Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

KARADENÄ°Z VAKFI 23 YAÅžINDA

Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı, 23. Kuruluş Yıldönümü yemeğini İstinye?de bulunan vakıf tesislerinde düzenledi.



Her yıl geleneksel olarak verilen davete bu yıl da ünlü isimler ve renkli konuklar katıldı.

Avrupa ve Dünya’nın muhtelif ülkelerinden gelen ekiplerin sergilediÄŸi müzik ve folklor gösterileriyle baÅŸlayan gecede, Yunanistan ekibinin kemençe eÅŸliÄŸinde oynadığı horona Ä°brahim Cevahir, Tekin Küçükali, Yusuf Cemal Keskin ve Seyfettin Çakıral da girdiler. Kuzeyin Çocukları adlı Karadeniz ekibinin yaptığı gösteri ise büyük ilgi gördü.

Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcıve Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlugecenin ilerleyen saatlerinde yemeÄŸe katıldılar.

Misafirlerden önce bir konuÅŸma yapan vakıf baÅŸkanı Ä°brahim Cevahir, sözlerine tatlı sert üslûbuyla sitem ederek baÅŸladı.

Bakanların geç gelmesine atfen “biz siyasetçilerden kazık yemeye alışkınız” diye takılan Cevahir, daha sonra vakfın faaliyetleri hakkında kısaca bilgiler verdi.

Vakıfla birlikte bazı spor kulüplerinin de faaliyet gösterdiÄŸini,kulüp mensubu sporcuların dünya çapında baÅŸarılar elde ettiÄŸini söyledikten sonra sözlerini yine sitemle tamamladı. “Aslında bu tip faaliyetleri devlet yapmalıydı ama yapmayınca biz yapmaya çalıştık.

Kendisi de bir Karadenizli olan spor bakanımızı bu akşam davet ettik ama gelmedi.

Gelip bu baÅŸarılı sporcuları görmeliydi”

Gecede gösteri yapan yabancı ülke temsilcileriyle bakanlar ErdoÄŸan Bayraktar ve Hayati Yazıcı’ya günün anısına plaketler verildi.

Plâket töreninde kısa birer konuÅŸma yapan Bayraktar ve Yazıcı, vakıf müessesesinin Osmanlı zamanında bu topraklarda ortaya çıktığını, kuÅŸları korumak amacıyla kurulana varıncaya kadar çok geniÅŸ bir alanda vakıflar kurulduÄŸunu ve vakıfların toplumu ayakta tutan önemli dinamiklerden biri olduÄŸunu söylediler.

Geceye katılan Makedonya UlaÅŸtırma Bakanı Mile Janakieski de kendi ülkesinde yatırım yapan Ä°brahim Cevahir’e teÅŸekkür ederek, imkânı olan herkesi ülkesinde yatırım yapmaya davet etti. 

ÖkkeÅŸ Bölükbaşı, Haziran-2012, Ä°stanbul

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.