Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Teşvik yasasında son noktayı Bakan koydu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşvik yasası hakkındaki tartışmalara son verecek açıklamayı yaptı.



Ekonomi Bakanı Zafer ÇaÄŸlayan yeni teÅŸvik sisteminin kararnamesinin bakanlar kurulunda acele baÅŸlığıyla imzaya açıldığını pazartesi devreye gireceÄŸini söyledi. Bir yıllık icraatlarını seçim bölgesi Mersin'de deÄŸerlendiren ÇaÄŸlayan, her bölgeye açık olan stratejik yatırımlar için ise bir liste oluÅŸturmayacaklarını kaydetti. ÇaÄŸlayan, "Stratejik yatırımlar için yabancı sermaye, ihracat, ithalat gibi tüm genel müdürlüklerden bir komite oluÅŸturacağız. Stratejik yatırımları bu komisyon marifetiyle belirleyeceÄŸiz" dedi. Åžeffaf bir ÅŸekilde belirlenecek

ÇaÄŸlayan'ın verdiÄŸi bilgiye göre her bölgede yatırım yapma avantajına sahip stratejik yatırımları belirlemek için bir komite oluÅŸturulacak. Ekonomi Bakanlığı'nın tüm genel müdürlüklerini içeren komite bir yatırımın stratejik olup olmadığını belirleyecek. ÇaÄŸlayan, "Getirisi düÅŸük, iÅŸçilikle monte et gönder gibi yatırımlar stratejik deÄŸil. OluÅŸturduÄŸumuz komisyon marifetiyle yatırımın stratejik olup olmadığını son derece ÅŸeffaf olarak belirleyeceÄŸiz" dedi. 

1 Ocak'tan geçerli

Ekonomi Bakanı ÇaÄŸlayan teÅŸvik yasasının ilk günden beri süre gelen yürürlük tarihi tartışmasına da noktayı koydu. ÇaÄŸlayan Bakanlar Kurulu'na acele baÅŸlığıyla gönderdikleri teÅŸvik sistemi kararnamesinin pazartesi günü yürürlüÄŸe girmesini beklediklerini söyleyerek kararnamede yürürlük tarihinin 1 Ocak 2012 olarak yer aldığını açıkladı. ÇaÄŸlayan 1 Ocak 2013'e kadar da baÅŸlayacak yatırımların yer alacağını belirtti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.