Sosyal Medya

GÃœNCEL

Abdullah Gül: Önemli olan benim düşüncem

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuştu.



CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül Çankaya KöÅŸkü'nde Kenya CumhurbaÅŸkanı Uhuru Kenyatta ile ortak basın toplantısı düzenledi. CumhurbaÅŸkanı Gül, CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerine iliÅŸkin olarak, "Oturup arkadaÅŸlarımla konuÅŸacağım. BaÅŸta BaÅŸbakanımız olmak üzere. Åžahsımla ilgili konularda benim ne söyleyeceÄŸim önemli olacak" dedi. 

Kenya CumhurbaÅŸkanı, kendisine sorulan"Türk okulları hakkında ne düÅŸünüyorsunuz" sorusunu; "Türk okullarını takdir ediyor ve destekliyoruz."ÅŸeklinde cevapladı. 

CumhurbaÅŸkanı Gül, Kenya CumhurbaÅŸkanıile düzenlediÄŸibasın toplantısında iki ülke arasındaki birçok konuda anlaÅŸmalar yaptıklarını, Kenya'nın 45 milyon nüfusu ile önemli bir pazara sahip olduÄŸunu söyledi. Gül, Kenya'nın madencilik, enerji ve birçok konularına büyük önem verdiklerini, bununla birlikte güvenlik konularına da deÄŸindiklerini söyledi. 

Gül, Avrupa BirliÄŸi ile DoÄŸu Afrika ülkeleri arasındaki serbest ticaret anlaÅŸmaları gibi Türkiye'nin de benzer anlaÅŸmalar için adımlar atılmasından yana olduÄŸunu söyledi. 

Kenya CumhurbaÅŸkanı Kenyatta, CumhurbaÅŸkanı Gül'ün ilk kez 2009 yılında Kenya'ya geldiÄŸini, bu ziyaretle ikili ülke arasındaki iliÅŸkilerin geliÅŸtiÄŸini söyledi. Ä°ki ülke arasındaki baÄŸların 16. yüzyıla dayandığını anlatan Kenyatta, Türkiye'ye gelmekteki maksadınını Türkiye Cumhuriyeti devleti ile farklı anlaÅŸmalar vasıtasıyla daha kolaylaÅŸtırıcı bir ortam yaratmak, karşılıklı piyasalara eriÅŸimi artırmak ve özel sektör yatırımlarını artırmaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.