Sosyal Medya

GÃœNCEL

HSYK karşılıklı iddiaları incelemeye alıyor!

HSYK'nın yargıdaki karşılıklı suçlama ve iddiaları görüşeceği öğrenildi.



Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3’üncü Dairesi’nin çarÅŸamba günü toplanarak ‘Büyük RüÅŸvet Operasyonu’ sonrasında yargıdaki karşılıklı suçlama ve iddiaları görüÅŸeceÄŸi öÄŸrenildi. Toplantıda operasyon savcıları Zekeriya Öz, Muammer AkkaÅŸ, BaÅŸsavcı Turan Çolakkadı’yı da kapsayan olaylar ile BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ’ın “Suç duyurusunda bulunuyorum” eleÅŸtirileri incelenecek. 

BozdaÄŸ’ın Adalet Bakanı olmadan önceki çıkışına ve basındaki iddiaları HSYK incelemeye almıştı. HSYK’nın Hâkim ve Savcılar SoruÅŸturma Bürosu’nda dosya açılmıştı. Ancak inceleme, üyelerin de izne ayrılmasıyla yeni yıla bırakılmıştı. Ä°nceleme ve soruÅŸturma kararlarıHSYK bünyesindeki 3’üncü Daire tarafından veriliyor. 3’üncü Daire BaÅŸkanı, aynı zamanda HYSK BaÅŸkanvekili de olan Ahmet Hamsici. Daire’nin soruÅŸturma kararı alması üzerine görevlendirilecek HSYKmüfettiÅŸleri soruÅŸturma yaparak rapor hazırlayacak. Bu soruÅŸturma raporları ise HSYK 2’nci Dairesi’nde görüÅŸülüyor. HSYK 2’nci Daire BaÅŸkanlığı’nı ise Nesibe Özer yürütüyor. Savcılar hakkında soruÅŸturma yapılıp disiplin cezası talebiyle 2’nci Daire’ye gelmesi halinde ise bu Daire ceza verilip verilmemesini karara baÄŸlıyor. 

Ä°ÅŸte o iddialar 

-  HSYK 3’üncü Dairesi’nce soruÅŸturulup soruÅŸturulmayacağına karar verilecek iddialar ÅŸöyle:
-  ‘Büyük RüÅŸvet Operasyonu’nda savcıların soruÅŸturmayı hukuka uygun yapıp yapmadıkları. GizliliÄŸin ihlal edilip edilmediÄŸi.
-  Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Zekeriya Öz hakkında, belediyede iÅŸ takip ettiÄŸi yolunda BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan’ın ve bazı gazetelerin ileri sürdüÄŸü iddialar.
-  2’nci Dalga Operasyonu’ndan alınan Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer AkkaÅŸ ile Ä°stanbulCumhuriyet BaÅŸsavcısı Turan Çolakkadı’nın karşılıklı iddia ve soruÅŸturmaları.
-  AkkaÅŸ’ın delillerin karartıldığı, Çolakkadı’nın usulsüz soruÅŸturma yapıldığı, kendisine bile bilgi verilmediÄŸi iddiası.
-  Savcı AkkaÅŸ’ın bildiri dağıtmasının yasalara aykırı olduÄŸu. Basına bilgi sızdırdığı, UYAP sistemine kaydetmeden soruÅŸturmalar yaptığı iddiası.
-  AkkaÅŸ’ın BaÅŸsavcı Çolakkadı’nın dosyayı baÅŸka savcılara vererek soruÅŸturmaya müdahale ettiÄŸini ileri sürmesi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.