Sosyal Medya

GÃœNCEL

Osmanlı Ocakları ile ilgili bütün detaylar!

Osmanlı Ocaklar Başkanı, bir gazeteye verdiği röportajda "2 bindik 2 milyon olduk" dedi.



Son dönemde Osmanlı Ocakları’nın adını çok sık duyduk. ‘ErdoÄŸan Namusumuzdur’ sloganıyla ses getirdiler. 7 Haziran sonrasında, HDP ve CHPbinalarına yapılan saldırılar, Hürriyet gazetesine ve Ahmet Hakan’a yapılan saldırılar Osmanlı Ocakları’yla iliÅŸkilendirildi. MHP’liler ‘sahte ülkücü’ olmakla suçladı, KılıçdaroÄŸlu IŞİD’le baÄŸlantılarının araÅŸtırılmasını istedi. 

Osmanlı Ocakları’nın Ankara’da modern bir plazadaki genel merkezinde, baÅŸkanları Kadir Canpolat’la buluÅŸtuk. Bütün iddiaları cevaplamakla kalmadı. Konu evrim teorisinden John Lennon’a kadar uzandı. 

Osmanlı Ocakları nasıl bir hareket? Ne zaman doÄŸdu, nasıl büyüdü? 

Osmanlı Ocakları’nı 2005 yılında bir dergi olarak kurdum. Erzurum’da doÄŸdum, büyüdüm. Mecidiye Ä°mam Hatip Lisesi’nde okudum. Orada Kürt kökenli, Alevi arkadaÅŸlarım var. Bunların sıkıntılarına ortak oldum. Bizzat yaÅŸadım. AraÅŸtırınca Osmanlı’da Kürt’ü, Türk’ü Laz’ı, Çerkes’i, Alevi’si ayrımcılık yapılmadığını gördüm. Ecdadımızın aslında anlatıldığı kadar da vatandaÅŸlarına kötü bir devlet muamelesi yapmadığını gördüm. Anlatılan tarihle yaÅŸanılan tarih arasında büyük bir fark olduÄŸunu gördüm. Bunun peÅŸini bırakmadım. Ne yapmamız gerekir? Kürt kardeÅŸlerimizin de ülkücü kardeÅŸlerimin de okulda gruplaÅŸmasına tanık oldum. Her ikisi de benim çok sevdiÄŸim kardeÅŸlerimdi. Bunları birleÅŸtirmenin ancak Osmanlı çatısı altında mümkün olabileceÄŸini hissettim. Derken Osmanlı Ocakları dergisini kurup bunları yazmaya baÅŸladım. 

Yani Kürt meselesini dert edinip kurdunuz Osmanlı Ocakları’nı... 

Evet, birleÅŸtirmek için... Alevi- Sünni ve Türk-Kürt kavgalarını bitirmek için bu sorunu misyon edindim. Bunu çözmek adına Osmanlı Ocakları dergisini kurdum. 2009 yılında dernekleÅŸmek gibi bir ihtiyaç doÄŸdu.  

Kaç kiÅŸiydiniz o zaman? 

2000-3000 kiÅŸi civarıydı. Ä°mam hatipteki arkadaÅŸlarım, oradaki gençlik kolları, Alevi kökenli kardeÅŸlerimiz, Sünni kökenli kardeÅŸlerimiz. 2000 kiÅŸiye yönetimde yer veremiyorduk tabii. O kadar insanı kontrol etmek baÅŸka bir ÅŸey. Åžimdi 2 milyona yakın üyemiz var. Bunları kontrol etmek bambaÅŸka bir ÅŸey. Osmanlı Ocakları’na üye olmuÅŸ olabilir ama amacı Osmanlı medeniyeti olmayan insanlar sızmış olabilir. Bunlara karşı kendi çözümlememizle önlem almaktayız. 

Kefenli liderin kefenli askeri olmak ÅŸart 

Peki bütün üyeleriniz kayıtlı mı? 

