Sosyal Medya

BÖLGEHABER

UMUT ve SAVAŞIM?dan Kansere Karşı Hasta Okulu

Umut ve Savaşım Derneği, "Kansere Karşı Hasta Okulu" eğitim toplantısında kanseri tüm yönleriyle ele aldı



TRABZON - Umut ve Savaşım Derneği Türkiye STK Merkezleri/Türkiye'de "Kansere Karşı Hasta Okulu" eğitim toplantısı düzenledi. Kanser hastaları ve hasta yakınlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya birçok davetli katıldı.
Umut ve Savaşım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nimet Baki, "Kanser nedir?" sorusunu A'dan Z'ye yanıtladı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Yamanoğlu, katılımcıları "Kanserde Çevre Faktörleri" konusunda bilgilendirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Elif Turan da "Hastalığım, Ben ve İlişkilerim" başlıklı sunumuyla hasta ve hasta yakınlarına moral ve motivasyonlarını üst seviyede tutmaları ve hayata sımsıkı sarılmaları anlamında psikolojik destek verdi. Av. Ali Aydoğmuş, "Hasta Hakları" ile ilgili sunum yaptı.
Son olarak Trabzon Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkoloji Kliniği'nden Uz. Dr. Eda Küçüktülü, "Radyo Terapinin Yan Etkileri" konulu sunumunda hastalara bilgiler vererek kendi alanlarında geçmişe göre birçok yenilik olduğunu ve artık korkmadan tedavilerinde radyo terapiyi kullanabileceklerini vurguladı.
Umut ve Savaşım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nimet Baki ve beraberindeki dernek yetkilileri, Türkiye STK Merkezleri/Trabzon ev sahipliğinde yapılan faaliyet için STK Merkezi ve USİDER yetkililerine teşekkür etti.
http://www.karadenizgazete.net

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.