Sosyal Medya

POLİTİKA

Erdoğan: Türkiye yeni bir bahara uyanıyor

Erdoğan, Konya?da düzenlenen 741. Vuslat Yıldönümü?nde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü için düzenlediği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Osmanlı Devleti'nin yıkılışını hatırlatarak ardından yeni kurulan cumhuriyet devletini örnek gösterdi. Erdoğan, uzun yaprak dökümü sonunda yeni Türkiye'ye akma zamanı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
 
“Bir vatanımız varsa bu Hz. Mevlana gibi gönül dostları sayesindedir. Kişi Rabbine dayanmışsa yalnız değildir. Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah’tan başka kimse korkutamaz.”
 
“Dergahına umutsuzluğu, ikiliği, fitneyi asla yaklaştırmadığı için bu millet sarsılsa dahi asla çökmemiş, yıkılmamıştır. Asırlar geçse de, beden ölse de millet ölmemiştir. Yaratan’a dayanan millet her operasyona karşı ayakta kalabilmiştir. Osmanlı Devleti dağıldığında bu milletin bittiğini zannettiler ama bu millet cumhuriyet baharı için yaprak dökmüştü.”
 
“Kimin aşk, kimin ihanet dolu olduğunu bu millet er ya da geç anlayacaktır. O maske takanlar rezil olurken onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. Bu millet sahte peygamberlere , sahte mehdilere, modern Yezidler’e karşı hep uyanık olmuştur. Bu aziz millet her bir ferdiyle uhuvviyetin mayasıyla mayalanmıştır. İnsan olarak, can olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi her ne olursa olsun kaybetmeyeceğiz."
 
"Uzunca bir yaprak dökümünün ardından yeni bir bahara, yeni bir uyanışa, yeni bir Türkiye’ye uyanıyoruz. Şimdi düne ait sorunlara çözüm bulma zamanıdır. Şimdi yeni şeyler söylemek, yeni Türkiye’ye doğru akmak zamanıdır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.