Üyelerimiz, gönüllü üyedir. Ä°nternet sitemiz üzerinden üye olunuyor. 

Orada bazı kriterler var gördüÄŸüm kararıyla. 

Sabıka kaydı olmaması lazım. Siyasi partilerden birine üye olabilir. Bizde siyasi bir parti ayrımcılığı yok. Devletimizi çok sevmesi lazım. Devletimizin ilkelerini sevmesi lazım, devletimizi yönetenleri sevmesi lazım. Zaten kriterlerden biri de ‘Kefenli liderin kefenli askeri olmak’. 

Bu ne anlama geliyor? 

Evet. Geçen gün ben de baktım. Yazan arkadaÅŸları tebrik ettim. Birileri bu sözü duyunca “Ya siz savaÅŸ için mi geldiniz” diyor. Konuya bakış açısı çok önemli. Kefeni giyen birisi ölmeyi göze alır. Eline silah alan birisi öldürmeyi göze alır. Milletine hizmet için kefen giymiÅŸ, biz de hizmetkâr olmak için kefen giymiÅŸizdir. 

Ama anlaşılan ortada bir gaza var. Kefen, ÅŸehitlik  filan... 

Bakın eline çiçek alan kiÅŸilerin kefen giymesi lazım. EÄŸer elinize çiçek alırsanız ölmeyi de göze alırsınız. 

Tam anlayamadım. 

Barışı isteyen, kardeÅŸliÄŸi isteyen herkes bir yerde mutlaka öldürülmüÅŸtür. Fitneciler, bozgunluk çıkarmak isteyen herkes barış isteyen herkesi öldürmüÅŸtür. Çünkü bunların varlığı kavgayı bitirecektir, barışı getirecektir. Çok açık konuÅŸalım, ErdoÄŸan ÅŸu süreçte olmasaydı, milletine hizmet için kefen giymeseydi, daha fazla kan, daha fazla ölüm, daha büyük operasyonlar geçirebilirdi ülkemiz. 

Seçimden çok kısa bir süre önce Ankara’da bir barış mitingi vardı ve barış için toplanan insanlar katledildi. Bunu nasıl yorumluyorsunuz? 

Çok acı. VahÅŸice. Orada barış havasında yapılan eylemlerdi. Gençler halay çekerek isteklerini, fikirlerini demokratik bir ÅŸekilde dile getiriyorlar. Ben ÅŸuraya takıldım, “Bu meydan kanlı meydan” dedikleri anda bomba patlıyor. Tesadüf mü bu? Ben alana gidip kırmızı çiçek bıraktım, basın açıklaması yaptım. Ne olursa olsun, gayrimüslim dahi olsa insanların ölmesine insani olarak gönlümüzün el vermemesi lazım.  Terörün hepsine eÅŸit mesafede ÅŸiddetle hayır diyerek durmak lazım. Saldırının kurbanları HDP, CHP ve sol kesimden sivil toplum gönüllüleriydi. 

Sizce arkasında kimler var? 

Bu bomba Osmanlı Ocakları’nın göbeÄŸine bırakılsaydı adres yine belliydi. Yapılmak istenen ÅŸey de belli. Birileri hedef ÅŸaşırtmak için bu eylemi, bu kardeÅŸlerimizin üzerinde gerçekleÅŸtirdi. Birileri hedef ÅŸaşırtmak için bunları yaptı. 

Kim? 

Ben sınırötesi diyorum. Çoklu düÅŸünmemiz lazım. Yapılma zamanı çok önemli. Yapılan alan çok önemli. Hedef seçilenlerin siyasi görüÅŸleri çok önemli. Ülke seçime gidiyor, hükümet kurulmamış. Allah aÅŸkına bunun kime ne faydası var? Bombayı patlattın, nerede? HDP’nin göbeÄŸinde. Düne kadar HDP-PKK iÅŸbirlikçiliÄŸi... Åžimdi bu defa acaba birileri HDP’ye karşı, kim bunları kullanıyor algısı... Her zaman bir algı oluÅŸturmak hedef. Ülkemizin istikrarını bozmak isteyenler, kardeÅŸliÄŸi bozmak isteyenler bir yerlerden tutturmaya çalışıyorlar. 

