Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Kongreden Sonra Toplatılma

Trabzon Dernekleri Federasyonu ve bağlı olduğu Derneklerden Kuzeyyıldız Derneği hariç,250'ye yakın dernekten Hiç bir Trabzonlu Selçuk Aydın'a Orhan Ayhan kadar destek vermedi.



        Dursun Ali YILMAZ


İstanbul gibi bir yerde yaklaşık 4 ? 5 bine yakın Trabzonlunun yaşadığı bir Metropolde Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıkan Trabzonlu Selçuk AYDIN' a sadece Kadir İnanır, Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı Ali Uzunay ve İbrahim Hacıosmanoğlu sahip çıkıyor.
 
Yazık ki ne yazık, oysa Trabzon Dernekleri Federasyonuna bağlı olan, olmayan yaklaşık 400'e yakın dernek var iken bu olayın böyle cılız ve sönük sonuçlanması çok vahim bir olaydır.
Biz alıştık, neden mi? Bu yıllardan beri böyle geldi böyle gidiyor. Çünkü bir kişinin sahiplendiği ve ısrarla bireysel değil de kurumsal mücadele olsun diye sürdürmeye çalıştığı Çernobil Kanseri çalışmaları kadar başka işlerin peşine bu kadar düşülmemesi çok yadırganacak bir olay.
 
Yıllardır yaşayan değerlere sahip çıkılmadığını gördük. Dürüstlükte bir numara, devlet adamlığında bir numara, iyi adamlığında bir numara deyip senede bir defa bile bir pazarını feda edip anma törenine, Adnan Kahvecinin mezarına gelmeyen bir Trabzon camiası gördük.
Onun için diyoruz ki biz alıştık. Ama Kadıköy meydanında horon var. Sanatçılar var denilse hurra deyip arabalar dolusu oraya gidiliyor. Çünkü neden orda Tüm Karadenizliler var. Biz neden Trabzonlular boy göstermeyelim. Orada neden birbirimize Plaketler vermeyelim. Sanki Plaketler karın doyuracak.
 
Yazık, iÅŸte bunlara yazıktır. Artık STK - Sivil ToplumculuÄŸu laiki ile yapmayan sivil toplumcu BaÅŸkanlara bulundukları makam oturma yeri olmamalı.  Artık Protokol iÅŸi yapmayıp oraları iÅŸ yapabilen, kibirlenmeyen, en iyisini ben bilirim, ben yaparım demeyenlerin bulunduÄŸu, Borçlarını inkâr etmeyen kurum olarak karar alınıp yaptırılan iÅŸ ve alınan hizmetlerin bedellerini kim yaptırdıysa ödesin demeyen BaÅŸkanlarla iÅŸ ve proje üreten saÄŸlıklı bir camia oluÅŸturulmalı.
Federasyon ve Konfederasyon gibi üst düzey kurum Başkanları hitap ettikleri Dernek Başkan ve Yönetimlerine zarar veriyorsa, üstüne üstük haftalarca sudan bahanelerle yönetim kurulunu toplamıyorsa veya toplanmasını sağlamıyorsa, Ortaya çıkan çatlak seslerin Yerel Basının yayınları ile duyurulmasından sonra mecburen toplanılıyorsa hukuka aykırı, dernekler kanununa da muhalefet suçu işliyorsunuz demektir.
 
Dernekler, Vakıflar, Federasyonlar Konfederasyonlar bağlı oldukları Kanunları itibariyle yönetimlerinin işgüzar davranışları arasına sıkışıp kalan kurumlar haline gelmiş ise veya gelmek üzere ise bu kurumda çatlaklar oluşmaya başlar. Kulağımıza da ciddi çatlak sesler geliyor. Başkan sizin kulağınıza gelmiyor mu? Yoksa her şeye kulak mı tıkadınız.?
Bakın beni her zaman içinizden biri gibi görmeniz bu yazıyı yazmama engel bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ama siz ne düşünürsünüz bilemem ama işler sarpa sarıyor. Hem Trabzon Dernekleri Federasyonunda, hem de KASTOB - TSTK Konfederasyonunda ki durumlar su yüzüne çıkmadan çözüm aranmasında fayda var.
 
Başında Bulunduğunuz Kurumlar Sizlerin Kendi Mülkünüz Değildir.
Biri tamamen Trabzonluların, biride benimde içinde bulunduğum ve beni de Türkiye coğrafyasında temsil yetkisi verdiğim Kastob tüm Karadenizlilerin bir kurumdur. Kastob' daki Başkan Vekilliğiniz elbette ki Trabzonlular adına kazanılmış en önemli bir yetki ve görev alanıdır. Ama bu görev ve yetki alanında daha iyi işler yapacağım diye düşünürken, Trabzon?un öz evladı Selçuk AYDIN' ın İstanbul'daki Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli bir maçında oraya 2 bin kişi götüremiyorsan artık Trabzon Dernekleri etrafında ağabeylik diye lanse ettiğiniz, başında da sizin bulunduğu Federasyonun varlığından şüphe ederim.
Benim Bildiğim Federasyon Yönetimi bu maç öncesi Yönetimini toplar, hatta yönetimin harici üye olmayan dernek Başkanlarını da çağırır, geniş katılımlı bir yönetim Kurulu toplantısı ile durumu değerlendirir ve neticesinde Selçuk Aydın adam gibi sahada göğsünü gere gere maçını oynardı.
 
Dua edelim ki Selçuk Aydın, maç öncesi 25 bilet satılmış ve 400-500 e yakın seyirci İbrahim Hacıosmanoğlu ile Kuzeyyıldızı Derneğinin katkılarıyla gelmiş diye moral bularak sahaya çıktı.
Siz Başkan olarak Kongreden sonra ilk ciddi sınavda sınıfta kaldınız. Başkan Sınıfta kaldınız, ne diyelim. Her halde Bütünleme sınavlarını bekliyorsunuz. Orda da veremeyeceksiniz. Size bir tavsiye, en iyi yapacağınız iş 2009 da Başkanlıktan kaydınızı sildirmek olur. Daha derin konular var yazılacak,şimdilik bu kadar deyip sonlandırıyorum yazımı,bir başka derin konuda görüşmek üzere.Kalınsalıncakla. Bu dost tavsiyesidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.