Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Federasyon Temmuz'da kurulacak

SİOD Başkanı Hasan Kahyaoğlu, Türkiye'de 2. el otomotivcilerin eksikliklerini ve artılarını hükümete götürebilmeleri için federasyon kurulması yönünde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, "Federasyon en geç Temmuz ayı içinde kurulacak" dedi.



Samsun İkinci El Otomotivciler Derneği (SİOD) Başkanı Kahyaoğlu, yaptığı açıklamada, 2. el otomotivcilerin federasyonla ilgili çalışmalarını uzun zamandan beri sürdürdüklerini ve federasyon kurma çalışmalarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin sekreteryasında yürütüldüğünü söyledi.

Federasyon bünyesinde otomotiv sektöründe alım-satım işiyle iştirak eden esnaf, tüccar ve işadamlarının yer alacağını açıklayan Kahyaoğlu, "Türkiye'deki il ve ilçelerde bu konuda faaliyet gösteren derneklerin tek çatı altında bulunacağı bir kurum olması hedefleniyor. Ancak bu işle iştirak eden işadamları bu büyük sektörün kurumsal bir kimliğinin olmamasından kaynaklanan çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Federasyon olarak, TOOB Meclisi'ne getireceğiz. Oradan da 2. elle ilgili yaşanan sıkıntılar, olması gerekenlerle ilgili hükümet yetkilileriyle direkt temas sağlanabilecek. Federasyonla ilgili bu ay içinde çalışmamız biter. En geç 7. ayın içinde federasyon kurulmuş olacak. Çünkü hızlı çalışıyoruz. İstanbul merkezli olacak. İl ve ilçelerde bulunan otomotiv sektörlerinde derneklerin üye olarak kabulünü oluşturacağız. İlk etapta federasyon kurulacak, sonra Türkiye'de il ve ilçelerde bulunan derneklerin tek çatı altına toplanması sağlanacak" dedi.

"Federasyon kurulduğu zaman halkın ve otomotivcilerin lehine olmak üzere yasa çıkarmak için faaliyetlerde bulunacağız" diyen Kahyaoğlu, 30 yaş hurda indirim yasasının çıktığını, kendilerinin ise bu duruma itiraz ettiğini kaydetti. Türkiye'de karayolunda 30 yaş üzerinde seyreden araçların en fazla 30 bin olduğunun altını çizen Kahyaoğlu, "Biz bunu 16 yaşa indirmeye çalışıyoruz. En azından çıkacak olan yasa, 2.5-3 milyon aracı kapsamalı. Türkiye'de şu anda yaklaşık 13 milyon 500 bin araç var. Bu araçlar 16 yaş grubuna indirildiği zaman yaklaşık 3 milyon aracı kapsar" diye konuştu. (iha)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.