Sosyal Medya

Giresun

OR-Gİ rüyamız gerçek oluyor

Giresun ve Ordulular'ın yıllardır dört gözle beklediÄŸi ORGÄ° Havaalanı iÅŸimiz nihayet gerçekleÅŸiyor. AK Parti Grup BaÅŸkan vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin son yapılan seçim öncesi “En büyük projem” dediÄŸi ORGÄ° Havaalanı konusunda aylardan bu yana Ankara'da sürdürdüğü temaslar meyvesini nihayet



Giresun ve Ordulular'ın yıllardır dört gözle beklediÄŸi ORGÄ° Havaalanı iÅŸimiz nihayet gerçekleÅŸiyor. AK Parti Grup BaÅŸkan vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin son yapılan seçim öncesi “En büyük projem” dediÄŸi ORGÄ° Havaalanı konusunda aylardan bu yana Ankara'da sürdürdüğü temaslar meyvesini nihayet vermeye baÅŸladı.

Canikli'nin davetlisi olarak bir  süre önce Giresun'a gelen  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek'in, ORGÄ° havaalanı ile ilgili olarak olumlu görüş bildirdiÄŸi ve Giresun ile Ordu'nun böyle bir havaalanına ihtiyacı bulunduÄŸunu ilgili mevkilere ilettiÄŸi öğrenildi. ÅžimÅŸek'in ORGÄ° havaalanı konusunda etkin bir çalışma baÅŸlattığı da haber alındı.
AK Parti Grup başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli konuya ilişkin olarak Yeşilgiresun'a verdiği bilgide ?Sayın bakan ORGİ havaalanı ile ilgili çalışmanın bir an önce başlatılması yönünde gerekli yerlere talimatlarını verdi. Kendiside ORGİ havaalanını çok istiyor? dedi.
İLETİŞİM LİSESİ AÇILIYOR, 6 İLÇEYE 3 MİLYON YTL LİK YATIRIM
Yarın Giresun'a gelerek Kümbet yayla ÅženliÄŸi ile Görele Kemençe Festivaline katılacak olan AK Parti Grup BaÅŸkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli yine eli dolu geliyor. Canikli, 20082009 öğretim yılında Giresun merkezde Ä°letiÅŸim Lisesinin öğrenime baÅŸlayacağını bunun içinde Fatih Ä°lköğretim Okulu  binasından yararlanılacağını söyledi. Canikli, Giresun Ä°letiÅŸim Lisesine bu sene ilk kez toplam ön kayıtla 60 öğrenci alınacağını bu öğrencilerin 30'unun radyo, 30'unun ise Televizyon alanında öğrenim göreceÄŸini söyledi.
Canikli, Giresun il genelinde 6 ilçeden 16 köy ve 7 mahallenin  yararlanacağı ve DSÄ° tarafından yapılacak olan taÅŸkından koruma projesi kapsamındaki faaliyetler için ise Çevre Bakanlığından 3 milyon YTL lik ödenek çıkarıldığını, bu paranın DSÄ° emrindeki hesaplara aktarıldığını belirtti. TaÅŸkından koruma projesinin 480 hektarlık bir alanda olacağı da vurgulandı.
Öte yandan Giresun'a yapılacak olan 7500 seyirci kapasiteli 2.Kapalı Spor Salonu için ise yer arayışları sürdürülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.