Sosyal Medya

GÃœNCEL

Herkesin çocuğu bize emanet

Erdoğan "Kız ve erkeklerin birlikte kalmasına müsaade etmiyoruz" dedi.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Biz, kızların erkeklerin devletin yurtlarındakarışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Åžu anda, yurtlarımızda kızlarımızın erkek öÄŸrencilerle ayrıştırılması çalışmalarını devam ediyoruz. Åžu anda yüzde 75 oranında bunu gerçekleÅŸtirdik. Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyaca cevap veremediÄŸimiz için bazı yerlerde evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaÅŸanıyor. Buralarda, bütün güvenlik güçlerimize, emniyetlerimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var" dedi.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, grup toplantısında yaptığı konuÅŸmada, "Milletimizin ve Ä°slam coÄŸrafyasının yeni hicri 1435 yılının kanayan Ä°slam coÄŸrafyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumartesi ve pazar günleri Kızılcahamam'da partimizin 21. istiÅŸare toplantısını hep birlikte gerçekleÅŸtirdik. Dünyanın ülkemizin ve teÅŸkilatımızın güncel meselelerinini iki gün boyunca samimi bir ortamda her zaman olduÄŸu gibi son derece özgür ve demokratik atmosferde istiÅŸare ettik. Öncelikle 21. istiÅŸare toplantımızın bir kez daha ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için özellikle AK Parti TeÅŸkilatı için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Toplantının, mümkün olduÄŸunca kapalı bir ortamda yapılmasının nedenlerinin olduÄŸunu anlatan ErdoÄŸan, toplantının samimi bir havada geliÅŸmesi, tam bir özgürlük, serbestlik ortamında gerçekleÅŸmesi için 2 gün boyunca dışarıyla baÄŸlantının kesildiÄŸini ifade etti. Toplantıda konuÅŸulan konuların dışarıya yanlış ve eksik ÅŸekilde sızdırıldığını söyleyen ErdoÄŸan, "Yazılı görsel ve sosyal medyada istiÅŸare toplantımızda konuÅŸulduÄŸu söylenen bazı konular yer alıyor. Ben, karakteri itibarıyla farklı bir siyasetçiyim ve bir yerde konuÅŸtuÄŸumu inkar etme anlayışına sahip bir insan deÄŸilim. Ne yapıyorsak bilerek yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz öyle eÄŸilerek bükülerek omurgasız bir ÅŸekilde birÅŸeyi sürdürmenin gayreti içinde olmadım. Bu ülkede baÅŸbakanlık görevini bu millet bize verdi, iktidarı da bize verdi" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin muhafazakar, demokrat bir parti olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, "Partimiz olarak da partimiz olarak neler yaptığımızı neler yapmamız gerektiÄŸini de biliriz. Ä°lk defadan kimsenin yaÅŸam tarzına karışmayacağımızı hep söylememize raÄŸmen birçok yerde iÅŸte yaÅŸam tarzımın ÅŸöyle deÄŸiÅŸtirildi, böyle deÄŸiÅŸtirildi' gibi ithamlarla da karşı karşıyayız. 4,5 yıl Ä°stanbul'da büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı yaptım. Aynı ithamlarla hep karşı karşıya oldum ama 4,5 yıl yaptığımız bu belediye baÅŸkanlığında biz sonunda o söylenenlerden dolayı deÄŸil, bir ÅŸiirden dolayı içeri atıldım. Niye, suyu bulandırdın dediler bunu yaptılar.

Åžimdi, 11 yıldır biz Türkiye'ye hizmet ediyoruz. Türkiye yönetiminde hep yine buna benzer arayışlar devam ediyor. 11 yıllık ÅŸu yönetimde AK Parti iktidarı kimin yaÅŸam tarzına müdahale etti, karıştı. Sen niçin böyle yaşıyorsun niçin böyle yaşıyorsun böyle bir durum mu söz konusu? EÄŸer bu ülkede birileri zulme uÄŸradıysa o muhafazakar kesimdir. Zulme uÄŸrayan, bu ülkede hep muhafazakar kesim olmuÅŸtur ve acımasızca bu yapılmıştır. EÄŸitimde, saÄŸlıkta, emniyette yapılmıştır. Hep bunları yaÅŸaya yaÅŸaya bu günlere geldik. Åžu anda bu devran deÄŸiÅŸtiÄŸi için birileri birÅŸeyler kapmaya ve bunun gayreti içinde girmeye çalışıyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Biz sorumluluk makamında olan muhafazakar demokrat bir kimliÄŸi sahip olarak, bu ülkede anne-babaların ebevenylerin çocukları bize emanettir" diyen BaÅŸbakan ErdoÄŸan, açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

"Biz, kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Bazı gazeteler ÅŸöyle yazmış, köÅŸe yazarları ÅŸöyle yazmış. Ne yazarlarsa yazsınlar dünyada eÄŸitim-öÄŸretim psikoloji içerisinde bile bunun verimlilik açısından bunun izahi yapılamaz ve biz buna da kesinlikle müdahil olduk. Åžu anda, yurtlarımızda kızlarımızın erkek öÄŸrencilerle ayrıştırılması çalışmalarını devam ediyoruz. Åžu anda yüzde 75 oranında bunu gerçekleÅŸtirdik. Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyaca cevap veremediÄŸimiz için bazı yerlerde evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaÅŸanıyor. Buralarda, bütün güvenlik güçlerimize, emniyetlerimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var. Bu istihbari bilgilerden hareketle de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyor. Bundan neden birileri rahatsız oluyor?

Bazı köÅŸe yazarları inadına bu tür ÅŸeyleri yazıp çizecekler diye' kusura bakmasınlar biz bu ihbarları bir kenara atamayız ve valiliklerimiz de emniyet teÅŸkilatımız da bu tür ihbarları deÄŸerlendirir ve bunların üzerine gider. Aynı apartmanın içerisinde bakıyorsunuz daire komÅŸuları bu tür ÅŸeylerin ihbarını yapıyor. Buralarda nelerin olduÄŸu karmakarışık her tür ÅŸey olabiliyor ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devlet nerede diyor? Devletin burada olduÄŸu anlatmak için bu adımlar atılacaktır. Bunlara da bir muhafazakar demokrat iktidar olarak bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaÅŸam tarzına müdahale deÄŸildir, kimse bunu bu ÅŸekilde yorumlamasın.

Yorumlayanlar varsa buyursunlar yorumlasınlar. O ÅŸekilde aynen devam etsinler ama biz böyle bir sorumluluÄŸun manen altına giremeyiz. AK Parti kimliÄŸinde böyle bir sorumluluÄŸun altına girmek yok. Åžahsen bulunduÄŸum makam ve deÄŸerler asla buna müsaade etmez. Ben baÅŸbakan olarak bu ülkede bu tür iÅŸlere annelerin babaların asla müsaade etmeyeceÄŸini bilen bir insanım. Damdan düÅŸen bir insanım, nerede nasıl nidaların yükseldiÄŸini bilen bir insanım. Bunun ÅŸikayetini sürekli dinleyen bir insan olarak, bu iÅŸte biz kararlı adım atmaya mecburuz."

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.