Sosyal Medya

GÃœNCEL

Giresun?un Hes?leri İstanbul?da Tartışıldı

Giresunlular Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ?Dereleri, Yaylaları, Ormanları ve Denizi ile 2050?de Giresun? konulu panel İstanbul?da gerçekleştirildi.



Bakırköy’de düzenlenen panelin açılış konuÅŸmasını yapan dernek baÅŸkanı Ali Öztürk, Giresun’un özellikle HES felaketiyle karşı karşıya olduÄŸuna dikkat çekti. Öztürk, “Giresun’un çevre sorunlarına karşı duyarlık oluÅŸturmak, dikkat çekmek çözüm önerileri sunmak amacıyla Giresunlu bilim insanı, akademisyen ve konusunda uzman kiÅŸilerin katılımıyla bu paneli düzenledik” dedi.
Giresun derelerinde 10’un üzerinde faaliyette, 40 tanesi yapım aÅŸamasında 97 adet HES projesi olduÄŸunu söyleyen Dernek BaÅŸkanı Ali Öztürk yaptığı konuÅŸmada ÅŸunları söyledi:
“Vadiler üzerinde bulunan büyük derelere baÄŸlanan küçük dereler üzerine de HES projesi yapıldığı gözlenmektedir. Bu da olayın boyutunu göstermesi açısından çok önemlidir. Giresun Vadileri üzerinde toplamı yüzü bulan her vadiye yapılacak onlarca HES’in yapılan bilimsel deÄŸerlendirmeler ışığında doÄŸada, çevrede geri dönüÅŸü olmayan ileride felaket boyutuna dönüÅŸecek zararlar açacağı aÅŸikardır.”
Yapılan açılış konuÅŸmasının ardından Av. Orhan KılÄ±ç ‘Ä±n moderatörlüÄŸünde panel gerçekleÅŸtirildi. Panele konuÅŸmacı olarak Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Av. Alp Tekin Ocak ve Yüksek Çevre Mühendisi Ä°lkay Öztürk katıldılar. Paneli Ä°stanbul’daki Giresun derneklerinin temsilcilerinin büyük bölümü, siyasi parti ve bazı STK’ların temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluÄŸu izledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.