Sosyal Medya

GÃœNCEL

KARKON ATAŞEHİR'DE HAMSİ ŞÖLENİ YAPTI

Karadeniz Konfederasyonu ( KARKON ), Ataşehir İçerenköy Spor Kulübü Sosyal tesislerinde, 09 Kasım 2013 Cumartesi günü Hamsi şöleni yaptı



Karadeniz Konfederasyonu ( KARKON ), AtaÅŸehir Ä°çerenköy Spor Kulübü Sosyal tesislerinde, 09 Kasım 2013 Cumartesi günü CHP'nin AtaÅŸehir Belediye BaÅŸkan Aday Adayı, AtaÅŸehir Sosyal, Ekonomik AraÅŸtırmalar ve EÄŸitim Vakfı( ATASAV ) BaÅŸkanı Sefa SARISOY'un katkıları ve Sinop Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi’niniÅŸbirliÄŸi ile Hamsi Åžöleni düzenledi. Yaklaşık üçbin kiÅŸinin katıldığı etkinlikte 1 ton hamsi ızgara ve helva ikram edildi.

         Hamsi ÅŸölenine, CHP Ä°stanbul 1. Bölge Milletvekili Kadir Gökmen ÖÄŸüt, AtaÅŸehir CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Hakkı Altınkaynak, Trabzon CHP Ä°l BaÅŸkanı Yavuz Karan, Sinop Ä°l, ilçe Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanı Sabahattin Sungur ile ÅŸube baÅŸkanları, Tüm Sinop Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (TÜSÄ°YAD) BaÅŸkanı Mustafa Özalp, AtaÅŸehir’de faaliyet gösteren 20 il, köy, yöre derneÄŸinin yönetici ve üyeleri, CHP Sancaktepe Belediye BaÅŸkan aday adayı Harun Özdemir’in yanı sıra, yaklaşık üç bin vatandaÅŸ katıldı.

         Etkinlik Karadeniz Konfederasyonu Genel BaÅŸkanı Tahsin USTA'nın konuÅŸması ile baÅŸladı. Birlik ve beraberlik çaÄŸrısında bulunan Usta'nın konuÅŸmasının ardından söz alan Sefa Sarısoy, bir Karadeniz fıkrası ile süslediÄŸi konuÅŸmasında ‘’Karadenizli ve AtaÅŸehirli hemÅŸehrilerimle bu güzel günde buluÅŸmaktan son derece mutluyum. Amacımız, her zaman üzerinde hassasiyetle durduÄŸumuz, birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Siyaset zor ve uzun bir yoldur. Ben de bu yolda yolculuÄŸu, CHP çatısı altında yapıyorum. HemÅŸehrilerimin ilgi ve teveccühü ile çıktığım yolda yalnız olmadığımı görmek bana güç verdi’’. ifadelerini kullandı. TÜSÄ°YAD BaÅŸkan Vekili Adil Yıldız’da konuÅŸmasında ‘’Karadenizlilerin güç birliÄŸi ile Sefa Sarısoy’un aday adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Belediye BaÅŸkanlık koltuÄŸunda bir Karadenizli hemÅŸehrimizi görmek istiyoruz ’’dedi. KonuÅŸmacıların ardından KARKON Genel BaÅŸkanı Tahsin USTA, Sefa SARISOY'a Karadeniz Konfederasyonu Yönetimi adına bir plaket verdi.

         Åžölen saat 14.00’de baÅŸladı ve geç saatlere kadar devam etti. Uzun hamsi kuyruklarında bir ton hamsi ve kilolarca helva tüketildi. Karadenizli mahalli sanatçıların söylediÄŸi yöre türküleri ve sanatçı Seyfettin Çakıralın ile coÅŸan vatandaÅŸlar, aralarına Sefa Sarısoy, Karadeniz federasyon ve derneklerinin baÅŸkanlarını da alarak horon oynadılar.

 

         Åžölen boyunca tulum ve kemençe sesinin eksik olmadığı etkinliÄŸimizde Karadeniz folklor ekibi de kemençe ve tulum eÅŸliÄŸinde yöre oyunlarıyla vatandaÅŸları coÅŸturdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.