Sosyal Medya

GÃœNCEL

Ä°stanbul'da deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi'nden verilen bilgiye göre İstanbul'da deprem oldu.



BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim BaÅŸkanlığı (AFAD) saat 17:45'te Ä°stanbul’da 4 büyüklüÄŸünde bir deprem meydana geldiÄŸini açıkladı. Depremin Merkez üssünün Marmara Denizi, büyüklüÄŸünün ise 4 olduÄŸu öÄŸrenildi. 

Euro-Med sismoloji merkezine göre 12 km derinlikte olan depremin merkez üssünün istanbul'a 25 kilometre güneybatısında olduÄŸu belirtildi. 

KANDÄ°LLÄ° RASATHANESÄ° 4. 2 OLARAK DUYURDU 

Kandilli Rasathanesi ise Ä°stanbul'u endiÅŸelendiren depremin büyüklüÄŸünü 4.2, derinliÄŸini ise 7.7 olarak açıkladı. 

AFAD: Depremle ilgili herhangi bir ihbarın olup olmadığı tespit ediliyor 

BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı'ndan (AFAD) Ä°stanbul'dan da hissedilen depremle ilgili açıklama geldi. 

AFAD'ın deprem açıklaması ÅŸöyle: "16 Kasım 2015, Ä°stanbul/ AFAD–TDVM'den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre, Marmara Denizi'nde, 16 Kasım saat 17.45'te Mw=4.0 büyüklüÄŸünde bir deprem meydana geldi. 

Ä°lk çözümlemeye göre yer kabuÄŸunun 6.99 km. altında gerçekleÅŸen deprem sonrası AFAD Ä°stanbul'un yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 3G, uydu ve telsiz haberleÅŸmeleri yapılarak herhangi bir ihbarın olup olmadığı tespit ediliyor. Deprem, Ä°stanbul il merkezi ve çevrede hissedildi. 

Depremleri, afad.gov.tr ve deprem.gov.tr adreslerinden, 7 gün 24 saat, anlık olarak takip edebilirsiniz. AFAD Deprem Dairesi, her 4 istasyondan 3'ünü iÅŸletmekte ve 770'ten fazla deprem gözlem istasyonuyla depremleri çözümlemektedir." 

Ä°STANBUL'DA DAHA BÜYÜK BÄ°R DEPREMÄ° TETÄ°KLER MÄ°? 

Ä°TÜ'den Okan Tüysüz "Bu deprem Ä°stanbul'da daha büyük bir depremi tetikler mi?" sorusuna yanıt verdi. 

Tüysüz, ÅŸu bilgileri verdi:

DAHA BÜYÜK DEPREM ÜRETMEZ AMA...

Büyükçekmece gölünün hemen açıkları. Kuzey Anadolu Fayı'nın Marmara içindeki uzandığı bölgede. Marmara Denizi içinde Kuzey Anadolu Fayı'nda deprem beklediÄŸimiz yerler var. Bu deprem bu fayın deprem üretme potansiyelinde olduÄŸunu gösteriyor. Daha büyük bir depremi tetikleme durumunda deÄŸil. Ama izlemek gerekiyor.

Bu tür 4, 4.5 gibi depremler olup arkasından daha küçük depremlerle devam ediyor. Çok önemli bir deprem olmadığı kanaatindeyim.

BÄ°R GÜN DAHA BÜYÜK BÄ°R DEPREM OLACAKTIR

Ama Marmara Denizi'nde bir gün daha büyük bir deprem olacaktır. Mutlaka depreme karşı hazır olmamız gerekiyor. Bir gün tıpkı bu 4 gibi belki 6, belki 7 daha büyük depremlerle karşılaÅŸacağız. Ama bu 4'lük depremin daha büyük bir deprem üretmesi söz konusu deÄŸil.

SOSYAL MEDYADA DEPREM PANÄ°?Ä° 

Sosyal medyada kısa sürede Ä°stanbul'un çeÅŸitli bölgelerinden kullanıcılar birbirlerine deprem mi oldu diye sorular sormaya baÅŸladı. Saat 17:45'te hissedilen depremin özellikle Ä°stanbul'un Avrupa yakasında oldukça ÅŸiddetli hissedildiÄŸi, gelen ilk yorumlarında kendini belli ediyor. Depremin üzerinden geçen 15 dakikanın ardından Twitter hesaplarından yorum yapan kullanıcıların sayısı ÅŸuan itibari ile 1000 kiÅŸiyi geçti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.