Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Şehidimiz Ali Yasin Erosmanoğlu cenaze töreninde Teröre lanet yağdı

Hakkari'de terör saldırısı sonrası şehit düşen 8 askerden Trabzonlu Piyade er Ali Yasin Erosmanoğlu, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında son yolcuğuna uğurlandı.



 

Van'dan askeri uçakla öÄŸle saatlerinde Trabzon'a getirilen ve havalimanında ambulansa konularak Fatih Devlet Hastanesi morguna kaldırılan ÅŸehit askerin cenazesi daha sonra hastane morgundan alınarak KurtuluÅŸ mahallesindeki evine götürüldü. 

Buradan da anne Nurten ve baba Ali Sait ErosmanoÄŸlu ile kardeÅŸlerinin gözyaÅŸları arasında ÅŸehidin cenazesi ambulansa konularak cenaze namazının kılınacağı Atatürk Alanı’ndaki Ä°skenderpaÅŸa Camisi’ne götürüldü. Yol boyunca Trabzonlular ambulansa ellerinde Türk bayrakları ve terörü lanetleyen sloganlarla eÅŸlik ederken, zaman zaman da tebrikler getirildi. Cenaze yaklaşık 1,5 saatte Atatürk Alanı'ndaki Ä°skenderpaÅŸa Camisi'ne ulaşırken, burada ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. 

Cenaze namazına Ä°çiÅŸleri Bakanı Ä°dris Naim Åžahin de katılırken, ÅŸehit ailesine taziyede bulundu. Cenaze namazının kılınmasının ardından cenaze ambulansa konulduÄŸu sırada Bakan Ä°dris Naim Åžahin’e cenazeye katılan kızgın kalabalık tepki gösterdi. Tepkiler ve yuhalamalar sonrasında Bakan Ä°dris Naim Åžahin aracına binerek cenaze alanından uzaklaÅŸtı.

http://www.karadenizgazete.com.tr/?menu=3.1.0.0&id=2568

HAKKARÄ°’NÄ°N Yüksekova Ä°lçesi YeÅŸiltaÅŸ Karakolu’na PKK Terör Örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda 8 askerin ÅŸehit düÅŸmesi Türkiye’nin yüreÄŸine kor gibi düÅŸtü. Saldırıda Trabzon da Ali Yasin ErosmanoÄŸlu (21) isimli evladını topraÄŸa verdi. Yine Trabzonlu Ömür Arslan (21) aynı saldırıda yaralandı.

ÅžEHÄ°T ErosmanoÄŸlu’nun KurtuluÅŸ Mahallesi’ndeki evine giden Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, acılı haberi aileye ileterek baÅŸsaÄŸlığı diledi. Anne Nurten ve Baba Ali Sait, gözyaÅŸlarına boÄŸulurken, iki göz odadan oluÅŸan evin kapısı Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

BABA ErosmanoÄŸlu, Ali Yasin’le son görüÅŸmesini anlattı. ErosmanoÄŸlu, “DüÅŸmanlarımız içimizde. BaÅŸbakan artık bir çözüm bulsun” dedi. Baygınlık geçiren anne Nurten ErosmanoÄŸlu, uzun süre kendine gelemedi. Ali Yasin’in facebook’ta paylaÅŸtığı bayrak ve nöbet bekleyen asker figürlü mesajı herkesi duygulandırdı.

 

HAKKARÄ°’NÄ°N Yüksekova Ä°lçesi YeÅŸiltaÅŸ Karakolu’na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda 8 askerin ÅŸehit düÅŸmesi Türkiye’nin yüreÄŸine kor gibi düÅŸtü. 

 

Saldırıda Trabzon ise bir evladını kaybederken, bir evladını da yaralı olarak verdi. Trabzonlu Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun (21) ÅŸehit düÅŸtüÄŸü saldırıda, Trabzonlu asker arkadaşı Ömür Arslan’da yaralandı. 

 

Hakkari’nin DaÄŸlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında ÅŸehit olan diÄŸer askerler gibi Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun da Trabzon’daki evine ateÅŸ düÅŸtü. Ä°ki göz odadan oluÅŸan evin kapısına Türk bayrakları asılırken evladını kaybeden anne ve baba feryatları arÅŸa çıktı. 

