Sosyal Medya

GÃœNCEL

Tecavüzcüsü ile evlendirilen Nurcihan konuştu

?Yaşım küçüktü ama hayat beni çok büyüttü? diyen Nurcihan, ne anneliği ne çocukluğunu yaşayabildiğini söyledi



Çocuk yaÅŸtayken tecavüze uÄŸrayan, ailesi tarafından da tecavüzcüsü ile evledirilen Nurcihan A., aileleri uyarıyor: Çocuklarınızı sakın tecavüzcüsü ile evlendirmeyin!

YaÅŸadıklarını gözyaÅŸları içerisinde anlatan Nurcihan, tecavüzcüden aile babası olamayacağını, bunun için "evlendirme" giriÅŸiminin son derece yanlış bir hareket olduÄŸunu söyledi.

Habertürk'teki habere göre 6 yıl evli kaldıktan sonra boÅŸanan Nurcihan, yaÅŸadığı zorlukları ÅŸöyle anlatıyor: "Tecavüz eden bir insandan koca olur mu? Baba olur mu? Adam hırsızlık, gasp ve çocuÄŸuna cinsel istismardan cezaevine girmiÅŸti bir hafta önce salıverdiler. Bakın benim iki çocuÄŸum var. Ä°lk çocuÄŸumu da ÅŸiddet yüzünden 6 aylıkken kaybettim. Kızım ÅŸimdi 15’ine giriyor. Cezaevinden çıkar çıkmaz kızımı aramış cinsel istismara girecek laflar etmiÅŸ. Korkudan çocuÄŸumu okula gönderemiyorum. BoÅŸandım da ne oldu yaşıyor muyum? Hayır! O mezara girmeden bana huzur yok. Bu adam bana bir hayat borçlu. Yalvarıyorum bizim yaÅŸadığımız herkese örnek olsun ve böyle bir yasa çıkmasın! O bana yaptığının bedelini 7 ay içeride kalarak ödedi ama ben evli kaldığım 6 yıl boyunca her gün tecavüze uÄŸradım, her gün bedel ödedim.”

Nurcihan K. (29), 1987 yılında Ä°stanbul’da lokanta iÅŸleten bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. K. Ailesi’nin 5 çocuÄŸundan biri olan Nurcihan 8 yaşındayken babası bir cinayete kurban gitti. Anne Nursel K., eÅŸi ölünce çocuklarını alarak memleketi Adana’ya yerleÅŸti. Annenin, çocuklarıyla birlikte yaÅŸamak için aldığı ev 1998 yılında yaÅŸanan Adana depreminde yıkıldı. Aile kiraya çıktı. Ä°ÅŸte o günlerde, Nurcihan çöp dökmek için sokaÄŸa çıktığı sırada, o dönem 22 yaşında olan Güner A. (40) tarafından kaçırıldı. Henüz 11 yaşında olan Nurcihan K., verilen ilaçlı çayın etkisiyle kendinden geçti ve Güner A.’nın tecavüzüne uÄŸradı. Küçük kız uyandığında kendisini anlatılamaz bir manzaranın içinde buldu... Nurcihan hayatının en büyük acısını en büyük ÅŸokunu 11 yaşında yaÅŸadı.

Yaşı büyütülüp nikâhı kıyıldı

Anne Nursel K., kızının kaybolduÄŸunu söyleyerek polise baÅŸvurdu. Polisin aradığı Nurcihan, Güner A.’nın evinde bulundu. Gözaltına alınan Güner A., mahkemece tutuklandı. Nurcihan K. ise evine döndü. Ancak Güner A.’nın ailesi sürekli K. Ailesi’ne gelerek ÅŸikâyetlerinden vazgeçmeleri konusunda baskı yaptı. Anne gücü yettiÄŸince direndi. Baskı ve tehditler artınca dayanamadı ve ÅŸikâyet geri çekildi. Gönüllü bir iliÅŸkiymiÅŸ gibi gösterildi. Nurcihan’ın yaşı mahkeme kararıyla büyütüldü. 1987 olan doÄŸum tarihi 1983 olarak gösterildi.

