Sosyal Medya

POLİTİKA

Sırrı Süreyya'ya organik çay gönderdiler

Davutoğlu'nun randevu talebine, 'Kaçak çayını içer gider' sözleriyle yanıt veren Sırrı Süreyya'ya Rize'den tepki geldi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebine, "Kaçak çayını içer gider" sözleriyle yanıt veren HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e Rize'den tepki geldi. Kaçak çayın tehlikelerine dikkat çeken Çaykur Çay Eksperleri Platformu Sözcüsü Selçuk Er, "Rize çayı karşılıklı içildiğinde saygıyı, sevgiyi ve muhabbeti arttırır. Zihni ve bedeni dinç tuttuğu gibi sağlıklı ve kardeşçe düşünmeyi sağlar" dedi, ardından da Milletvekili Önder'e Organik Rize Çayı gönderdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki PTT Şubesi önünde basın açıklaması yapan

Çaykur Çay Eksperleri Platformu Sözcüsü Selçuk Er, Sırrı Süreyye Önder'in kaçak çay söylemini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Ülkeye kaçak yollarla giren ve menşei belli olmayan kaçak çayın birçok hastalık barındırdığı biliniyor. Gelirinin kimlere fayda sağladığı tartışma konusu olan kaçak çayın bu kadar aleni ve fütursuzca övülmesini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak reddediyoruz. Ülkemizde yetiştirilen bu toprakların çayı dünyanın en sağlıklı çayıdır. Bu toprakların çayının sağlık açısından faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır" dedi. 

RİZE ÇAYI SAYGIYI, SEVGİYİ VE MUHABBETİ ARTIRIR
Önder'e, dünyada üzerine kar yağan tek çay olan Rize çayı içmesi önerisinde bulunan Er, "Rize çayı karşılıklı içildiğinde saygıyı, sevgiyi ve muhabbeti arttırır. Zihni ve bedeni dinç tuttuğu gibi sağlıklı ve kardeşçe düşünmeyi sağlar. Bunun için kendisine çok faydalı olacağına inandığımız Çaykur Organik Rize çayını posta yoluyla kendisine gönderiyoruz" diye konuştu. 

Er ve beraberindeki çay eksperleri, Sırrı Süreyye Önder'in TBMM'deki çalışma ofisine kargoyla Organik RizeÇayı gönderdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.