 

Trabzonlu Åžehit onbaşı 21 yaşındaki Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun KurtuluÅŸ Mahallesi’ndeki evine giden Ä°l Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez, ailesine acı haberi verdi ve baÅŸsaÄŸlığı diledi. 5 kardeÅŸin en küçüÄŸü olan ve tezkeresine 5 ay kaldığı öÄŸrenilen Ali Yasin’in annesi Nurten ve babası Ali Sait ErosmanoÄŸlu gözyaÅŸlarına boÄŸuldu. Ailenin yakınları evin bulunduÄŸu sokaÄŸa akın ederken, mütevazi bir yaÅŸam süren ErosmanoÄŸlu ailesinin iki göz odadan oluÅŸan evine Türk bayrağı asıldı.

 

KUÅžU YADÄ°GAR KALDI

Yenimahallespor’da amatör olarak futbol oynadığı öÄŸrenilen Åžehit Onbaşı Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun ayrıca müzikle de uÄŸraÅŸtığı ve ‘Ölü Kral’ lakabıyla rap müzik yaptığı belirtildi. En son 3 gün önce evini telefonla arayan ve ailesiyle konuÅŸan Ali Yasin’e annesinin, "Kendine dikkat et oÄŸlum" dediÄŸi öÄŸrenildi.

 

Åžehit askerin uzun yıllardır baktığı saka kuÅŸu da kafesiyle birlikte evin önüne çıkarıldı. Ali Yasin’in annesi ve halaları, saka kuÅŸunun kafesinin yanında ağıtlar yaktı.

 

BABA: GEREKÄ°RSE BEN DE GÄ°DERÄ°M

Åžehit babası Ali Sait ErosmanoÄŸlu, oÄŸlu Ali Yasin’le en son konuÅŸmalarını anlatırken ÅŸunları söyledi: "En son konuÅŸtuÄŸumuzda ‘Ellerim titriyor, sinirsel bir durumum var. Hastaneye gitmem lazım ama gidemiyorum. Stresten böyle oldum’ demiÅŸti.” 

 

Siyasilere de seslenen acılı baba ErosmanoÄŸlu, ”DüÅŸmanlarımız içimizde, Meclis’te. Buna BaÅŸbakanımız bir çözüm bulsun. Benim bir oÄŸlum gider, arkasından diÄŸeri gider, gerekirse ben de giderim."

 

Åžehidin aÄŸabeyi Cemal ErosmanoÄŸlu ise, "3 gün önce aradığında, ‘Bu belki son görüÅŸmemizdir. Ölmez de saÄŸ kalırsak belki yine görüÅŸürüz’ demiÅŸti. Yıllardır buna bir çözüm bulamadılar" dedi. Åžehit Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun akrabaları da, "DaÄŸdan kedi gelse görülür. Neden önlem alınmıyor? Çocuklarımız ÅŸehit oluyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

SON MESAJI

Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaÅŸtığı bir fotoÄŸraf da görenleri duygulandırdı. FotoÄŸrafta, Türk bayrağı ve daÄŸda nöbet bekleyen asker figürlerinin altındaki yazıda, "Bekliyorum anne, elim tetikte, bekliyorum anne memleketi ve seni" ifadesi dikkat çekti.

 

GAZÄ° ASLAN YAÅžADIKLARINI ANLATTI

DaÄŸlıca’da dün sabah erken saatlerde yaÅŸanan saldırı sırasında ÅŸehit olan Trabzonlu Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin ErosmanoÄŸlu gibi orada vatani görevini yürüten Ä°nonü Mahallesi’nde oturan er Ömür Aslan yüzünden ve kolundan yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. OÄŸlunun yaralandığı haberi üzerine Askerlik Åžubesi’ne koÅŸan baba Ali Aslan, hastanedeki komutanın telefonuyla oÄŸluyla görüÅŸtü. OÄŸlundan bilgi alan baba Aslan yaptığı açıklamada, “OÄŸlum yüzünden ve kollarından yaralanmış. Sabah saat 05:00 sularında olmuÅŸ çatışma. Roketlerle uyanmışlar adeta. Bir kıyamet gürültü ki anlatamam diyor. Allah'a ÅŸükür yaralı olarak kurtuldu ve evladımız bize bağışlandı Allah’ım tarafından. DiÄŸer ÅŸehit olan evladımıza inanılmaz üzüldüm. Tüm Türkiye yasta ama Trabzon çok çok farklı. Burası ayrı bir yer. Gerçekten üzgünüm. Allah mekanlarını cennet etti zaten. Bize dua etmek düÅŸüyor. Başımız saÄŸolsun.”

