Sosyal Medya

BÖLGEHABER

SENOZ DERESÄ°NDE DEPREM KORKUSU. 

Rize?nin Çayeli Kazası Senoz vadisinde 1999 yılında açılan taş ocakları Karadeniz sahil yolunun bitmesiyle yinede son bulmadı.



SENOZ DERESÄ°NDE DEPREM KORKUSU.   

              Rize?nin Çayeli Kazası Senoz vadisinde 1999 yılında açılan taÅŸ ocakları Karadeniz sahil yolunun bitmesiyle yinede son bulmadı. Bugün saat 16,00 itibarıyla gazetemizi arayan köylüler büyük bir patlamanın olduÄŸu ihbarını yaptılar,  artık evimizde yaÅŸayacak imkanımız kalmadı dediler bunu üzerine bir araÅŸtırma yapan gazetemiz konunun deprem deÄŸil taÅŸ ocağında atılan galeri olduÄŸunu öğrendi.

 

  

    Son 10 yıldır büyük talihsizlikler yaÅŸayan senoz vadisi halkı bugün saat  15.30 sularında büyük bir gürültü ile evlerinden dışarı fırladılar.  Ne olduÄŸunu anlayamayan senoz halkı bir an deprem olduÄŸunu sandılar. Daha sonra bu büyük patlamanın deprem olmadığı Buzlupınar köyünde bulunan taÅŸ ocağında sorumsuzca atılan iki galeriden geldiÄŸi öğrenildi.

 

       Yetkililerin olaydan habersiz olduÄŸu  ve sorumsuzca atılan bu galerilerin köylerde yaÅŸayan vatandaÅŸların içme sularının kuruduÄŸu  köy halkı tarlaya giderken ırmak suyu yanlarında alarak gittiÄŸi öğrenildi.

       1999 Yılında Karadeniz sahil yolu için açılan ve bu güne kadar sorumsuzca kontrolsüz bir ÅŸekilde çalıştırılan taÅŸ ocaklarından ÅŸimdi bazı kiÅŸilerin çıkarları doÄŸrultusunda çalıştığı bir gerçek.  Ä°lçede kaymakam, Ä°lçe baÅŸkanı ve Belediye baÅŸkanı bu duruma duyarsız davrandığı ve bazı kiÅŸilerin bu iÅŸten rant saÄŸlandığı dedikoduları var. Köy idarecileri ve köylüler bu durumu ÅŸikayet etmek için Ankara?ya gideceklerini söylediler.  AÄŸustos ayı sonunda ruhsatı bitecek olan taÅŸ ocağı bundan sonra kim tarafından ruhsat alıp iÅŸletileceÄŸi meçhul.

          

         TaÅŸ ocağı olan arazı gazetemizin yönetim kurulu baÅŸkanı olan Avni Derecinin arazisi oluÅŸu iÅŸin diÄŸer boyutu.  Avni Dereci ise konuyu şöyle deÄŸerlendirdi;  Biz senoz deresinde yaÅŸayan asıl bir aileyiz dedemin babası seferberlikte ÅŸehit olmuÅŸ ben ÅŸehit torunuyum bu topraklar bize hayadan gelmedi atalarımız dedelerimiz bu toprakları savaÅŸarak kan dökerek düşmanlardan kurtardılar, o günler çok acıydı o zaman savaÅŸ vardı ÅŸimdi ise barıştayız Ãœlkemiz ve memleketimiz için iyi olan her ÅŸeye hayır dememiz mümkün deÄŸil 1999 yılında Karadeniz sahil yolu baÅŸlarken bu taÅŸ ocakları açıldı bizim buna hayır dememiz mümkün deÄŸildi, çünkü Karadeniz sahil yolunun Karadeniz ve Karadenizli için ne kadar önemli olduÄŸunu biliyorduk. Fakat bu taÅŸ ocakları çok hayın bir ÅŸekilde iÅŸletildi orada yaÅŸayan halk hiç düşünülmedi bugün sahil yolu bitmesine raÄŸmen taÅŸ ocakları halan iÅŸletilmekte bundan birileri rant saÄŸlıyor ama bunun hesabını  vereceklerdir dedi.
     
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.