Sosyal Medya

GÃœNCEL

 Polis, canlı bombanın keÅŸif gezilerini film gibi izledi

İstanbulda Cumartesi günü yakalanarak bugün adliyeye sevk edilen kadın canlı bomba ile 4 kişilik yardım-yataklık



Polis, canlı bombanın keÅŸif gezilerini film gibi izledi  

 

İSTANBUL - İstanbul'da Cumartesi günü yakalanarak bugün adliyeye sevk edilen kadın canlı bomba ile 4 kişilik yardım-yataklık grubu hakkında açıklama yapan Celalettin Cerrah, İstanbul polisi olarak her türlü güvenlik önlemini aldıklarını dile getirdi. Öte yandan, polisin canlı bombayı yakalamak için her hareketini görüntülediği ve canlı bombanın İstanbul'daki her adımını kayda alması dikkatlerden kaçmadı.

Şişli'de canlı bombayı nefes kesen bir operasyon ile yakalayan polis konu ile ilgili açıklamayı İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın katılımıyla yaptı. Açıklamaya terör şubeden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder ile Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu katıldı. Cerrah yaptığı açıklamada, olayın İstanbul polisine yönelik olduğunu ve canlı bombanın terör örgütü elebaşısının çok yakın çevresinde bulunan bir kişi olduğunu dile getirdi. Cerrah, İstanbul halkı için bütün güvenlik önlemlerini aldıklarını ancak polis tedbirlerinin tek bayına yeterli olmayacağını bildirdi. İstanbulluların kendilerine yardım etmesin isteyen Cerrah, mahallelerde ve çevrelerinde gördükleri olaylar ile ilgili polisle irtibatlı olmalarını ve kendilerini uyarmalarını istedi.

 

Cerrah'ın açıklamalarında dikkat çeken ayrıntılardan diğeri de kadın terörist G.E'nin Avrupa'daki terör örgütü yandaşları ile işbirliği yapması oldu. Cerrah, kadın teröristin lise çağlarına kadar Türkiye'de vatanını milletini seven biri olarak tanındığını ancak bir Avrupa ülkesine gittikten bu hale geldiğini anlattı. Cerrah, açıklamasında Avrupa ülkesinin hangisi olduğunu açıklamadı. Ancak teröristin Almanya'daki PKK terör örgütü üyeleri ile uzun süreli ilişki içinde olduğu ve burada üniversite eğitimi aldığı öğrenildi. Avrupa ülkelerindeki Türk vatandaşları ile ilgili uyarılarda da bulunan Cerrah, "Bu kişi örgüt içerisinde önemli görevler almış örgütün içinde önemli yerlere kadar yükselmiş terörist başının etrafında yer almış birisi. Ancak burada vurgulamak istediğim üniversite çağına kadar Türkiye'de yaşayan bu terörist vatanını seven, ülkesini seven, milletini seven bir kişiydi. Avrupa'da yaşamını sürdürmek için okumak için gittiği bir Avrupa ülkesine oradaki terör faaliyetleri içerisinde yer alması neticesinde radikal bir grubun içinde maalesef terörist bir faaliyet içerisinde yer almıştır. Avrupa'daki terör faaliyetlerini mutlaka masaya yatırılması gerekiyor" dedi.

 

 

-POLİS, KADIN TERÖRİSTİ ADIM ADIM İZLEMİŞ-

 

 

Açıklamasının ardından Cerrah gazetecilerin sorularını da cevapladı. Yapılan operasyon ile kanlı bir eylemin engellendiğini söyleyen Cerrah, canlı bombanın noktasal olarak hangi birime yönelik girişimi olacağına ilişkin soruya "İstanbul polisine" demekle yetindi. Cerrah, Terör örgütünün Diyarbakır'daki polis otobüsünün taranması ve öncesindeki karakol baskını olaylarından sonra İstanbul'a yöneldiğine değindi. Cerrah ayrıca, başka canlı bomba olma ihtimaliyle ilgili sorulan soruya ise çalışmaların devam ettiği cevabını verdi.

 

Öte yandan Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı birimlerinin üçlü koordinasyonuyla yakalanan kadın teröristin nasıl hareket ettiği de görüntülendi. 29 Eylül 2008 tarihinden itibaren iki hafta süreyle attığı her adımı takip eden polis kaynaklarının çektiği görüntülerde teröristin Aksaray, Gayrettepe, Eyüp ve Şişli Emniyet Müdürlükleri çevresinde keşif gezileri yapması yer aldı. Kadın Teröristin en dikkat çeken ayrıntılarından biri de keşifler sırasında başörtülü olması oldu. Üzerinde uzun pardösü ve başörtüsü bulunan canlı bomba, birer birer hedefindeki polis binaları çevresinde keşif gezisi yaparken görüldü. Saldırı günü yakalandığında başını açtığı gözlenen teröristin eylemden hemen önce yaptığı hazırlıklar ve yakalandığı yere gelişi de görüntülere yansıdı. Canlı bombanın dikkat çekmemek için hamile kıyafeti giydiği ve bu şekilde eylem hazırlığı yaptığı görüntülerle belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.