Tecavüzcüsü 7 ay hapis yatıp çıktı

Güner A., Nurcihan’ın yaşı 15’ten büyük gösterilince sadece 7 ay hapis yattı. Nurcihan, gerçekte 11 yaşındayken, kendisine tecavüz eden adamla nikâh masasına oturtuldu. Tecavüzcüsünden biri kız, iki çocuÄŸu oldu. 6 yıl evli kaldı. Kâbus gibi geçen evlilikten sonra boÅŸandı. Bu süre içinde kocası, hırsızlık ve uyuÅŸturucu suçundan birçok kez cezaevine girip çıktı. Genç kadın bu sürede midesinden de ameliyat oldu, midesi alındı. 2 çocuÄŸundan aldığı destekle hayata tutundu.

"Evli kaldığım her gün iÅŸkenceydi"

Nurcihan, bir ‘tecavüzcüyle’ yaÅŸamanın ne demek olduÄŸunu ve ÅŸu cümlelerle anlattı:

“Nikâh kıyılıp eve gittiÄŸim andan itibaren hep aÄŸladım. Korkumdan kapının arkasına saklandım. O bana yaptığının bedelini 7 ay içeride kalarak ödedi ama ben evli kaldığım 6 yıl boyunca her gün tecavüze uÄŸradım, her gün bedel ödedim. O adamı görünce, korkudan mı mide bulantısından mı bilmiyorum sürekli kusuyordum. Geceleri korkudan uyuyamıyordum. Korkmasam bile yanında uyumak istemiyordum. Tiksiniyordum. Onu görmek büyük acı veriyordu ve bu acı hiç geçmiyordu. Ahıra gidip hayvanlarla uyuyordum. Kimi zaman da kayınvalidemin yanına kaçıyordum. Tecavüzcü bir adamla evlenmek anlatılır gibi bir ÅŸey deÄŸil.”

"Oyuncağım bebeğim oldu"

“Yaşım küçüktü ama hayat beni çok büyüttü” diyen Nurcihan, ne anneliÄŸi ne çocukluÄŸunu yaÅŸayabildiÄŸini söyledi. Hiç oyuncağı olmayan Nurcihan, “Benim oyunum, sabah 5’te uyanıp sobayı yakmak, yemek hazırlamaktı. Benim oyuncağım doÄŸurduÄŸum bebekti” dedi. Ölmek için çok uÄŸraÅŸtığını, defalarca intihara kalkıştığını da söyleyen Nurcihan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Bana tecavüz edenle evlendirildikten sonra kaç kez denedim ölmeyi. Ä°laç içtim, bileklerimi kestim, üçüncü kattan atladım, evdeki iÄŸneleri kırıp içtim, gece ölmeye yattım. Kocam sonunda baÅŸka baÅŸka suçlara karışınca 6 yıl sonra boÅŸandım. Sonrasında bırakın erkekleri tüm insanlardan öyle bir korktum, öyle bir güvensizlik yaÅŸadım ki yeniden hayat kuramadım. Annemlere de söyledim, vasiyetimdir: Öldükten sonra beni kefenle gömmesinler, gelinlik giydirsinler bana...”

"Tecavüz edenden koca olur mu?"

Nurcihan, sözlerini ÅŸöyle noktaladı:

“Sesimi herkes duysun... Sakın hiçbir çocuÄŸu tecavüz edenle evlendirmesinler. Benim yaÅŸadıklarımı Allah baÅŸkasına yaÅŸatmasın. Tecavüz eden bir insandan koca olur mu? Baba olur mu? Adam hırsızlık, gasp ve çocuÄŸuna cinsel istismardan cezaevine girmiÅŸti bir hafta önce salıverdiler. Bakın benim iki çocuÄŸum var. Ä°lk çocuÄŸumu da ÅŸiddet yüzünden 6 aylıkken kaybettim. Kızım ÅŸimdi 15’ine giriyor. Cezaevinden çıkar çıkmaz kızımı aramış cinsel istismara girecek laflar etmiÅŸ. Korkudan çocuÄŸumu okula gönderemiyorum. BoÅŸandım da ne oldu yaşıyor muyum? Hayır! O mezara girmeden bana huzur yok. Bu adam bana bir hayat borçlu. Yalvarıyorum bizim yaÅŸadığımız herkese örnek olsun ve böyle bir yasa çıkmasın!”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.