24 Şubat 2026, Salı
03:40
Logo

GDO'lu gıdalarda tehlike uyarısı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Atilla Şimşek, genetiği yapıs
14.11.2009 00:55 6,832 OKUNMA
GDO'lu gıdalarda tehlike uyarısı
ORDU - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Atilla Şimşek, genetiği yapısı değiştirilmiş organizma olarak bilinen GDO'lu ürünlerin olumsuz etkilerinin önümüzdeki yıllarda çıkmaya başlayacağını ve tehlike saçacağını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Atilla Şimşek, doğada alerjen olan bir çok protein bulunmasına karşın gıdalarda bulunan proteinlerden yalnız bir kaçının alerjen olduğunu, ancak bu bilinen alerjen kaynaktan yeni bir DNA kaynağı oluşturulduğunda alerjik olma riskinin yükseldiğini vurguladı. Yaygın alerjik gıdaların süt, yumurta, yer fıstığı, soya fasulyesi, sert kabuklu meyveler, balık, yengeç, ıstakoz ve karides gibi kabuklu etleri ve buğday içeren gıdalar olduğuna dikkat çekti.
HABERLER Ordu
SIRADAKİ HABER

BEYLİKDÜZÜ ORDULULAR DERNE?İ KURULDU

HEMEN OKU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR