Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Erdöl,İstanbul'a Kanser Paneline gelmedi,Rize'ye gitti.

Trabzon Milletvekili Cevdet ERDÖL,geçen hafta İstanbul'da davetli olmasına rağmen Kanser üzerine yapılan panel katılmayıp,Rize'deki sağlık paneline katılması Trabzonlular arasında şaşkınlık yarattı.



Rize?de ?Sağlıkta dönüşüm programı ile tütün ve tütün ürünlerinin zararları? konulu sempozyum düzenlendi.

Trabzon Dernekleri Federasyonun Ä°stanbulda 3 Nisan'da yaptığı "Kanser Paneline 1 ay önceden davet edilen ve 1 hafta öncedende tekrar telefon ile iletiÅŸime geçilmesine raÄŸmen ve yapılan panelde konuÅŸması için Protokolde proÄŸramda yer belirlenen Kanser paneline katılmadığı gözlenmiÅŸti.Buğün aradan 1 hafta bile geçmeden Rize'de yapılan bir saÄŸlık proÄŸramında yerini alarak katılması ise Trabzonlu bir Milletvekilinin ve üstelik TBMM Meclisninde SaÄŸlık Komisyonun BaÅŸkanı olması itibari ilede katılması zorunlu bir görev olması itibari ilede  Ä°stanbul'daki yapılan Kanser paneline katılması proÄŸramın bitmesinin son anına kadar beklenmesine raÄŸmen katılmaması bizzat federasyon BaÅŸkan yardımcısı Hüseyin Ayaz'ın konuÅŸmasına bile yansıyarak"Davetli olmasına raÄŸmen,üstelik aylar önceden yapılan davetin proÄŸramlarının rahat ayarlayabilmeleri detayınında dikkat edilerek çalışma yapmamıza raÄŸmen katılmadılar.Görünün manzarayı siz katılımcıların takdirine birakıyorum"diye tepkisini göstermiÅŸti.

Ä°STANBUL'DAKÄ° TOPLANTIYA KATILMAYAN ERDÖL ,RÄ°ZE'DE KONUÅžTU:

         Aradan bir hafta sonra Rizede yapılan toplantıya katılan Cevdet ERDÖL yaptığı konuÅŸmada ÅŸunları söyledi. 

Rize Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?SaÄŸlıkta dönüşüm programı ile tütün ve tütün ürünlerinin zararları? sempozyumunda konuÅŸan TBMM SaÄŸlık Komisyonu BaÅŸkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, devletin  para kazanmak için deÄŸil, yönlendirmek için katkı payı aldığını söyledi.

  Rize Ä°smail Kahraman Kültür Merkezi?nde düzenlenen sempozyumda konuÅŸan Erdöl, hükümetin tütün ürünleriyle ilgili programına deÄŸinerek riskli bir sürece girdiklerin söyledi. Erdöl, ?Buz dağının altındaki bölümünde bir ÅŸeyler yapmak isteyenlerden çok yaptırmak istemeyenler vardı. SaÄŸlıkta dönüşümü yaparken risk aldık. SaÄŸlık Bakanlığının hastanecilik hizmetini yeterince verememesinden dolayı her kurum kendi hastanesini kurmaya baÅŸlamıştı. Biz bütün bu hastaneleri birleÅŸtirdik. SSK'lı, BA?-KUR'lu istediÄŸi hastaneye gidemezdi. Biz bütün vatandaÅŸlarımızın yararlanabileceÄŸi genel saÄŸlık sigortasını getirdik. ABD bile hala bunu yapamadı. Biz bunu baÅŸardık. Merkezi nüfus kayıt sistemine geçildiÄŸinde 72 milyon nüfusumuz olmasına raÄŸmen 81 milyon saÄŸlık karnesi olduÄŸu ortaya çıktı. Yani mükerrer karne vardı. Hastanelerde katkı payı almak zorundayız. Alınmasının nedeni ise aile hekimliÄŸine yönlendirmektir. Çünkü aile hekimliÄŸinin devlete maliyeti daha az oluyor. Devlet bu nedenle para kazanmak için deÄŸil, yönlendirmek için katkı payı alıyor.?dedi.

 

  Dünyada en çok öldüren hastalıklara sigaranın neden olduÄŸunu açıklayan Erdöl, ''Dünyada en çok öldüren hastalıklarda kalp damar hastalıkları birinci, kanser ikinci sırada geliyor. Bu hastalıklara da en fazla sigara neden oluyor. Düzgün beslenilir ve sigara kullanılmazsa bu hastalıklar üçte iki oranında azaltılabilir. Biz sigaranın pek çok yerde yasaklanması amacıyla kanun yaptık. Ä°nsanların özel araçlarına, evlerinin içine karışacak deÄŸiliz. Ama çocuklarımızın korunması için uyarımızı yapmak zorundayız.'' Dedi.
 
VALÄ°NÄ°N KONUÅžMASI
 
  Rize Valisi Seyfullah HacımüftüoÄŸlu ise açıklamasında gençlere nasihatte bulunarak, ''Ben denemek amacıyla 1-2 kez yakmanın dışında hiç sigara içmedim. Ama ÅŸimdi bu ilin Valisiyim. Demek ki baÅŸarılı olmak için sigaraya veya zararlı alışkanlıklara ihtiyacımız yok. Bu nedenle kesinlikle sigara ve diÄŸer uyuÅŸturucu maddeleri kullanmayın'' dedi.
 
Biz Maradona, Michael Jackson gençliği istemiyoruz

 

Sempozyumda konuşan AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, yapılan araştırmalarda en çok sigarayı doktor, hemşire, ebe ve öğretmenlerin içtiğini ve kötü model oluşturduklarını söyledi. Tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda gençlere uyarıda bulunan Çırakoğlu ?Biz Maradona, Michael Jackson gençliği istemiyoruz. Türkiye?de örnekleri var. Buna dikkat edelim Televizyonda o pop starlar var ya aman ha onların yaşam tarzı tehlikeye gidiştir. Biz eli kalem tutan, yazan, okuyan gençlik istiyoruz. İnternet gençliği de istemiyoruz. İnternet aynı kokain, esrar ve eroin gibidir. Çok kötü bir bağımlılık yoludur. Veliler, çocuklarınızı odada yalnız bırakmayın. Çocukların davranışlarına dikkat edelim.? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.