Sosyal Medya

Rize

Vali Esen?den Zilkale? ye inceleme

Rize Valisi Kasım Esen, onarımı aslına uygun olarak yapılan Zilkale? de incelemelerde bulundu.Vali Esen Zilkale? nin onarımından sonra Rize turizmine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.



  

Ä°lyas GÃœR

Ç.HemÅŸin ilçesinden 13 kilometre  iç kesimde bulunan tarihi Zilkale? de  onarım sürerken  kalenin  yıl sonuna doÄŸru hizmete gireceÄŸi bildirildi.Vali esen Zilkale? nın onarımının nasıl yapıldığı konusunda  incelemelerde bulundu, gelen turistlerle konuÅŸtu.

Tarihi ipek yolunda konaklama yeri olarak kullanılan ve  1300 lu yıllarda yapılan Zilkale? nin tarihi iÅŸlevi tekrar canlanıyor. Tarihin izlerini taşıyan ve  1300 lü yıllarda  deniz yolu ile ArdeÅŸen ilçesine kadar gelen  tacir ve göçmenlerin  bir günlük yürüyüşünün ardından Tarihi zil kalede konakladıkları , konaklamanın ardından yeniden yollarına devam ettikleri bildirildi.Yeniden onarıma alınan  Zilkale? nin yıl sonuna doÄŸru yeniden hizmete gireceÄŸini söyleyen Rize valisi Kasım Esen, ? Tarihine sahip çıkmayan gelecekten bir ÅŸey bekleyemez. Ä°limizde bir çok tarihi kalıntı bulunmakta. Biz bunları  yeniden  hayata geçirmek istiyoruz.  Tarihi zil kale bunlardan biri. Ä°limizin çeÅŸitli yerlerinde bulunan tarihi maÄŸaraları da  günün koÅŸullarına göre hazırlıyoruz.Ä°limizde bulunan kültür varlıklarını geliÅŸtirmek istiyoruz. UNESCO bu tür eserlerin bütün insanlığın malı olduÄŸunu kabul ediyor. Bu eserleri koruyanları da medeni ülke statüsüne koyuyor.Biz millet olarak tarihimize her zaman sahip çıkmışız. Bu nedenle Zilkale? ye de sahip çıkmak bizim namusumuzdur.1-2 yıl önce burası harap halindeydi. Önce onarım  projesini çizdirdik, ödeneÄŸi bakanlıktan çıkardık. Bir buçuk ay öncede onarımına baÅŸladık. Yıl sonunda onarım bitecek ? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.