Sosyal Medya

Sağlık

RÄ°MER'den Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu'na Ziyaret

RİMER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine (CEO) görevine atanan, kendisi de Rizeli ve RİMER Kurucu Üyesi olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu



RÄ°MER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi Yönetimi, Ä°stanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Genel SekreterliÄŸine (CEO) görevine atanan, kendisi de Rizeli ve RÄ°MER Kurucu Üyesi olan Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

 
 RÄ°MER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi Yönetimi, Ä°stanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Genel SekreterliÄŸine (CEO) görevine atanan, kendisi de Rizeli ve RÄ°MER Kurucu Üyesi olan Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye Hudut ve Sahiller SaÄŸlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan’ında katıldığı ziyarette dostlar daha çok Rize’yi ve SaÄŸlık Bakanlığındaki geliÅŸmeleri konuÅŸtular.
 
SaÄŸlık Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcılığı görevine geçtiÄŸimiz ay Ä°stanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreteri Dr. Åžuayip Birinci atandıktan sonra yerine de RÄ°MER Kurucu Üyesi, Ä°stanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Tıbbi Hizmetler BaÅŸkanı Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu atandı.
 
Rize eski Milletvekili Fehmi MemiÅŸoÄŸlu’nun da oÄŸlu olan, babasının Karayolları Bölge MüdürlüÄŸünü yaptığı 1966 yılında Trabzon’da doÄŸan, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Kemal MemiÅŸoÄŸlu sonraki yıllarda farklı alanlarda da eÄŸitim aldı. MemiÅŸoÄŸlu, Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda yabancı dil eÄŸitimini, Beykent Üniversitesi SaÄŸlık Yönetimi programında yüksek lisans eÄŸitimini tamamladı.
 
1991 yılında SSK Okmeydanı EÄŸitim Hastanesi'nde meslek hayatına baÅŸlayan, ardından Konya EreÄŸli Hastanesi'nde görev yapan MemiÅŸoÄŸlu 1996 yılında o zamanki adıyla PTT EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Genel Cerrahi KliniÄŸinde BaÅŸasistanlık yapmaya baÅŸladı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplant Ünitesinde Gözlemci Cerrah olarak görev yaptıktan sonra Türkiye’ye dönüÅŸünde PTT EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Genel Cerrahi KliniÄŸinde, 2001-2002 yılları arasında da Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında BaÅŸasistan olarak görevini sürdürmüÅŸtür.
 
2002-2012 yılları arasında Ä°stanbul Fatih Sultan Mehmet EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nin BaÅŸhekimi olarak görev yapan MemiÅŸoÄŸlu,  02 Kasım 2012 tarihinde Ä°stanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri BirliÄŸi'nde Tıbbi Hizmetler BaÅŸkanı olarak göreve baÅŸladı. 2014 yılında Genel Cerrahi Profesörü olan Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu, Åžuayip Birinci’nin Bakanlık MüsteÅŸar Yardımcılığına atanmasından sonra Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel SekreterliÄŸi – CEO görevine atandı.
 
Mesai arkadaşı Dr. Åžuayip Birinci ile beraber 11 kamu hastanesi ile 5 ağız ve dış saÄŸlığı merkezinden oluÅŸan Kuzey BirliÄŸinde Amerikalıların dahi hayretlerle karşıladıkları performans sistemini ve özel sektörü kıskandıracak bir çok yeniliÄŸi uygulamaya koyan Kemal MemiÅŸoÄŸlu’na kendisinin de kurucusu olduÄŸu RÄ°MER Yönetimi haftanın son günü ziyarette bulunarak baÅŸarılarının devamını dilediler.
 
RÄ°MER Kurucu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Recep Ali Aksoylu, hemÅŸerileri ve 53 kiÅŸiden oluÅŸan kurucu üyeleri adına tebrik ziyaretinde bulunduklarını belirterek, 36 yaşında baÅŸhekim olduktan sonra kısa sürede hastanesinin çehresini her yönüyle deÄŸiÅŸtiren, sonraki yıllarda da hekimlik mesleÄŸine idarecilik yönünü de katarak baÅŸarılı bir kariyer oluÅŸturan arkadaÅŸlarına yeni görevinde de baÅŸarılar diledi. BaÅŸkan Aksoylu, “önce FSM, sonra Kuzey BirliÄŸinde baÅŸarılı projeler gerçekleÅŸtiren Kemal MemiÅŸoÄŸlu hocamız, daha önce omuz omuza mesai yaptığı bir baÅŸka hemÅŸerimiz olan Åžuayip Birinci’nin bakanlık bünyesine geçmesiyle burada geliÅŸtirdikleri performans sitemini kademe kademe ülke genelinde tüm bakanlık birimlerinde hayatı geçireceklerine inandığını” belirtti. 
 
SaÄŸlık Bakanlığı bünyesindeki 11 Hastane ve 5 Dış Merkezinin patronluÄŸuna atanan Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu’da RÄ°MER yönetimin ziyaretinden duyduÄŸu memnuniyeti belirterek, “Bir çok mesleki ve sosyal derneÄŸin üyesiyim, ancak kurucu üyesi olduÄŸum ilk STK RÄ°MER’dir. Çok farklı kesimlerden baÅŸarılı olmuÅŸ arkadaÅŸlarla bir araya gelerek kurulan bu çatının içerisinde olmak, memleketim içinde bir ÅŸeyler üretebilmek çok güzel bir duygu. Okullar kapanır kapanmaz çocuklarımla soluÄŸu Rize’de alacağım, mahalleden arkadaÅŸlarımla balığa çıkacağım, temiz hava enerji depolayacağım. Elbette burada yabancı hastane yöneticilerini kıskandıracak çok önemli projeler geliÅŸtirdik, bunların genele yayılmasından da memnuniyet duyarız” dedi. 
 
“Benim mesleÄŸim cerrahlıktır, bunca sene eÄŸitimi bu mesleÄŸi icra etmek için aldım” diyerek hala ameliyatlara girmeye devam eden Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu baÅŸta bisiklet ve masa tenisi olmak üzere düzenli spor yapmayı da sürdürüyor. 
 
RÄ°MER Genel Sekreteri Selahattin Bakır’da Kemal MemiÅŸoÄŸlu’nun RÄ°MER bünyesinde de birlikte Rize için güzel projelere imza atacaklarına inandığını belirterek  “Sevgili Kemal MemiÅŸoÄŸlu hocamızla hemÅŸerileri, dostları olarak gurur duyuyoruz. O iyi bir hekim, yönetici olmanın yanında örnek bir aile babası ve hemÅŸeri dostudur. Ä°nanıyoruz ki yeni görevinde de üstün baÅŸarılarını sürdürecek ve biz onu daha farklı makamlarda göreceÄŸiz” dedi.
 
Haber: Ayfer HurÅŸutaÄŸaoÄŸlu
 
Fotoğrafla: İlkan Yazıcı
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.