Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Yılın ilk karı yağdı

Gümüşhane?nin Torul içesinde bulunan Abdalmusa Tepesi?ne ilk kar düştü.Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine mevsimin ilk karı düştü. Yaylacılar ise en az 20 gün daha konaklamaya devam edeceklerini söylediler.



GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Abdalmusa Tepesi'nin de bulunduğu sıra dağlar sabaha karşı beyaza büründü.
İl genelinde 2 gündür devam eden sağanak yağışın ardından havaların soğumasıyla birlikte Abdalmusa Tepesi'ne yılın ilk karı yağdı. Bölge sakinleri geçtiğimiz yıl 3 bin 331 metre yükseklikteki dağın yamaçlarına ilk karın Eylül ayı sonunda düştüğünü belirtti.

 
 
Yalçın ŞAHİN
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına inmesi ve şiddetli yağışlar Karadeniz?in yükseklerinde kar yağışına neden oldu.

Rize?nin Çamlıhemşin ilçeis Kavron yaylasına mevsimin ilk karı düştü. Yaylada pansiyon ve birçok evde yaylacılarla turistler halen daha konaklamaya devam ediyorlar.

Bayramın son günü başlayan kar yağışının gece de devam ettiğini söyleyen yayla sakinleri, 20 gün daha burada kalmayı düşündüklerini ifade ettiler.

Taze karın tepeleri beyazlattığı belirtilirken hava sıcaklığının aşırı şekilde düşmesi nedeniyle yoğun bir kar yağışının olabileceği tahmin ediliyor.

vid.jpg HABERÄ°N VÄ°DEOSU:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.