24 Şubat 2026, Salı
07:29
Logo

İBB’nin en kritik görevine gelen isim belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliği’ne eski Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut resmen atandı. Erkut yeni sıfatıyla gece yarısı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havalimanında karşıladı.
05.07.2019 19:59 53,120 OKUNMA
İBB’nin en kritik görevine gelen isim belli oldu

Yavuz Erkut, 28 Haziran cuma günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başkan danışmanı olarak atamış, Mehmet Çakılcıoğlu da İBB genel sekreterliğine vekaleten getirilmişti. Güvenlik soruşturmasının tamamlanmasının ardından ardından Erkut, resmen İBB Genel Sekreteri olarak atandı

Yavuz Erkut

Yavuz Erkut, İBB Genel Sekreteri olarak dün gece İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte karşıladı.

Yavuz Erkut, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Wales Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde yapan Erkut, 1979’da çalışma hayatına TÜPRAŞ’ta başladı.
2005-2015 arasında TÜPRAŞ CEO’luğu yapan Erkut, Azerbaycan devletinin petrol ve doğalgaz şirketi SOCAR’ın Türkiye Başkanlığı’na da üstlenmişti.

HABERLER GÜNCEL
SIRADAKİ HABER

Rize Belediye Başkanı Metin: Rize\'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları 3 Etaplı Planlanıyor

HEMEN OKU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR