Sosyal Medya

Münih`e Trabzon Çıkarması

Almanya?nın Münih kentinde Karadeniz rüzgarı esti. Mühih Trabzon Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Münih?te düzenlenen gecede Karadenizliler unutamayacakları tadına doyulmaz, unutulmayacak bir gece geçirdiler.



Geceye Bakan Özak, Milletvekili Seymenoğlu, İl Başkanı Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Taka Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sancak da katıldı.

Trabzonlular Münih?e damgasını vurdu. Münih Trabzon Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Almanya`nın Münih kentinde düzenlenen gece çok renkli geçti. Almanya`nın birçok şehrinden geceye gelen kadın, erkek, çoluk, çocuk yüzlerce Karadenizli, unutamayacakları tadına doyulmaz bir gece geçirdiler.

Gecenin önemli konukları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AKP Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Maçka Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Taka Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sancak da vardı. Gecede buluşan Karadenizliler tadına doyumsuz anlar yaşadılar./haber_images/balbalbal.jpg

Bayındırlık ve Ä°skan Bakanı Faruk Özak, Taka`ya Münih`te yapılan Trabzonlular gecesini deÄŸerlendirdi. Özak, "Özellikle derneÄŸimzin davetine icabet ettik.  Ä°yi ki ettik. Burada insanlarımızın mutluluÄŸuna ortak olduk. Kültürünü, folklorunu yaÅŸamasına ÅŸahit olduk. Buradaki Türk insanının ne kadar önemli ve güçlü olduÄŸunu, Almanlarla birlikte iç içe, uyum içerisinde, katiyen asimile olmadan kendi kültürünü özümsemiÅŸ, diÄŸer kültürleri zenginlik sayan bir anlayış içinde.

Bu anlayışla sivil toplum örgütlerinde siyasette, iÅŸadamlığında, akademisyenlikte ve sporda ne kadar öne çıktığını gördük. Bundan mutlu olduk. Burada gördüğünüz gibi Karadeniz`in her bölgesinden insanımız var. Hepsi doÄŸduÄŸu yerden doyduÄŸu yere gelmiÅŸ ve bu aradaki iliÅŸkiyi çok iyi kurmuÅŸ. Buradan Türkiye ekonomisine katkıda bulunmuÅŸ. Buradan Avrupa ve Almanya`nın büyümesine katkıda bulunmuÅŸ.  Bu insanlarımızın hepsi saygıdeÄŸerdir."  dedi.

Trabzonspor konusuna da değinen Özak, "Burada Trabzonspor kulübümüzün başkanı da var. O da Belçika`da oyuncu peşindeydi. Trabzonspor`umuza çok oyuncu lazım. İnşallah az hatayla bu kadroyu güçlendirir. Biz de hep beraber yardımcı olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzonspor`un bugünkü durumunu değerlendirdi. Seymenoğlu, "Trabzonspor bugünlerde bizi çok üzüyor. İnşallah eski parlak, güzel günlerine döner diye ümid ediyoruz. Takıma moral vermek için arada sırada onları ziyaret ediyoruz. Trabzonspor`dan birlik ve beraberliklerini, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalarını temenni ediyorum. Trabzonspor`un başarılı olmasını gönülden diliyorum." dedi.

Kendisine "Efsanevi Trabzonspor`un baÅŸarılarının sırrı sizce neydi?" sorusunu yönelttiÄŸimiz Trabzonspor BaÅŸkanı Sadri Åžener Taka`ya açıklamalarda bulundu. Åžener "Efsane takımın baÅŸarısının altında yatan nedenlerden bir tanesi sayın Bakanımız Faruk Özak`tır. Kendisi çok önemli orta saha oyuncusuydu. Takım kaptanıydı. Onun gibi futbolcular vardı ve takımda çok birliktelik vardı. Åžimdi o futbolcular kayboldu. Eskisi gibi birliktelik te yok. O yüzden takım olarak biraz gerilere düştük. Ama bütün sorunları aÅŸacağımıza inanıyorum" dedi. 

Trabzonspor`un bugünkü durumunu da değerlendiren Sadri Şener, "Trabzonspor`un futbolcu kadrosu çok güçsüzleşti. Biz onu takviye yapmaya çalışıyoruz. İyi yönetilmedi, iyi yönetmeye çalışıyoruz. Eskiden de tecrübemiz var. Benim niyetim bu takımı başarılı bir noktaya getirip ondan sonra gençlere teslim etmektir" dedi.

Şener, "Trabsonspor`u en iyi noktaya getirmek için nasıl bir yöntem uygulayacaksınız" sorusunu da şu şekilde cevapladı: "Saha sonucu almazsanız bunun peşinden koşan azalıyor. Önce saha sonucu almam lazım, onun için de transfer yapmam lazım. 2.5 ay oldu seçileli. 2.5 aydır dolaşıyoruz Afrika`sını, kuzeyini. Bir noktaya geldik. Bütçemizin içinde kalarak optimum çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Trabzon`un yurtdışında tanıtımı konusunda görüşlerini sorduğumuz AKP Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, konunun önemine dikkat çekti. Balta "Bir hafta önce Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası`nda yaptığımız toplantıda da bu konuyu konuştuk. Karadeniz sahil yolunun bitmesinden sonra sadece Trabzon değil tüm Karadeniz yöresi sahili, yaylaları, doğasıyla, kültürel varlıkları ve tarihi yerleriyle beraber dünyada zengin sayılabilecek bir yer olarak önemi arttı.

Ulaşım sorunu kolayladı. Bu turizme katkı sağlayacak. Bugüne kadar turizmden yeterince faydalanamıyorduk. Artık her şey değişecek. Bütün toplantılarımızda turizme önem verilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu açıdan Avrupa`daki vatandaşlarımız da bizler için önem arz ediyor. Buradaki insanlarımızın da yatırımlarını Trabzon`da değerlendirmeleri gerekiyor.

Trabzon`un güzelliklerini profesyonel manada uzmanlarla birlikte çalışarak tanıtmak ve hep birlikte çaba sarf etmek gerekiyor.  Hatta tanıtım ajansları açmak gerekiyor. Karadeniz?in kalkınması turizme baÄŸlıdır" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.