Ä°lkelerinizden biri, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, ‘Rabia’ olarak adlandırdığı, hemen her konuÅŸmasında tekrarladığı ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ sloganı. Bu slogan Osmanlı medeniyeti ile çeliÅŸmiyor mu? 

Çanakkale’de savaÅŸan bir millet Türk milleti mi, Kürt milleti mi? Bunu hangisine böleceÄŸiz? ÇeÅŸitli milletler bir millet olmuÅŸ. Ne olmuÅŸ da Ermeniler ve Türkler birbirini düÅŸman ilan etmiÅŸ? Gayrimüslimler de var Çanakkale’de savaÅŸan...Tabii. Ermeniler de var. Ermenilerle aramız neden açılmış, bir çözemiyorum. Åžahsen çözmek istiyorum. Ermeni vatandaÅŸlarımıza gidiyorum, kapıları kapatıyorlar. Bu beni çok üzüyor. Türk vatandaÅŸlarımıza gidiyorum, kapıları kapatıyorlar. Osmanlı zamanında Ermeniler için Millet-i Sadıka denirdi. Ne olmuÅŸ da düÅŸman ilan etmiÅŸler? 

1915’i nasıl görüyorsunuz? Soykırım mı? 

Soykırım olarak görmüyorum. Bir soykırım varsa, öfkeye, sinire kapılmış Ermeni vatandaÅŸlarımızın yaptığı ÅŸeyler var. Erzurum doÄŸumluyum. Kimlerin ÅŸehit edildiÄŸini oradaki yaÅŸanan savaşın, katliamın birebir ÅŸahidiyim. Mesele ÅŸu; biz bu açıdan bakıyoruz. Bir soykırım var evet, Türk-Müslüman soykırımı yapılmıştır. Onlar da kendi pencerelerinden bakıyorlar “Hayır Ermeniler soykırıma uÄŸramıştır” diyorlar. Kendini bilen bir insan çıksa, iki tarafa da aynı, eÅŸit ÅŸartlarda baksa aslında ortayı bulacak... 

Hrant Dink, bu söylediÄŸiniz görüÅŸe en yakın isimdi... 

Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Tarih sahnesinde bütün cinayetlere, katliamlara göz yummak o cinayetlere bir ÅŸekilde ortak olmaktır. KardeÅŸliÄŸi pekiÅŸtiren, kardeÅŸlik mesajları veren her kim olursa olsun biz onun yanındayız. Bu Hrant Dink dahi olsa... Biz onun ruhen de yanındayız. Onun gibi vatandaÅŸlarımızın, Ermeni vatandaÅŸlarımızın sulh edici, barış yanlısı mesajları varsa biz zaten onlarla bir olup yeniden bu kardeÅŸliÄŸi inÅŸa etmenin çabası içindeyiz. 

Atatürk’ü nasıl tanımlıyorsunuz? Atatürk’e hakaret ettiÄŸiniz gerekçesiyle darp edildiÄŸinize yönelik bir haber vardı... 

Atatürk’e hakaret asla söz konusu olamaz. Bu konuda kovuÅŸturmaya yer olmadığına dair karar var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün son Osmanlı paÅŸası olduÄŸuna inanıyorum. Öyle olmasaydı biz ÅŸu anda Osmanlı medeniyetine hizmet ediyor olamazdık. Atatürk’ün kurmuÅŸ olduÄŸu sistem içinde biz bugün Osmanlı Ocakları’nı kuruyoruz. Osmanlı medeniyetine sahip çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni Osmanlı’dan ayrı görmüyoruz ki. Osmanlı’nın devamı. Gazi Mustafa Kemal, borçlarını ödemiÅŸ Osmanlı’nın. Yapılan güzel ÅŸeyler olduÄŸunda dile getirmek gerekir. Bununla birlikte vatandaşın temel hak ve hürriyetleri için eleÅŸtirdiÄŸim noktalar var. Alfabeyi deÄŸiÅŸtirmesini eleÅŸtiriyorum mesela. Erzurum’da Åžalcı Bacı diye anılır, Åžapka Kanunu’ndan bir bayan idam ediliyor. Çok yazık. Tunceli olayları, Dersim olayları doÄŸru mu? 

