Sosyal Medya

SPOR

Muharrem Usta ?adayım? dedi

Muharrem Usta, Trabzonspor başkanlığı için adaylık kararını verdiğini ve birkaç güne kadar Trabzon'da resmi açıklama yapacağını söyledi.



Trabzonspor BaÅŸkan adayı Muharrem Usta, çalışma arkadaÅŸları Soysal Algan ve GencaÄŸa Meriç ile birlikte Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular DerneÄŸi’ni ziyaret etti. Ziyarette Dernek BaÅŸkanı Ä°smail Turgut Öksüz ve yönetim kurulu üyeleriyle Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Ahmet HocaoÄŸlu da hazır bulundu.

Adaylık kararını kısa bir süre önce verdiÄŸini, önümüzdeki günlerde de Trabzon’a giderek resmi açıklamayı yapacağını söyleyen Usta, son birkaç güne kadar kamuoyuna yansıtmadan Trabzonspor’un eski baÅŸkanlarının tamamı dâhil bütün dinamikleriyle görüÅŸtüÄŸünü ve olabildiÄŸi kadar güç birliÄŸini saÄŸlamaya çalıştığını açıkladı ve ÅŸöyle devam etti.

-Büyük bir bütünleÅŸme saÄŸlayabilir miyiz; en az adayla, hatta mümkünse tek adayla seçime gidersek bu olabilir diye düÅŸündüm. "Böyle bir bütünleÅŸmede bana layık görülen rol neyse razıyım" dedim ama bir sonuç alamadık. Buna çok üzüldüm ve acaba bu iÅŸe bulaÅŸmasam mı diye tereddüt ettim. Ama ÅŸunu da gördüm. Aday olmasaydım ‘ZorluÄŸu gördü ve çekildi. Kulübe en zor zamanında sahip çıkmadı’ denecekti. Bir iÅŸi yarım bırakma huyum olmadığı için ben de bu yolda devam etme kararı aldım.

Üç ana sorun var

-Trabzonspor’un sorunları üç ana baÅŸlık altında toplanmaktadır. Birincisi ekonomik tablo; durum zordan daha ötedir. Rakamlara girmiyorum, herkes üç aÅŸağı beÅŸ yukarı durumu biliyor.

Ä°kincisi, kurumsal yapı ve gelenek sorunumuz var. Günlük, haftalık, aylık yaşıyoruz.

Üçüncüsü de algı sorunu. Kamuoyunun bizimle ilgili algısında sorun var.

Kulüpte her ÅŸey yerli yerinde olsa, kulüp bütün kurumlarıyla saÄŸlıklı bir yapıya sahip olsa sportif bir baÅŸarısızlık önemli olmaz. Bilirsiniz ki yarın toparlanılabilir.

Kazanamasak da destek olacağız

-Kongre olacak, yeni bir yönetim seçilecek ve yeni bir düzen kurulacak. Biz kazanamazsak bile kazanana destek olacağız. Åžu anda iyi bir kadroya sahibiz. Bu kadroyu saÄŸlıklı ve verimli iÅŸleten bir teknik kadroya ihtiyaç var. Fakat bu teknik direktör sorunu deÄŸildir, öyle olsa bu kadar teknik direktörden biri tutardı. Sorun kulübün iyi bir yönetime sahip olmasıdır.

-“Bu sene gitti” demek yanlıştır. Trabzonspor’un Türkiye Kupası ve yeniden bir takım olmak gibi iki hedefi olmalı. Elimizde sayı itibariyle çok fazla oyuncu var. Bunlardan iyi bir kadro oluÅŸturulup gerisi bir ÅŸekilde elden çıkarılmalıdır.

Bütçe açığı kapanmalı

-Bütçede büyük açık var. Kulübün geliri son dönemlerde yıllık 75-80 milyon lira arasına sıkışmış, ancak gideri geçen sene 140 iken bu sene 240 milyon liraya yükselmiÅŸtir. Giderler düÅŸürülüp gelir artırılmaya, bir an önce yeni gelir kaynakları bulunmaya çalışılmalıdır. Mutlaka sponsor bulunmalıdır. Ä°sim vermeyeyim ama ÅŸu anda ben Türkiye’nin çok üst düzey firmalarıyla sponsorluk için görüÅŸüyorum.

-Üç büyüklerin sistemiyle asla baÅŸarılı olamayız. Onlar Avrupa’dan oyuncu transfer ederek baÅŸarılı olabilirler. Biz bunu yapmaya kalkışırsak onların bütçesine yetiÅŸemeyiz. Paris’ten getirdiÄŸin bir futbolcuyu Trabzon’da mutlu edemezsin. Gomez Ä°stanbul’da gelip oynar, çünkü Ä°stanbul ile Münih’in fazla farkı yoktur. Ama Trabzon öyle deÄŸildir. O halde bize yakın coÄŸrafyalardan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan gibi ülkelerden baÅŸarıya aç futbolcular almalıyız.

Åžike mücadelesi devam edecek

-Åžike süreci bu seçimde önceki kadar etkili olmaz. Tabii ki hakkımızı aramaya derli toplu, birinci sınıf bir mücadeleyle devam edeceÄŸiz. 2011’de ÅŸampiyonluÄŸumuzun elimizden alındığı bir gerçektir. Fakat biz bu süreçte geleceÄŸimizi de kaybettik. Bir yandan da geleceÄŸimizi inÅŸa etmeye çalışacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.