 

GÜNEYDO?U VE VALÄ° TEPKÄ°SÄ°

Baba Ali Arslan, iki oÄŸlunun da DoÄŸu’da askerlik yapmasına da tepki göstererek, "Ä°ki çocuÄŸum da DoÄŸu’da yaptı askerliklerini. Zenginin çocuÄŸu baÅŸka yerde yapıyor. Benim ikinci oÄŸlum da DoÄŸu’ya gidiyor ve iÅŸte bugün yaralanıp çatışmadan çıkıyor. Bu nasıl iÅŸ?" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Yaralı asker Ömür'ün babası Ali Arslan, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'a da tepki göstererek, "Vali Bey’in her ÅŸeyden haberi var burada deÄŸil ama yemekte. Buna tepkiliyim iÅŸte" diye konuÅŸtu.

 

KardeÅŸi ile aynı yerde askerlik yaptığını ifade eden Emrah Arslan, “Ben geçen yıl orada askerliÄŸimi bitirip Mayıs ayında Trabzon’a geldim. KardeÅŸim de acemi birliÄŸini tamamlayıp benden 4 gün sonra oraya gitti. En son kardeÅŸimle dün akÅŸam konuÅŸtuk. Bana iyi olduÄŸunu söylemiÅŸti. Ama orada bende askerlik yaptım nasıl koÅŸullar olduÄŸunu çok iyi biliyorum” diye konuÅŸtu. 

 

Öte yandan ÅŸehit Ali Yasin ErosmanoÄŸlu'nun evi, 29 Eylül 1992 yılında Hakkari'nin Åžemdinli Ä°lçesi’nde ÅŸehit düÅŸen Trabzonlu asteÄŸmen CoÅŸkun Davulcu'nun evine yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunuyor. Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun ÅŸehit haberi geldiÄŸi saatlerde de 1992 yılında ÅŸehit olan AsteÄŸmen CoÅŸkun Davulcu’nun babası Remzi Davulcu’da yakalandığı hastalıktan hayatını kaybetti. YaÅŸanan bu tesadüf mahallede acıların katlanmasına neden oldu. 

 

Koray Aydın cenazeye katılacak

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, YeÅŸiltaÅŸ Karakolu’na yapılan saldırıyla ilgili açıklamasında AK Parti Hükümeti’ni topa tuttu. Aydın, ÅŸehidin cenaze törenine katılmak için Trabzon’a geldi. Öte yandan Trabzon Milletvekili Volkan CanalioÄŸlu da bir mesaj yayınlayarak terörü lanetledi. CanalioÄŸlu da cenazeye geliyor.

 

MHP Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Koray Aydın dün Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi YeÅŸiltaÅŸ Karakolu’na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda 8 askerin ÅŸehit olmasını sert bir dille kınayarak terörü bir vasıta kılarak Türk milletini teslim alma mücadelesinin yürütüldüÄŸünü kaydetti. 

 

Åžu anda terörizmin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynadığını hatırlatan Aydın, “Hem görüÅŸüyorlar, arada masadan kalkıyor, iki tokat atıyor, sen akıllanmadın diyor tokat sayısını beÅŸe çıkartıyorlar. Dayatmayla bu iÅŸin çözüleceÄŸine inandırılarak bu role soyundurulanlar da ileride hüsranla karşılaÅŸacaklar. Üzücü olan Cumhuriyet’i kurdum diyen CHP’nin de bu suça iÅŸtirak etmesidir. Zaten MHP’yi de bu iÅŸin içine çekseler iÅŸi paketleyip konuyu halledecekler. ‘Ne istiyorsanız verelim, biz size teslim olduk’ diyecekler. Kararlı bir mücadele yapsa bu ÅŸehitler daha anlamlı olacak. Pazarlık masalarında karşılıklı birbirlerinin sırtını sıvazlayanlara bu ÅŸehitlerimiz de üzgün bir halde bakıyorlar. Ruhları ÅŸad olsun” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

 

