Sosyal Medya

Sağlık

Ertaş 'yalan dünya' deyip dünyaya veda etti

Neşet Ertaş, 74 yaşında İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat etti.



Türk Halk MüziÄŸi sanatçısı, besteci ve söz yazarı NeÅŸet ErtaÅŸ, Ä°zmir'de tedavi gördüÄŸü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. ErtaÅŸ, 15 gün önce kronik rahatsızlığı sebebiyle özel bir hastaneye kaldırılmış, onkoloji servisinde tedavisine baÅŸlanmıştı. Dün durumu gittikçe ağırlaÅŸan ErtaÅŸ, yoÄŸun bakım servisine kaldırılmıştı. ErtaÅŸ'ın bu sabah saatlerinde öldüÄŸü bildirildi.
 
NEÅžET ERTAÅž KÄ°MDÄ°R?

KırÅŸehir'in Çiçekdağı ilçesine baÄŸlı Kırtıllar köyünde doÄŸan, ozan ve Halk MüziÄŸi sanatçımızdır Babası saz ustası Muharrem ErtaÅŸ, annesi Döne Hanım'dır. Ä°lkokula gittiÄŸi yıllarda önce keman, sonra da baÄŸlama çalmayı öÄŸrendi Babası ile birlikte yörenin düÄŸünlerinde sazı çalıp türküler söylemeye baÅŸladı EtkilendiÄŸi tek kiÅŸinin babası olduÄŸunu söyleyerek, "Babamla ben aynı ruhun insanlarıyız." derdi.

NeÅŸet ErtaÅŸ, 1950'li yılların sonunda Ä°stanbul'a gelerek ilk plağını "Neden garip garip ötersin bülbül?" adı ile babası Muharrem ErtaÅŸ'a ait bir türküyle çıkardı Halk tarafından çok beÄŸenilen bu plağı, ardından diÄŸer plak, kaset ve halk konserleri takip etti. Daha sonra Ankara'ya yerleÅŸti. Burada yaÅŸadığı hastalıklar sebebiyle kardeÅŸinin daveti üzerine Almanya'ya gitti. Çocuklarının eÄŸitimi ve sanat çalışmalarından dolayı uzun süre Almanya'da kalan sanatçı, 2000 yılında Ä°stanbul'da verdiÄŸi konserle sahne hayatına döndü.
 

ZAMAN  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.