Sosyal Medya

DÃœNYA

Kılıçdaroğlu'ndan Paris'e mektup!

Kılıçdaroğlu, Paris'te yaşanan saldırılar nedeniyle, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a mektup yazdı.



EÄŸitim Haberleri
Haberler>EÄŸitim>KılıçdaroÄŸlu'ndan Paris açıklaması: Terörü lanetliyorum
KılıçdaroÄŸlu'ndan Paris açıklaması: Terörü lanetliyorum
Tahsin GÜNER / Ankara, (DHA)14 Kasım 2015
KılıçdaroÄŸlu'ndan Paris açıklaması: Terörü lanetliyorum
0 PaylaÅŸ inPaylaşın 

-
A


CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Fransa’nın baÅŸkenti Paris’te yaÅŸanan ve 127 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırılar nedeniyle, Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande’a mektup yazdı. 

KılıçdaroÄŸlu, mektubunda Fransa halkına taziyelerini sunarak Fransa halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti. 

Terör tehdidiyle küresel bir planlama ve sürdürülebilir bir stratejiyle etkili ÅŸekilde mücadele etme gereÄŸinin bir kez daha görüldüÄŸünü öne süren KılıçdaroÄŸlu, mektubunda ÅŸu ifadelere yer verdi: 

"Sayın CumhurbaÅŸkanı, Paris’te dehÅŸet verici terör saldırılarına uÄŸrayan Fransa halkıyla dayanışma içindeyiz. Derin acınızı paylaşır, yürekten taziyelerimi sunarım. Bu saldırı da daha öncekiler gibi özgürlük, eÅŸitlik, kardeÅŸlik gibi insanlığın tüm ortak deÄŸerlerini hedef almaktadır. Nitelik ve nicelik deÄŸiÅŸtiren terör tehdidiyle, evrensel deÄŸerlerimize ve insanlığın ortak kazanımlarına bilhassa sahip çıkarak, küresel bir planlama ve sürdürülebilir bir stratejiyle etkili bir ÅŸekilde mücadele etme gereÄŸi bir kez daha görülmektedir. 

Feci sonuçları olan bu tür saldırıların yeni düÅŸmanlık ve kutuplaÅŸmalara, toplumda yeni korkulara yol açmasına izin verilmemesi bu aÅŸamada hayati önemdedir.  

Sosyal demokrat, özgürlükçü ve ilerici partilerin bu mücadelede öncü bir rol alması insan yaÅŸam ve onuruna, dayanışmaya verdiÄŸimiz yüce deÄŸerin doÄŸal bir gereÄŸidir.  Biz bu noktada da yanınızda olacağız. Sayın CumhurbaÅŸkanı, Fransa’nın bu acıyı vakarla aÅŸacağından eminim. Åžahsınızda Fransa halkına taziyelerimi sunar, baÅŸsaÄŸlığı dilerim. Saygı ve dostluk duygularımla"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.