Sosyal Medya

BÖLGEHABER

HESler ülkeye büyük katkı sağlıyor

Çolak amaçlarının ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara



RİZE - Rize'nin Kalkandere ilçesinde yapılması planlanan Yokuşlu ve Kızılağaç HES santralleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kalkandere İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen toplantıya İl Çevre Orman Müdürü Sabit Kandemir, Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, SANKO Holding Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bak, şirket çalışanları ile vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çolak, HES'lerin ülke için hayati önem taşıdığını, amaçlarının ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara yardım etmek olduğunu söyledi. Bu projelere yönelik olumsuz yönde yapılan konuşmaların kendisini üzdüğünü belirten Çolak, şunları kaydetti:
"HİROŞİMA BENZETMESİ TALİHSİZ BEYAN"
"Bazı vatandaşların, bazı çevreci grupların bu projelerin aleyhinde konuşmaları beni üzüyor. Kişisel konuşmalarda vatandaşlara izah ettiğimizde, sadece çevrenin bozulacağından endişe ediyorlar. Yapılan incelemelerde HES'lerin çevreye zarar vermediğini gördük. Çıkan hafriyatlardan üç kamyon alıp çevre düzenlemesini yapabilmek için şirketlerden ricada bulunuyoruz. Basında denildiği gibi Hiroşima benzeri çevreye zarar verdiği söylemlerini talihsiz beyanlar olarak düşünüyorum. Onları da kınıyorum. Yöremizdeki insanlar bu projelere sahip çıksınlar. Bu projeler ülkemizin ve gelecek nesillerin rahat etmesi, gelecek yüzyıla ayak uydurabilmesi için gereken projelerdir."
SANKO Holding Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bak da toplantıda gündeme gelen her fikri dikkate alacaklarını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.