Sosyal Medya

GÃœNCEL

GAP Otoyolu'nda sona doÄŸru

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çelikcan, GAP Otoyolu için 2008 yılında 65 milyon YTL ek ödenekle birlikte toplam 101 milyon YTL harcama yapacaklarını söyledi.



Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çelikcan, GAP Otoyolu için 2008 yılında 65 milyon YTL ek ödenekle birlikte toplam 101 milyon YTL harcama yapacaklarını söyledi. Çelikcan, GAP Otoyolu'nu 15 Aralık 2008 yılında trafiğe açmayı hedeflediklerini belirtti.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Çelikcan, GAP Otoyolu olarak da adlandırılan Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu inşaatının bu yılki ödeneğinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tahsis edilen 65 milyon ek ödenekle birlikte 101 milyon YTL'ye ulaştığını ifade etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü olarak, GAP Otoyolu'nu trafiğe açmak için yoğun bir çalışma yaptıklarına işaret eden Çelikcan, şu bilgileri verdi: ?Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda, sezonun açılması ile yol yapım çalışmalarına hemen başlandı. Bu yılki çalışmalar sonunda 19.4 kilometrelik Nizip-Birecik kesimini tamamlayarak ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Ancak otoyolun üzerindeki köprülü kavşaklar, yer altı yaya geçitleri ile otopark alanlarının yapılması gibi bazı çalışmalar 2009 yılına kalabilir. Çünkü bu yılki ödeneğin tümünü yolun ana gövdesinin tamamlanmasına harcamayı planladık.''

Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu uzunluğunun 145 kilometre, çevre bağlantı yolları ile birlikte toplam uzunluğunun ise 165 kilometre olduğunu belirten Çelikcan, bu kesimde toplam uzunluğu 2 bin 111 metre olan 3 viyadük, 13 üst geçit, 33 adet alt geçit köprülü kavşağın yer aldığını ifade etti.

Çelikcan, Gaziantep-Şanlıurfa GAP otoyolunda 5 yıldır devam eden çalışmaların sonunda fiziki gerçekleşme oranının yüzde 95'ler seviyesine ulaştığına dikkat çekerek, ''bu yıl ayrılan ödenekle çalışmaları daha da hızlandırıp yolu 15 Aralık'ta trafiğe açacağız'' dedi.

BÖLGENİN EKONOMİK GELİŞMESİNE ETKİSİ

Çelikcan, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Projesi'nin bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkı yapacağını dile getirdi.

145 kilometre uzunluktaki Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunun sonraki yıllarda Habur Sınır Kapısı'na kadar uzatılacağını anlatan Çelikcan, şunları kaydetti:

''GAP otoyolu, bölgeler arasında ulaşımı sağlamakla kalmayacak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Otoyol, bölgedeki sanayi tesislerinin ham madde gereksinimini karşılanmasında kolaylık sağlayacak. Ayrıca bölgede GAP projesi sayesinde üretimi artacak tarım ve sanayi ürünlerinin hızlı, kolay ve daha güvenilir biçimde İskenderun ve Mersin limanlarına taşınması gerçekleşecek.

Bölgede ulaşımın hız kazanması, ekonominin yanı sıra kültür turizminin de gelişmesine katkı sağlayacak.''


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.