CumhurbaÅŸkanımızın böyle bir talimatı söz konusu deÄŸil 

Bir konuÅŸmanızda CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a ithafen, “Osmanlı Ocakları’nı ona borçluyuz, o olmasaydı ÅŸimdi bizler olmazdık” demiÅŸsiniz. Osmanlı Ocakları ErdoÄŸan’ın talimatıyla mı kuruldu? 

Allah aÅŸkına ErdoÄŸan’ın böyle bir ÅŸeye ihtiyacı var mı? DüÅŸünün CumhurbaÅŸkanı olsanız “Hadi çocuklar Osmanlı Ocakları’nı kurun da...” Öyle ÅŸey olur mu? Bir cumhurbaÅŸkanının, bir siyasi partinin baÅŸka iÅŸi gücü yok da kendi imkânlarıyla beslediÄŸi bir STK’yı var etmek mantığa, akla, hayale ve yasalarımıza sığmaz. ErdoÄŸan böyle bir ÅŸey kurdurtmadı. CumhurbaÅŸkanımızın böyle bir talimatı söz konusu deÄŸil. 

Öte yandan “ErdoÄŸan bizim namusumuzdur” diyecek kadar CumhurbaÅŸkanı’na destek oluyorsunuz? 

Bunu sadece Osmanlı Ocakları söylemiyor. VatandaÅŸa bir inelim. ErdoÄŸan olmasa, çiftçi diyor ki “Ben olmazdım”, Kürt diyor ki “Ben de olmazdım”, Türk diyor ki “Ben de olmazdım”...  

Ama toplumsal kutuplaÅŸmayla birlikte bir feveran hali var Türkiye’de... 

Evet, feveran hali olabilir. ErdoÄŸan bugüne kadar hiç kimsenin ölümüne bilerek, kasten sebebiyet vermemiÅŸtir. Allah için bana bir diktatör gösterin, Kürt açılımıyla Kürt haklarını onlara iade edeceksin, her zaman yanlarında duracaksın, köprüyü geçerken ErdoÄŸan’ı aÅŸağıya atacaksın. ErdoÄŸan’ı aÅŸağıya atmak istediler. 

7 Haziran sonrası, HDP ve CHP binalarına saldırı haberlerinde Osmanlı Ocakları’nın adı çok geçti. Olaylarla iliÅŸkili üyelerinizden tespit ettiÄŸiniz kimse var mı? 

Bana emniyetten herhangi bir isim gelmedi. Zaten üyelerimi kamuoyuyla paylaşıyorum. Bunu kesinlikle kabul etmedim. TeÅŸkilatıma her zaman söylüyorum. Sokakta yıkıcı, kırıcı eyleme giren asla bizden deÄŸildir. Asla tasvip etmiyoruz. Zaten teÅŸkilatlarımız hep kendini bilen insanlar. Böyle vurarak, kırarak bir ÅŸeyin çözülmeyeceÄŸini bilen insanlar. 

MHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı M. Bülent KarataÅŸ, Osmanlı Ocakları’nı sahte ülkücüler diye tanımlamıştı. Bahçeli de tepki gösterdi size. Hatta Osmanlı Ocakları’nın paramiliter unsurlar içerdiÄŸi iddia edildi. Ne diyorsunuz bu iddialara? 

