Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Kaza yapmayanlar daha az prim ödeyecek!

Zorunlu Trafik Sigortası'nda serbest dönem başladı herkes tedirgin oldu. Ancak yeni dönem iyi sürücüleri ödüllendiriyor.



Türkiye Sigorta BirliÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Recep Koçak, "Yeni düzenleme sonrasında trafik kurallarına riayet eden ve bugüne kadar hiç hasar kaydı bulunmayan binlerce sürücü için artık yeni bir dönem baÅŸladı" dedi ve ekledi:"ÖrneÄŸin trafik sigortasında uygulanmakta olan en yüksek hasarsızlık indirimi oranı yüzde 20 ile sınırlandırılmıştı. Ancak aynı müÅŸteritarifelerin ÅŸirketlerce serbestçe belirlendiÄŸi kasko da hasarsızlık indirimi yüzde 60'a kadar ulaşıyordu. Dolayısıyla, yıllarca sistemde yer alan ve hiç hasaryapmamış kiÅŸilere, deÄŸiÅŸiklik sonrasında yüzde 20'den daha yüksek hasarsızlık indirimi uygulanabilecek ve bu segmentte yer alan sigortalılar poliçelerine daha düÅŸük prim ödeyecekler..." 180-200 TL'ye inecek 

Sigortacıların verdiÄŸi bilgilere göre halen kredi notu yani hasarsızlık puanı yüksek bir sürücü zorunlu trafik sigortası için yılda yaklaşık 250- 300 TL ödüyordu. Yeni düzenleme sonrasında bu rakam 180-200 TLbandına gerileyecek. Aynı düzenlemeyle arabasını daha özensiz kullanan sürücülerin de ödeyecekleri prim miktarı artacak. Çünkü düzenlemeyle sigorta ÅŸirketlerinin daha riskli müÅŸterilerden alınan primlerin oranı da yüzde 250 ile sınırlandırılmıştı. Düzenleme sonrasında bu oran sınırsız hale geldi. 

Ziraat Sigorta Genel Müdürü Mehmet Akif EroÄŸlu, "Kredi notu düÅŸük olan binlerce sürücüye risk primleri hakkaniyetli bir ÅŸekilde yansıtılamıyordu. Aracını daha dikkatsiz kullanan veya riski yüksek sürücülerin primleri ciddi ÅŸekilde artacak. Bu da insanları araç kullanırken daha dikkatli davranmaya itecek. Bu da hemsektörün bilançosunu olumlu etkileyecek, hem de kaza ve hasar oranlarını aÅŸağıya çekeceÄŸi için ülkeekonomisini olumlu etkileyecek" dedi. 

MÄ°LLÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.