÅŸtik. Ümit ederim ki hızlı ama düzgün bir uygulama ile Türkiye'de eÄŸitim sistemindeki bu açık kapatılmış olur."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.