Bakın Fuat Avni, Twitter üzerinden Osmanlı Ocakları’nı, ÅŸahsımı hedef haline getirdi. “MÄ°T elemanı” dedi, “Papa suikastçısı” dedi. MHP de eÅŸzamanlı operasyonu içine dahil oldu. HDP’nin tabelalarına yönelik bir eylemi, “Osmanlı Ocakları yaptı” dedi. Nasreddin Hoca bir yere altın gömüyor. “Hoca buraya altın gömmemiÅŸtir” diyor. Temel gidip altını çıkarıyor oradan, “Temel de bu altını almamıştır” diyor. Osmanlı Ocakları üzerinden hedef CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dır. Çünkü Osmanlı Ocakları, CumhurbaÅŸkanımızı çok sevmekte. 

ErdoÄŸan’la ilk temasınız ne zaman oldu? 

Hiçbir zaman. 

Yan yana fotoÄŸraflarınız var her yerde? 

Bunlar olamaz mı Allah aÅŸkına. 

Olabilir tabii. Ama “Namusumuzdur” diyecek kadar sevdiÄŸiniz CumhurbaÅŸkanı’yla bir temasınız olmadı mı? 

Ben tamamen kendi inisiyatifimle, fikirlerimle, duygularımla hareket ediyorum. 

Eski üyelerinizden Sedat Yılmaz’ın baÅŸvurusu üzerine bir soruÅŸturma baÅŸlatılmış. 10 bin dergi karşılığında üç gün içinde 50 bin lirayı acilen getirmesi istendiÄŸini iddia ediyor. CumhurbaÅŸkanıve MÄ°T BaÅŸkanı’nın adını kullanarak para toplandığını iddia ediyor. Bir de soruÅŸturma açılmış... 

Bu iddiasını ispata çevirmekle mükelleftir. Her isnadı ispata çeviremeyen alçaktır, namerttir. Allah Allah neyin dolandırıldı senin? Acaba, sen mi Osmanlı Ocakları’nı dolandırdın yoksa? Ne aldın, dergi aldın. Kaç tane, 10 bin tane. Para verdin mi, vermedin. Ne yaptın peki, dolandırıldın. Sen bizim matbaayı mı dolandırdın, dergilerini alarak; yoksa Osmanlı Ocakları mı seni dolandırdı? Bu arkadaşın daha sonra Ülkü Ocakları’yla baÄŸlantılı olduÄŸunu tespit ettik. Biz de kendisine aynı hususta dava açtık. 

Masraflarınızı nasıl karşılıyorsunuz? Bağışlarla mı üye aidatları mı yoksa yardımlarla mı? 

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın, dernekler denetçilerinin denetiminden geçtik. Osmanlı Ocakları’nın hiçbir partiden, bakanlıktan, kurumdan ya da vatandaÅŸtan, herhangi bir yerden asla bir bağış alması söz konusu deÄŸil. 

Ama devasa bir teÅŸkilatsınız, nasıl oluyor bu iÅŸ? 

Evet. Bu sorunun cevabı çok manidar gelecek. Bu millet susamış Osmanlı medeniyetine. Herkes bu medeniyetin altına elini deÄŸil, başını deÄŸil, cebini dahi koyuyor. Herkes kendi masrafını kendi karşılıyor. 

Ofisin masrafını siz mi karşılıyorsunuz? 

Ben ve arkadaÅŸlarım. Aramızda yani. Mesela Ä°stanbul’daki il baÅŸkanımız da öyle. Bağış almıyoruz. Biz bağış toplayan bir STK olursak, dernekçi bir STK oluruz. 

Osmanlı medeniyetine bir tek AK Parti sahip çıkıyor 

Osmanlı Ocakları’nın partiler üstü olduÄŸunu söylüyorsunuz. 

Altında kalmak, o partinin emirlerini yerine getirmek demektir. Ben mesela, hiçbir siyasi parti liderinden emir almam. 

Ama ocak olarak seçimlerde AK Parti’ye oy verdiÄŸinizi açıkladınız. 

