Daha önce Rizeliler Günü kutlamaları sırasında Rizeyi tanıtıcı filmler yapılması kararı alındığı, bu bağlamda İpsiz Recep, Tevfik İleri gibi şahsiyetlerin yanı sıra muhtelif televizyon kanallarında Rizenin turizm değerlerinin tanıtılması için çalışmalara başlandığı ifade edilen açıklamada, İpsiz Recep konusunda başarılı olunduğu, ancak Rizede şu ana kadar diziye kimsenin sponsor olmaması nedeniyle bazı zorluklar yaşandığı kaydedildi.

Esenin, İstanbulda TRTde başlayan İpsiz Recep dizisinin galasına katıldığı ve filmde oynayan sanatçılara Rizeyi tanıtan Rize bezi ve el işi cam ürünlerinden armağan ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
Esen, İstanbuldaki temasları kapsamında Çaykur Rizesporun yeniden yapılanması ve tesislerin arsa sorunları için toplantılara katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile Rize Üniversitesi için kardeş üniversite olması konusunda ön görüşme yaptı.

Tekstil firması sahibi Özcan Sümer ve diğer iş adamlarının Rizede iktisadi ve idari bilimler fakültesi yapması ve organize sanayi bölgesinde fabrika kurması için görüşmeler yaptı. Ayrıca KİPTAŞ ile yaptığı görüşmede, Çayelinde Kuspa turizm bölgesinin planlanması, çiftlik veya organik tarım ve turizme göre yapılandırılması ele alındı.