Sosyal Medya

EKONOMÄ°

MÜSİAD 12. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

MÜSİAD 12. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu Arınç, "Dünyada artık ekonomi işin can damarı. Hükümetimizin başarısının altındaki sır da biraz bu" dedi



 

 

Arınç, Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸinin (MÜSÄ°AD) 12. Ekonomi Basını BaÅŸarı Ödülleri töreninde yaptığı konuÅŸmada, çok önemli bir ödül için bugün bir araya gelindiÄŸini ifade etti. 

Türkiye'nin en prestijli kurumlarından MÜSÄ°AD'ın kuruluÅŸundan bu yana 22 yıl geçtiÄŸini de dile getiren Arınç, çok güçlü bir kuruluÅŸ olan MÜSÄ°AD'ın böyle bir ödül koyması ve ekonomi basınına ödül takdim etmesinin çok önemli olduÄŸunu söyledi. 

Arınç, ''BaÅŸka kurumlar da, kuruluÅŸlar da hatta özel sektörde pek çok kurum ve kuruluÅŸlar da ödüller verilebilir ama ben bunun çok daha itibarlı olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Daha titiz ve seçkinci davranıldığını düÅŸünüyorum'' dedi. 

MÜSÄ°AD'ın sadece sanayici ve iÅŸ adamları ile ülkenin kalkınması, büyümesi gibi konularla sınırlı kalmayan bir alanı olduÄŸunu belirten Arınç, ''MÜSÄ°AD, ülkemizin tüm sorunlarına da, özellikle insan hakları, yeni anayasa, ülkemiz insanının daha mutlu, daha huzurlu yaÅŸaması için neler gerektiÄŸi konusunda da yılmaz mücadele veren kurumlarımızdan birisi'' diye konuÅŸtu. 

Arınç, Meclis çalışmalarında çoÄŸu zaman MÜSÄ°AD'ın yayınladığı raporlardan ve kitaplardan yararlandığını da ifade ederek, MÜSÄ°AD'ın eÄŸilmeyen, bükülmeyen, daima dik duran, söylediklerinin ardında duran, dün söylediÄŸini bugün inkar etmeyen çok ilkeli yürüyen bir kurum olduÄŸunu kaydetti. 

''Ekonomi basını diye bir basın oluştu''

Ekonomi basını ödül töreni olduÄŸuna göre hem basın hem de ekonomi basını ile ilgili de bir ÅŸeyler söylemek istediÄŸini dile getiren Arınç, ÅŸöyle devam etti: 

''Bugün bütün gazetelerimizde dikkat ediyorum, eskiden yoktu, hemen hemen orta sayfaları, bazen 2 yaprak, bazen 4-6 yaprak, bazen ek vermek suretiyle ekonomi basınının güçlendiÄŸini görüyoruz. Bu, Türkiye'nin güçlenmesiyle de ilgilidir. Dünyanın geldiÄŸi trendle de ilgilidir. Ekonomi basını diye artık bir basın oluÅŸtu.'' 

Ekonomi basınının pek çok alanda haber, makale, baÅŸarı öyküleri yayımladığını da dile getiren Arınç, ÅŸunları ifade etti: 

'Åžüphesiz eleÅŸtiriler de var, öneriler de var hatta yasamanın kanun çıkarırken fark etmediÄŸi bazı konuları bugün kendi alanında uzman kiÅŸiler tarafından gözümüze sokulurcasına 'bu düzenleme yanlıştır, aslında ÅŸöyle olmalıdır' ÅŸeklindeki önerileri de görebiliyoruz. Bu bir zenginliktir. Bu iÅŸ, bir kariyer mesleÄŸi haline geldi. Ekonomi basını üzerinde çok daha ciddi, çok daha ilgili, çok daha geniÅŸ perspektifle olaya bakan arkadaÅŸlarımız var. 

Hiçbir gazete de bundan ayrı duramıyor. Hangi ideolojik amaçla çıkarsa çıksın, bazı gazetelerin de en azından 1-2 sayfaya ekonomi haberleri koyduÄŸunu görüyoruz. Bundan uzak durmak dünyadan uzak durmak, geliÅŸmelerden uzak durmak anlamını taşıyor.'' 

Sabah TV'lerdeki ekonomi konuşmaları

Bülent Arınç, özellikle iÅŸe gitmeden önce TV izlediÄŸini ve saat 10.00'a kadar da genelde bütün TV kanallarında ekonomi, dolar paritesi, borsaların durumları gibi konuÅŸmalar yapıldığını dile getirerek, ekonominin her alanını gözlem altında tutanların ekonomiyi konuÅŸtuklarını söyledi. 

Kendisinin de bu konuÅŸmalardan yararlandığını kaydeden Arınç, ''Dünyada artık ekonomi iÅŸin can damarı. Hükümetimizin baÅŸarısının altındaki sır da biraz bu'' diye konuÅŸtu. 

Haberin diÄŸer resimleri gelecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.