Bunun nedeni, Osmanlı medeniyetine sahip çıkan parti olması. DiÄŸer partiler sahip çıkıyor mu? Hayır, asla.MHP baÅŸka bir telden çalarken HDP çok baÅŸka bir telden çalıyor. AK Parti’den sonra Osmanlı Ocakları’nın kendine yakın hissettiÄŸi parti CHP’dir. 

CHP’yle de görüÅŸüyoruz 

Temasınız var mı CHP’yle? 

CHP genel baÅŸkan yardımcılarıyla da yer yer bazı konuları tartışıyoruz. 

Kimle? 

Ä°sim vermek istemiyorum. Belki zor durumda kalır. Kemal Bey diyor ki “IŞİD’le alakaları var mı, araÅŸtırılsın” diyor. Ama yardımcısı “Ben sizi canı gönülden destekliyorum” diyor. CHP’de Kemal Bey gibi dar görüÅŸlü olmayan Aydın insanlar var. Bizim misyonumuza çok yakın ÅŸekilde dünya ideolojisini benimsemiÅŸ insanlar var. 

Hürriyet’in önünde basın açıklaması yapmayı düÅŸündüm 

Hürriyet’e yapılan saldırılar da Osmanlı Ocakları’yla iliÅŸkilendirildi. Ä°kinci saldırı akÅŸamında kendilerinin Osmanlı Ocakları’ndan geldiÄŸini söyleyen bir gruba ben de ÅŸahit oldum. 

Bu saldırıyı yapan bu kiÅŸilerin “Biz Osmanlı Ocakları’ndanız” diyerek hedef ÅŸaşırttığı belli. Daha öncesinden iyi niyetimizi suistimal eden Nokta dergisine karşı dahi demokratik ve hukuksal anlamda tepkisini gösterirken, bunu internet sitesinde atılan bir baÅŸlık için mi yapacağız? O baÅŸlık mı bizi daha fazla kızdırır yoksa paralel yapı mı daha fazla kızdırır? Paralel yapı daha fazla kızdırıyor deÄŸil mi? Osmanlı Ocakları, Samanyolu ve Zaman gazetesinin önüne siyah çelenk bırakıp açıklama yaptı. Biz bir eylem gerçekleÅŸtirirsek o eylem bile bir hoÅŸgörü ahlakı üzerine, içi dolu bir mesajla olur. Bir baÅŸlıktan dolayı Hürriyet’in önüne gençleri yığıp, vurun camları indirin tarzındaki bu ÅŸekil, hayal ötesi bir ÅŸey. Oradaki gençler, eÄŸer kendilerini Osmanlı Ocakları bünyesinde görmek istiyorlarsa, bizi biraz kale alsınlar o zaman. Bizi Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları tarzında kimse düÅŸünmemeli.  Hürriyet gazetesine saldırı...  Ne münasebet. Yapanları lanetliyorum. Hürriyet’e yapılan saldırının ardından binanın önüne gelip bir basın açıklaması yapmayı düÅŸündüm. “Bizim adımızı kullananların bizimle bir alakaları yoktur, içlerinde bir üyemiz dahi varsa ÅŸu dakikadan itibaren iliÅŸiÄŸi kalmamıştır” diyecektim. 

Devlet için bir araya geliriz 

Ahmet Hakan’a yapılan saldırıda ÅŸüpheliler arasındaki Ahmet Åžengüler’in ifadesinde, ÅŸüpheli Özel Harekât Polisi Nezih Özbirinci’nin kendilerine Osmanlı Ocakları’ndan bahsettiÄŸi yönünde haberler çıkmıştı. Bu kiÅŸinin sizle bağı var mı? 

