Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Kaçak çay organize suç sayılmalı

Sütlüoğlu , ?Kaçak çayın artık organize suç kapsamınaalınması şart olmuştur.? dedi.



Çaykur Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu Kaçak çayların sektörde bugün dahi çok önemli bir tehdit unsuru olarak devam ettiÄŸini belirterek “Kaçak çayın artık organize suç kapsamınaalınması ÅŸart olmuÅŸtur.” dedi.

TEHTÄ°T UNSURU
Çaykur Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu yaptığı açıklamada, “Kaçak çayların sektörde bugün dahi çok önemli bir tehdit unsuru olarak devam ettiÄŸini, kaçak çayın artık organize suç kapsamına alınmasının bu iÅŸi yapanlara karşı caydırıcı etkilerinin olacağına inanıyorum. Kaçak çaya karşı yeni hukuki düzenlemelerinde bir an önce hayata geçirilmesi artık ÅŸart olmuÅŸtur.”dedi. Çaykur Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu,” Türkiye genelinde kaçak çaya karşı yeni kanunu düzenlemelerle çok etkili bir çalışma yapabilirsek kaçak çayın önlenmesinde önemli mesafeler alınır. Bu iÅŸi yapanlar suç iÅŸliyordur. Fakat suçun mevcut cezai müeyyideleri çok caydırıcı olmadığı için önleyici etkileri de olmamaktadır.

Åžu da bir gerçektir ki, kaçak çaylarda arz ve talep arzuları da önemli bir gerçektir. Bugün ülkemizin DoÄŸu ve Güney Anadolu bölgelerinde ki, ÅŸehirlerimizin bir çoÄŸunda yıllardır tüketilen kaçak çaylarının bu bölgede yaÅŸayan insanlarımızın çoÄŸunluÄŸunda önemli bir damak tadı oluÅŸturmuÅŸtur. Fakat bu kaçak çayların bu bölgelerde yaÅŸayan insanlarımızın saÄŸlığını tehdit ettiÄŸi de bilinmesi gereken bir gerçektir. Kaçak çayların hepsi katkı maddelidir. Seylan ağırlıklı tüketilen bu çaylara yönelik bölge illerimizde çayımızı bir numara yapmak için baÅŸta Seylan çayı tadında bir ürün üretme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bölgede ki, ÅŸehirlerimizde tüketicilerin damak tadını yakalayacak ve o bölgede çay pazarına hakim olacak çayı üreteceÄŸiz.

Çay tüketiminde bu bölgelerimizde yaÅŸayan insanlarımızın damak tadına hitap eden bir çayı bu güne kadar bu bölgemize sunamadığımız için, çayımız bu illerimizde yıllardır yaptığımız çok sıkı çalışmalara raÄŸmen bir türlü arzuladığımız çay satış rakamlarını elde edebilmiÅŸ deÄŸilizdir. Kuru çay sektöründe çeÅŸit olarak dünyada en fazla ürün gamına sahip kurumuz. Bu nedenle pazar payımızı yurt içi ve yurt dışında artırma çalışmalarımız noktasında pazarlama departmanımızda ilave çalışmalar ve yeniliklere gittik. Çünkü pazarlama bizim için üretim kadar önemlidir.”dedi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.