Sosyal Medya

GÃœNCEL

Pazartesiden itibaren yoÄŸun kar bekleniyor

Pazartesi gününden itibaren İstanbul'da yoğun kar yağışı bekleniyor.



Meteoroloji uyardı... Pek çok bölgede bahar havasında geçen sömestÄ°R bitimiyle Türkiye genelinde hava sıcaklıkları 8 derece birden düÅŸecek. Pazartesi gününden itibaren Ä°stanbul'da karla karışık yaÄŸmur sonrasında ise yoÄŸun kar yağışı bekleniyor. Özellikle Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman için yoÄŸun kar yağışı uyarısında bulunan yetkililer MuÄŸla, Konya, Antalya, Isparta, Hatay kıyıları, Osmaniye, KahramanmaraÅŸ, Adıyaman ve Diyarbakır'da ise havaların yağışlı geçeceÄŸini açıkladı. Ä°stanbul'da bugün 10 derece olan hava sıcaklığı, pazar günü 7 dereceye düÅŸecek. Pazartesi günü karla karışık yaÄŸmurla birlikte sıcaklık 5 dereceye daha düÅŸecek. Salı ve çarÅŸamba gününden itibaren yoÄŸun kar yağışı görüleceÄŸi ÅŸehirde sıcaklıklar 1 derece hissedilecek. 

ULUDA?'DA TATÄ°LCÄ° YO?UNLU?U
UludaÄŸ'da tatilci yoÄŸunluÄŸu - Kent merkezinden UludaÄŸ'a normal koÅŸullarda 40-45 dakika süren karayoluyla ulaşım, yoÄŸunluk nedeniyle yaklaşık 2 saat sürüyor, 


Kent merkezi ile UludaÄŸ arasındaki karayolunda, özellikle günübirlik tatilcilerin araçları ve tur otobüsleri nedeniyle uzun kuyruklar oluÅŸtu. Hafta sonunu fırsat bilerek UludaÄŸ'a gelen vatandaÅŸlar, adeta Ä°stanbul trafiÄŸini aratmayan görüntülerle karşılaÅŸtı. Normal koÅŸullarda 40-45 dakika olan kent merkezinden "oteller bölgesi"ne karayoluyla ulaşım yaklaşık 2 saat sürüyor. Zorlu bir yolculuÄŸun ardından "oteller bölgesi"ne çıkan tatilciler, telesiyeje binip kayak yapıyor. Meteoroloji verilerine göre, UludaÄŸ'da kar kalınlığı 1 metre 45 santimetre, hava sıcaklığı ise sıfır derece ölçüldü. Bölgede kar yağışının yarın akÅŸam baÅŸlayıp 4-5 gün sürmesi bekleniyor. Muhabir: Miraç KayaYayınlayan: Sedat Gök 11:50 07/02/15 " 

5 Ä°L Ä°ÇÄ°N AYRI UYARI
Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü 5 il için ayrı bir uyarıda bulundu. Buna göre, 8-9 Åžubat tarihlerinde Malatya’nın 6 ilçesinde yoÄŸun kar yağışının beklendiÄŸi belirtildi. Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge MüdürlüÄŸü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, 8 ve 9 Åžubat tarihleri arasında Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiÄŸi bildirildi. 

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Uyarıda, Malatya’nın Kuzey ve Güney kesimlerinde yer alan Darende, Hekimhan, Kuluncak, Arapgir, DoÄŸanÅŸehir ve Arguvan ilçelerinde de belirtilen tareihlerde yer yer yoÄŸun kar yağışının meydana geleceÄŸinin tahmin edildiÄŸi belirtilerek, oluÅŸabilecek her türlü olumsuzluklara karşı vatandaÅŸların ve kurumların önlem almaları istendi. 

BAÅžKENT'TE EKSÄ° 2 DERECE HÄ°SSEDÄ°LECEK
Ankara'da ise pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar kar yağışıyla birlike 5 derece birden düÅŸecek. Kar yağışının salı ve çarÅŸamba günü de etkili olacağı BaÅŸkent'te sıcaklıklar eksi 2 dereceye kadar düÅŸecek. 

YO?UN YA?IÅž UYARISI
Yapılan son deÄŸerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doÄŸusu, Karadeniz, Ä°ç Anadolu'nun doÄŸusu, DoÄŸu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile MuÄŸla, Konya, Antalya'nın batısı, Isparta, Hatay kıyıları, Osmaniye, KahramanmaraÅŸ, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, akÅŸam saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri, DoÄŸu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimleri, DoÄŸu Anadolu'nun kuzey ve doÄŸusu ile Ä°ç Anadolu'nun kuzeydoÄŸusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doÄŸu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

8 DERECE BÄ°RDEN DÜÅžECEK
Hava sıcaklığının; Marmara baÅŸta olmak üzere batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, diÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoÄŸu, Marmara, Akdeniz ve GüneydoÄŸu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege Kıyıları, Batı Akdeniz'in batısı ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

HÜRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.