Ben bu saldırıyı çok çirkin buluyorum. Devlet için biz siyasi partilerimizle, kamuoyuyla, polisimizle, MÄ°T mensubu arkadaÅŸlarımızla bir araya gelebiliriz. Ama mensubu olmak ve Osmanlı Ocakları’nın ilçe baÅŸkanlığı teklifi, bunlar kabul edilebilir ÅŸeyler deÄŸil. Åžunu bilseler ki Osmanlı Ocakları’nda bırakın kavgayı, aralarında sert tartışma geçen iki kiÅŸi bile ihraç edilir. Kaldı ki bir gazeteci bir yerde dayak yiyecek, bunun üzerinden bir de ilçe baÅŸkanlığıyla ödüllendirilecek. Sen bu iÅŸi yaptın aferin, al sana Osmanlı Ocakları ilçe baÅŸkanlığı. Ya git sen kendini IŞİD’le iliÅŸkilendir o zaman. Git IŞİD’e karış. Oraya gitmesi gerekir. 

Osmanlıspor cirit ve güreÅŸle de ilgilenmeli 

Konservatuvarda okumuÅŸsunuz... 

Evet, müzik okudum. Çok iyi bir kulağım var. 

Hangi enstrümanı çalıyorsunuz? 

Piyano çalabiliyorum. Çok iyi üflemeli enstrümanları çalarım. Sözü-müziÄŸi ÅŸahsıma ait eserlerim var. 

Albüm filan? 

Albüm yapmadım ama müzisyen arkadaÅŸlarımla böyle çalışmalarımız oluyor. 

Ama Batı müziÄŸine gönül vermiÅŸsiniz. Osmanlı musikisi nerede? 

Müzik evrensel bir dildir. MüziÄŸin dini, dili, ırkı, mezhebi olmaz. Ben Osmanlı ruhunu müziÄŸin içinde zaten görüyorum. Batı müziÄŸi de olsa deÄŸiÅŸmiyor yani... 

Bakış açısı çok önemli. 

Ben dünyada bir tane devletin olmasını istiyorum. Bir tane milletin olmasını istiyorum. Bir dünya devleti olmasını istiyorum. Bir de dünya insanları birliÄŸi adı altında bir birliÄŸin olmasını istiyorum. 

John Lennon’a bayağı yakınsınız. O da hiçbirinin olmadığı tek bir dünya istiyordu... 

Bütün insanların rengi, ırkı, mezhebi, inancı ne olursa olsun herkesin bir birine saygı duyduÄŸu bir dünya... DüÅŸünsenize Kuzey Kutbu’nda beyaz ayıları keÅŸfediyoruz deÄŸil mi? Nasıl yaşıyorlar? Ä°lgiyle izliyoruz. Yahu birbirimizi ilgiyle izleyecek kadar zaman ayırmıyoruz. Ä°nsana saygının tamamlanmasıyla beraber hayvanlara, doÄŸaya karşı saygılı olmamız lazım. Yeryüzünün parçası olmayan tek varlık insan. Bir yerlerden gelmiÅŸ insanlar buraya. Maymundan türemesi gibi bir ÅŸey yok. 

Evrim teorisine karşı mısınız? 

Karşıyım. Åžu andaki maymunlar neden insan olmadı o zaman? Ä°nsanlardan maymuna mutasyona mı uÄŸruyorlar? “Ben biraz maymun olacağım, kendine iyi bak..” tarzında mı? Ä°nsanoÄŸlu yeryüzünün bir parçası deÄŸil. Bir yerden geldi. Ben ilk insan Hz. Âdem’in çilesine çok meraklıyım. Geldi yeryüzüne, battaniyesi yok, yastığı yok, elektriÄŸi yok, hiçbir ÅŸeyi yok. DüÅŸünsenize giyecek elbisesi yok. Ä°lk ihtiyacı kundura. Ayaklarının altı yarılıyor. Nazik, güzel bir yerden geldiÄŸi belli. 

Osmanlıspor’u nasıl buluyorsunuz? 

Osmanlıspor, sadece futboldan ibaret olmamalı. GüreÅŸ, ok, cirit, atçılık gibi Osmanlı sporları var biliyorsunuz. Bunlara da önem vermelerini bekliyoruz.  

HÜRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.