Sosyal Medya

POLİTİKA

Trabzon'da dışarıda birlik, içeride...

Bu ihaleler böyle uzun sürer mi derken Akyazı geldi aklımıza. Akyazı dolgu işi için 12 firma katıldı. Arasında uçurumlar olan 12 teklif, 21 günde sonuca bağlandı.



Bütün dünya Hilton'un Trabzon'a attığı çalımı konuştu. Karizmamız çizildi, yerle bir oldu. Trabzon İl Özel İdaresi'ne ait arazi Hilton'a ihalesiz verildi.

Hilton "Ben yapmıyorum" dedi.

Durumu kurtarmak için Hilton'a dava açtık. Yetti mi, yerlere serilen karizma düzeldi mi? Hayır. Dostlar alışverişte görsün davasından ses seda çıkmadı.

Trabzon'un yürekli, hırçın, tuttuğunu koparan işadamları ayağa kalkıp, "Hilton'a mı kaldık? Biz şehrimizin karizmasını çizdirmeyiz, yine uluslararası bir marka ile verin biz yapalım. Her türlü şartınıza kabulüz" dediler.

Ama bizim şehir "Yerli yatırımcı"ya olan bakışını yine ortaya koydu: Yabancıya hay hay, yerliye yerinde say!

Yabancı yatırımcıya kırmızı halı serenler, yerli yatırımcıya kırmızı kart gösterdiler. Olmaz, sana veremeyiz, dediler. İhale yapmamız lazım, dediler. Eee Hilton'a ihale mi yaptınız? Hayır.

İşadamları bu ayrımcılığı da sinesine çekip, "Tamam ihalede biz de varız. Şirketimiz hazır, yabancı otel zincirlerinden natiflerimiz  de hazır.

İşte dosyamız. İşte teklifimiz" dediler.

İhalenin yapıldığı tarih 25 Ocak 2011.

Aradan 21 gün geçti. Normalde ihalenin 20 günde sonuçlanması gerekiyordu. Ama halen açıklanan bir şey yok.

Tahminim 7 günlük posta yazışma opsiyonu kullanılıyor. İhale günü yaşananlara burada değinmeyeceğim. Fakat sürecin uzaması şüpheci fıtrata sahip insanoğlunun aklına ister istemez, "Acaba birileri bu ihaleye müdahale mi ediyor" sorusunu getiriyor.

Ne oldu ki açıklanmadı, dosyalar mı ağırdı, insanlar mı?
 
7 komisyon 4 teklifi 21 günde nasıl inceleyemez? Beceriksizlikten mi, yoksa hakikaten çok detaylı bir inceleme gerektiren dosyalar mı var?

Bu ihaleler böyle uzun sürer mi derken Akyazı geldi aklımıza. Akyazı dolgu işi için 12 firma katıldı. Arasında uçurumlar olan 12 teklif,  21 günde sonuca bağlandı. Akyazı'nın 21 günde açıklandığı yerde Trabzon İl Özel İdaresi'nin yaptığı ihalenin çoktan açıklanması gerekmiyor muydu?
 
Bakın beyler, burası devletin arazisi, milletin hazinesi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı.

O nedenle burada hak, hakkı olana teslim edilmeli.

Unutulmamalı ki;

Devletin en büyük hazinesi adalettir. 

Erhan ESASPEHLİVAN / Karadeniz Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.