TOPLUM SÄ°NDÄ°RÄ°LMEYE ÇALIÅžILIYOR

Toplumun bütün kesimlerini sindirip teslim alma stratejisinin uygulanmaya devam edildiÄŸini kaydeden Aydın, “Bütün bu yaÅŸanan olayları bu bakış açısına göre deÄŸerlendirmek lazım. Çünkü 2002 yılında sıfıra inmiÅŸ terörizm daha sonra müsamaha, hoÅŸgörü laylomlarla geçen yıllar ve o yıllar içerisinde terörle mücadelede baÅŸarı saÄŸlamış polis, asker hepsini hapishanelere tıkıp onların iÅŸ yapma güç ve arzularını ortadan kaldırmanın Türkiye’yi getirdiÄŸi durum budur. Türkiye bu ağır ihmalleri ile yüzleÅŸiyor. Seçimden sonra KCK operasyonları baÅŸladı, Hükümet, ‘bunlar devlet içinde devlet olmuÅŸ’ dedi, günaydın! Bunlar devlet içinde devlet olurken sen neyle meÅŸguldün, neyle uÄŸraşıyordun? Hafife aldığın, yok farz ettiÄŸin şımarttığın, cesaretlendirdiÄŸin terörizm güç kullanarak ÅŸimdi seni teslim almaya çalışıyor. Hala yanlış yaptığın iÅŸlerden vazgeçmiyorsun. Terörizmle pazarlık devam ediyor. Sayın Bülent Arınç, hatta imkan olabilirse Öcalan’a ev hapsi verilebileceÄŸini söyledi. Sen bu kadar taviz vermiÅŸken, bu kadar bükülmüÅŸken terörizm elindeki silahı bırakır mı? Onun hedefi belli, ne yapacağını biliyor. Yeni bir devlet istiyor, ayrı bir toprak istiyor. Verebileceksen otur pazarlık et, veremeyeceksen bunu yapma. Åžimdi aynı oyuna CHP de ortak oldu. AKP kendine yeni bir suç ortağı buldu. Bu yolla bir sonuç alamayacaklarını ileride görecekler. Çünkü karşıdaki muhatap ne yaptığını çok iyi biliyor” ifadelerine yer verdi.           

 

Şehidimizin ismini yaşatacağız

TRABZON Belediye BaÅŸkanı O. Fevzi GümrükçüoÄŸlu, terör saldırısını kınayarak ÅŸehit ailelerine ve millete baÅŸsaÄŸlığı diledi. GümrükçüoÄŸlu, ÅŸehit askerlerden birinin Trabzonlu olmasının acıları daha çok artırdığını söyledi. GümrükçüoÄŸlu, ÅŸehidin adının yaÅŸatılacağını kaydetti.

 

TRABZON Belediye BaÅŸkanı Dr. Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi YeÅŸiltaÅŸ Karakolu’na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda 8 askerin ÅŸehit olmasından duyduÄŸu üzüntüyü dile getirdi. BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu, ÅŸehit olan askerlerden bir tanesinin de Trabzonlu olmasının acılarını daha da artırdığını kaydetti.  Konuyla ilgili bir açıklama yapan BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu, Trabzonlu piyade onbaşı Ali Yasin ErosmanoÄŸlu’nun ismini Trabzon’da ölümsüzleÅŸtireceklerini ifade ederek, “Türkiye’nin istikrarı ve büyümesinin önünde engel olmaya çalışanlar bu amaçlara ulaÅŸabilmek için taÅŸeronlar tutmaktadır. Terör örgütü de bu taÅŸeronluk görevini yürütmektedir. Ama kimse unutmasın ki Türkiye’nin büyümesinin ve dünyanın en büyük güçlerinden biri olmasının önünde duramayacaklardır. Milletimizin askerlerimize karşı bu alçakça saldırıları düzenleyen güçler karşısındaki yüksek irade ve azmini asla sarsamayacaklardır. Millet olarak her zamanki gibi dimdik ayaktayız. KalleÅŸlerin gereken dersi en kısa zamanda alacaklarına inanıyorum. Çatışmada ÅŸehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralı askerlerimize de acil ÅŸifalar diliyorum. Trabzonlu ÅŸehidimiz Ali Yasin’in ismini yaÅŸatmak için Trabzon Belediyesi olarak gerekeni yapacağız” ifadelerine yer verdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.