Sosyal Medya

GÃœNCEL

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, tüm Müslüman aleminin bu gece kutlanacak olan Miraç Kandili'ni kutladı.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali BardakoÄŸlu, tüm Müslüman aleminin bu gece kutlanacak olan Miraç Kandili'ni kutladı. BardakoÄŸlu, ?Bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, ÅŸiddet, terör ve umutsuzluÄŸun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum? dedi.

Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ?Sevgili Peygamberimizin Miraç'ından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekün insanlığın her türlü ayıp, çirkin, hata, vebal ve günahı geride bırakarak manevi yükselişi üzerinde de düşünmek zorundayız. Bunun da yolu, fani hevesler peşinde ömür tüketmek yerine yaşadığımız hayatın geçiciliğini gerçekten fark edip Allah'a dönmekten, O'nun rızasına uygun bir hayat sürmekten, geride insanlık için yararlı işler bırakmaktan, her türlü maddi gücü ahlakla buluşturmaktan geçer? dedi.
 
Bardakoğlu'nun mesajı şöyle:
 
?Bugün, dünyada insanlık olarak en büyük sıkıntıları, doğal afetlerden veya Cenab-ı Mevla'nın üzerimizdeki nimetlerini azaltmasından değil, kendi ellerimizle yapıp ettiklerimizden, nefsimizin aklımıza egemen olmasından, birbirimize karşı beslediğimiz sonu gelmez düşmanlık ve ötekileştirmeden, bencillik ve ihtirasımızın, öfke ve kinimizin sürüklediği akıl almaz yanlışlıklardan çekmekteyiz. Miraç gibi kutlu zamanlar, bizlere Yüce Rabbimizin sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla çalarak O'na dönme, kendimize gelme, durup düşünme imkanı sunar; nefsimizin bize güzel gösterdiği kötülük ve çirkinlikten kurtulma irademizi tazeler.
 
Ne mutlu Miraç'ı böyle değerlendirenlere? Bu duygularla, ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.