|
Rize'nin Fındıklı ilçesinde Birinci Dünya Savaşı'nda
şehit düşüp, vatandaşlar tarafından toprağa
verilen askerlere belediye tarafından mezarlık
yaptırıldı. Mezarlıkların açılış törenine, Fındıklı Kaymakamı
Erkan Kılıç, Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Cevat Gündüz, İl Genel Meclisi Üyesi Özcan Yüksel, İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı ile daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Özbalaban, burada yaptığı konuşmada, isimsiz ve sahipsiz kalmış iki şehide mezarlık yapmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.
Birinci Dünya Savaşı'nda şehit düşüp, vatandaşlar tarafından toprağa verilen askerlerin şehide yakışır mezarları olmadığını belirten Özbalaban, ''Mahalle muhtarlığının bize müracaat etmesi ile belediye olarak harekete geçtik. İki şehidin mezarını mermerle çevirerek Türk bayrağı astık. Mezarlık bundan sonra vatandaşların daha da dikkatini çekecek ve dua okunacaktır. Bu çalışmalarla bizler de şehitlere karşı vefa borcumuzu ödedik'' dedi.
Açılışın ardından şehit mezarları başında dua edildi.
|