Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

İşte Abdurrahim Karakoç'un son vasiyeti

Abdurrahim Karakoç'un vefatı memleketi Kahramanmaraş'ta ve doğup büyüdüğü Ekinözü ilçesinde üzüntüyle karşılandı.



Yazar-Åžair Abdurrahim Karakoç'un vefatı memleketi KahramanmaraÅŸ'ta ve doÄŸup büyüdüÄŸü Ekinözü ilçesinde üzüntüyle karşılandı.

    Ekinözü'nde ikamet eden ve bir ay önce Abdurrahim Karakoç'u hasta yatağında ziyaret eden küçük kardeÅŸi Osman Karakoç, aÄŸabeyinin nerede ölürsem oraya defnedin dediÄŸini kaydetti. Osman Karakoç, ünlü ÅŸairin vasiyeti konusunda ÅŸu bilgileri verdi; "Memleketimizin her yeri aynı. Orası da Müslüman toprağı burası da. Onun için ben nerede ölürsem oraya defnedin demiÅŸti. 'Biz sanatçı deÄŸiliz, milletvekili deÄŸiliz, onun için arkamdan alkış vesaire istemiyorum' demiÅŸti."

    KardeÅŸinin çok çileler çektiÄŸini kaydeden ve gözyaÅŸlarına hakim olamayan kardeÅŸ Karakoç, geride çok büyük eser bırakıp giden kardeÅŸinin Mihriban ÅŸiirini diline dolamış. Karakoç, "Mihriban diye bir sevdiÄŸi vardı. Ona yazdığı ÅŸiir hala akıllarda. Türkü oldu, ÅŸarkı oldu. Böyle güzel bir insanın vefatı memleket için kayıptır." dedi.

    Abdurrahim Karakoç'un çocukluk arkadaşı ReÅŸit ÇeleÄŸen ise Karakoç ile yaÅŸadıkları anıları anlattı ve üzüntüsünü dile getirdi. 13 yıl boyunca Ekinözü Belediyesi'nde birlikte çalıştığı Ahmet Ayrılmış ise haberi duyduÄŸunda çok üzüldüÄŸünü anlattı. Ayrılmış, "13 yıl boyunca mesai arkadaÅŸlığı yaptık. Bir gün olsun kimseyi incitmedi. Birbirimize öf bile demedik." ÅŸeklinde konuÅŸtu.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.