Sosyal Medya

BÖLGEHABER

KIÅžLIK ODUNLAR ÃœSKÃœDAR BELEDÄ°YESÄ°?NDEN

KIŞLIK ODUNLAR ÜSKÜDAR BELEDİYESİ?NDENÜsküdar Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.



KIÅžLIK ODUNLAR ÜSKÜDAR BELEDÄ°YESÄ°’NDEN

 

Üsküdar Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Temizlik Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü bir yandan ‘Temiz Üsküdar için’ sloganı ile ilçeyi tertemiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürürken diÄŸer yandan da ihtiyaç sahiplerine kışlık yakacak odun tedarikine baÅŸladı.

ART ARDA BAÅžARILI PROJELER

Üsküdar’da duvarlardaki kirliliÄŸi afiÅŸsavar timiyle bitiren, geri dönüÅŸümün gizli kahramanları ‘çekçekcilerle’ ilgili çalışma baÅŸlatan, temizlik personelinin vatandaÅŸlarla saÄŸlıklı iletiÅŸim kurması için eÄŸitim seminerleri düzenleyen, evsel atıklarla ilgili firmalarla geri dönüÅŸüm protokolü imzalayan, doÄŸa dostu kartvizitli çalışanlar dönemi baÅŸlatan ve boÅŸ arsaları kır çiçekleriyle donatan Temizlik Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü bu baÅŸarılı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

ESKÄ° EÅžYALARDAN VATANDAÅžA KIÅžLIK YAKACAK

Temizlik Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü çöpe atılan eski mobilya, kanepe , ahÅŸap ürünleri ve atık tahta aÄŸaçları toplayarak geri dönüÅŸüm atölyesinde ayrıştırıp, ihtiyaç sahibi vatandaÅŸların kışlık yakacak ihtiyacını karşılıyor.

PARÇALAR AYRIÅžTIRILIP ODUNA DÖNÜÅžTÜRÜLÜYOR

Üsküdar Temizlik Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü ve Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü tarafından koordineli olarak ilk kez faaliyete geçirilen bu uygulamada, çöpe atılan ahÅŸap içerikli ürünler Atık Yönetim Merkezi tarafından ahÅŸap-metal geri dönüÅŸüm atölyesinde görevli personeller tarafından itina ile ayrıştırılarak yakılacak odun parçaları haline getiriliyor.

ODUNLAR ÇUVALLARA KONULUP Ä°STÄ°FLENÄ°YOR

 

Her bir aÅŸaması büyük bir titizlikle yapılan ayrıştırma sonucu elde edilen odun parçaları düzenli bir ÅŸekilde çuvallara yerleÅŸtirilip depolarda istifleniyor.

Üsküdar Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü’nün, tek tek tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerini Temizlik Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸüne bildirmesinin ardından harekete geçilerek belirlenen yerlere odunlar götürülüp teslim ediliyor. Böylelikle maddi durumu el vermeyen ailelerin kışlık yakacak ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmış olunuyor. 

Üsküdar Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürü Salih Uzun,  “Temiz bir Üsküdar temiz bir gelecek için çıktığımız bu yolda gelecek nesillerimize örnek teÅŸkil edecek projelerde, çalışmalarda yer almanın ayrı bir mutluluÄŸunu ve heyecanını yaşıyoruz” diye konuÅŸtu.

Üsküdarlı vatandaÅŸların, konteynırlara yada sokaÄŸa bıraktığı kanepe, yatak, mobilya ve ahÅŸap içerikli eÅŸyaların toplandığını belirten Salih Uzun, “Bu atıklar müdürlüÄŸümüze baÄŸlı ekiplerimiz tarafından toplanıp, Atık Yönetim Merkezi AhÅŸap-Metal Geri DönüÅŸüm Atölyesine getirilerek ayrıştırılıp hazırlanıyor ve  çuvala  yerleÅŸtiriliyor. Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü ile koordineli çalışarak ihtiyacı olan vatandaÅŸlarımıza odun dağıtımını faaliyete geçirmeye baÅŸladık. Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü tarafından belirlenen, ihtiyacı olan vatandaÅŸlarımıza personellerimizce bizzat teslim ediliyor. Bu proje sayesinde hem çöpe atılan ev eÅŸyası, moloz vb. atıkları ayrıştırarak hem de vatandaÅŸların yakacak ihtiyacını gidermiÅŸ olmakla birlikte geri dönüÅŸüme katkı saÄŸlamaktayız. Bunun da ayrı bir mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Ayrıca kendi personellerimizin de ihtiyacı varsa isimlerini yazdırıp, kışlık yakacak odunlarını müdürlüÄŸümüzden ücretsiz bir ÅŸekilde alabiliyorlar” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.