Sosyal Medya

İstanbul'daki Rize Günleri için hazırlıklar başladı

İstanbul RİDEF tarafından organize edilen 7. Rize Tanıtım günleri 24-25-26-27 Nisan 2014 tarihlerinde Feshane Fuar Merkezi?nde düzenlenecek



Rize ValiliÄŸi’nin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonu’nun birlikte organize ettiÄŸi 7. Rize Tanıtım günleri için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Feshane Fuar Merkezinde düzenlenen ve 4 gün sürecek tanıtım günlerine bir milyon vatandaşımızın katılması bekleniyor.

 
Merkezi Ä°stanbul’da bulunan RÄ°DEF Rize Dernekler Federasyonu’nun organize ettiÄŸi 7. Rize Tanıtım Günleri 24-25-26-27 Nisan 2014 tarihlerinde Feshane Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Rize ValiliÄŸi’nin himayelerinde gerçekleÅŸecek tanıtım günlerine Rize’nin on bir ilçesi geniÅŸ stantlarla katılıp yörenin bütün kültürel argümanlarını sergileyecekler. Ä°stanbul’da bulunan bütün Rizeli Derneklerin yer aldığı organizasyona 4 günde bir milyon kiÅŸinin katılması bekleniyor.
 
3 BOYUTLU RÄ°ZE MÜZESÄ°
YoÄŸun bir çalışmanın devam ettiÄŸi fuar organizasyonunun en çok ilgi çekmesi beklenen noktası 800 m² alanda kurulacak üç boyutlu Rize Müzesi. Maketlerden oluÅŸacak olan müzede Rize konağı, Rize evi, yayla evi, deÄŸirmen, kemer köprü, rafting anı, çay bahçesi, teleferik gibi çalışmalar katılımcıların ilgisine sunulacak.
Rize’nin birçok meyvesinin de aÄŸaçlarıyla sergilenecek müzenin katılımcıların en çok beÄŸeni toplayacağı bölüm olması bekleniyor.
 
AÇILIÅžTA 10 BÄ°N KİŞİLÄ°K MUHLAMA
24 Nisan PerÅŸembe günü saat 14.00’da açılışı yapılacak 7. Rize Tanıtım Günlerinin bir baÅŸka ilgi çekecek noktası da “Dünyanın En Büyük Muhlaması” sloganıyla hazırlanıp misafirlere dağıtılacak olan on bin kiÅŸilik muhlama. Rize’nin meÅŸhur yemeÄŸi olan muhlama için 10 kiÅŸilik bir ekip hazırlıklara baÅŸladı.
 
KEMENÇE VE TULUM Ä°LE 4 GÜNLÜK E?LENCE
Rize Tanıtım Günlerinin ana enstrümanları ise yine kemençe ve tulum olacak. Rizeli birçok sanatçının 4 gün boyunca yer alacağı etkinlikte Cuma günü akÅŸamı ünlü sanatçı Ä°smail Türüt sahne alacak. Atma türkülerin atılıp, horonların oynanacağı fuar alanında kemençe ve tulum ustalarının el emeÄŸi ile hazırlayacakları ürünler sergilenecek.
 
İLETİŞİM:
Abdurrahman Uzun
0532 722 98 53
0216 553 53 79
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.